1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Samsung UE32C6000 a lag input

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez t0tti89, Sierpień 7, 2012.

  1. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam pytanie = problem... otóż zauważyłem to zjawisko w swoim tv ale tylko gdy mam wył. "tryb gry" przy wł. jest wszystko ok,problem polega na tym,że tryb gry bardzo dużo zabiera z grafiki i płynności gry ale lag inputa praktycznie nie ma,przy standardowym trybie jest wszystko elegancko lecz lag input jest... jakieś pomysły ? rozwiązania czy pozostaje mi tylko wymiana tv ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam 40c650 i w normalnym trybie ok 100ms a na game mode 40ms. Po odpowiednich ustawieniach obraz wcale nie wyglada tak zle. Nic z tym nie zrobisz. Najmniejszy input lag osiaganiesz na plazmie. Pytanie tylko czy jest sens wymieniac tv...
     
  4. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm a co rozumiesz jako "odpowiednie ustawienia" ?
     
  5. lamparcicho

    lamparcicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    spróbuj włączyć pc mode na hdmi1 naczęściej w samsungach jest oznaczenie hdmi/dvi, reszte znajdziesz w google bo nie mam za bardzo czasu sprawdzić jak jest w Twoim modelu ;)
     
  6. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zajtualizuj firmware w tv

    Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    juz to zrobilem ale nie widze wiekszych zmian
     
  9. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ponawiam pytanie, jakieś pomysły?
     
  10. ziutas

    ziutas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Masz tam coś takiego jak np. 100hz? U mnie właśnie przez to laguje. Mam philipsa 42" wlaśnie z tym + jakieś wygładzania obrazu itp. Robię to tak: ustawiam wszystkie ulepszacze tak jak mi najbardziej pasują ( na max - telewizję świetnie się ogląda:) ) i włączam tryb PC, który sam wyłącza to, co mu przeszkadza. I voila! Mamy piękny obraz i zero laga :)
    Po wyłączeniu trybu pc ulepszacze się włączają.
    Spróbuj, może u Ciebie też tak zadziała.

    OBEY ZIUTAS !! <=> tapatalk...
     
  11. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam 100hz "wyl,wyrazny,standart,plynny i wlasne" ale kazdy jest do niczego :) mam tryb gry ktory eliminuje laga lecz klatkuje obraz przez to a tryb pc nie wiem czy wogole samsungi maja cos takiego,nie widzialem ;/
     
  12. Ridic4sv

    Ridic4sv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  13. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    ja mam le32c650 i wg. mnie kolega wyżej faktycznie mówi że masz za słaby procek w tym TV bo przed tym TV miałem c550 który był gorszy technicznie i po 2 dniach zwróciłem go i dopłaciłem do c650 i różnica była duża, więc wg. mnie wina leży w "mocy" TV
     
Wczytywanie...

Poleć forum