1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

SAMSUNGA nie da sie zrobic na LT+ ?? czy zostalem oszukany w sklepie z wymiana napedu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tomciopaluch, Grudzień 4, 2010.

  1. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    SAMSUNGA nie da sie zrobic na LT+ ?? musialem wymieniac naped??

    Witam, wlasnie wrocilem ze sklepu z konsolami , sprawa ma sie nastepujaca
    Mialem samsung toshiba iXtreem 1.51
    Chcialem przerobic normalnie na LT+ i facet mi powiedzial ze samsunga nie da sie zrobic na LT+ tylko na LT i po przerobieniu na LT nie chodzil mi NFS - koles powiedzial ze nie bedzie mi chodzil nfs , fable i assasin. Ze te gry chodza tylko na LT+ i chcac w nie grac musze wymienic naped

    Wiec dal mi naped BENQ i wgral LT + no i NFS dziala

    Czy to prawda co on mowil ??Dalem mu swoj naped samsung on mi dal naped BENQ z LT+ ( wszystko 150zl)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Do Samsunga nie ma LT+, więc innego wyjścia, niż zamiana napędu nie miałeś ;)
    Koleś wiedział co robił (cena mogła by być trochę mniejsza)
     
  4. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    super.dziekuje..wiec moge smailo polecic ten sklep Brzesko ul kosciuszki 8 , bardzo mily wlasciciel , ma duzo sprzetu i widac zna sie na rzeczy- wszystkie konsole posiadaja + komis tel
     
  5. hankok

    hankok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Teraz jak masz benq to aktualizacja w przyszlosci jest dziecinnie prosta. Mogles wziac od niego klucz napedu ale w benq to nie problem.
     
  6. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    mam klucz napedu na plytce ,
    do starego napedu samsung toshiba nie mialem klucza ale koles sobie dal rade i zainstalowal LT na napedzie ...
     
  7. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    mozna wykasowac..wszystko juz wiem
     
  8. minister

    minister Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3-city
    mala porada, przeslij sobie klucz na wlasny e-mail. w razie zaginiecia/zniszczenia cd bedziesz go mial na serwerze pocztowym.
     
  9. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale przecież jak wymienili mu napęd na benq to znaczy, że zrobili spoof'a, więc AP2.5 może to wykryć, a co za tym idzie zostanie oflagowany. A jak jest z tymi samsungami? Bo ponoć nie wspierają AP25 i można grać na zwykłym LT bez obaw. Jeśli nie to jak jest na oryginalnym firmware w samsungu i oryginalnym NFS?
     
  10. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    mi nie zalezy na oflagowaniu.nie podpinam konsoli do neta...,,, samsunga da sie tylko na LT zrobic wiec nie pograsz w fable,nfs i assasina jak narazie,,
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli napęd jest oryginalnie zamontowany (samsung) odtwarza wszystkie gry nie trzeba lt+, jeśli natomiast został tam wsadzony za powiedzmy lite-ona nie będzie odtwarzał gier z ap2.5 bo zrobiony spoof
     
  12. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wiec jeśli kolega miał oryginalnie Samsunga to wcale nie musiał wymieniać na Benq, bo na samsungu wszystko powinno chodzić elegancko.
     
  13. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    mialem oryginalnego samsunga bo konsiole jak kupowalem w sklepie to byla oryginalnie zapakowana ( zgrzana i zaplombowana) na miejscu koles mi przerabial przy mnie .
     
  14. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc powinny Ci na zwykłym LT na Samsungu wszystkie gry działa. Również te z AP25. Moim zdaniem nie było potrzeby wymiany napędu.
     
  15. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    jak mi koles wgral LT na samsunga to NFS nie odpalil , chwile pozniej przelozyl z innej konsoli benqu na ktory na miejscu zgral LT+ i ten sam NFS odrazu odpalil..Wszystko odbywalo sie na moich oczach
     
  16. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam oryginalnie napęd Samsung w swoim klocku. W napędzie zwykły LT1.0. Włożyłem NFS:HP zrobiłem aktualizacje jak chciał i gra ruszyła bez problemu. Dodam jeszcze tylko, że sprawdzałem XVal'em czy nie została oflagowana i wychodzi, że wszystko jest ok (Secdata is clean). Więc jeśli oryginalnie miałeś napęd Samsunga to nie było potrzeby jego wymiany.
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tomciopaluch - jaka masz date produkcji konsoli?
     
  18. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    18.10.2008
    to ja juz sam nie wiem.. po wgraniu LT na samsungu NFS nie odpalal, a po przekladce na benqu ten sam NFS odrazu odpalil...
     
  19. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    byc moze NFS patchowany byl i dlatego mogl nie dzialac na samsungu.
     
  20. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    jednego nfs mialem przerobionego na wave 3 i nie odpalil na samsungu a koles w sklepie mial NFS innego ktory byl bez zadnego patcha ( wave) i on na samsungu tez nie odpalil a na benqu odrazu ..
     
  21. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale nie zapomnijcie, że nie każdemu na samsungu albo hitachi te gry idą. Dużo ludzi pisało, że na ich konsolach gry nie szły a mają właśnie samsung lub Hitachi. I u kolegi mogło być to samo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum