1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

San Andreas na Xbox 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez djgromo, Sierpień 4, 2009.

  1. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.

    Pobrałem Gta San Andreas, które rzekomo posiada już patche do działania z iXtreme na Xbox 360. W pliku *nfo jest napisane, że działa z wersją 1.4


    Sam posiadam wersję 1.6

    Rozmiar obrazu: 7,258 GB

    Próbowałem z ciekawości puścić obraz przez abgx, ale na starcie wyrzuca błąd iż obraz nie jest do xboxa i przerywa sprawdzanie.

    Sam posiadam kupiony oryginalny dysk microsoftu (wcześniej miałem konsolę arcade).


    I teraz tak:

    1. Czy mój dysk z racji tego, że jest oryginalny i ma poprawnie wykonane partycje posiada już wgrany emulator?
    2. Czy skoro gra ma być przeznaczona do Xbox360 taki emulator będzie mi w ogóle potrzebny?
    3. Zakładając, że emulator będzie potrzebny to czy mogę pobrać jego najnowszą wersję ze stronki producenta? Będę musiał coś kombinować jeszcze z downgradem dasha? Konsolę mam podpiętą do internetu ale obecnie nie mam golda (choć wiem, że te info jest nieistotne).
    4. I chyba najważniejsze: skoro gra jest na iXtreme 1.4 to już nie ma szans żeby działała z 1.6? Bo się pogubiłem z tą kompatybilnością. Krótko mówiąc czy jak teraz wypalę ten obraz (plik .dvd) na verbatimce dl i włożę do mojego napędu to gra się uruchomi czy muszę coś jeszcze wykonać dodatkowo.

    Została mi teraz ostatnia wolna płytka, na grze mi bardzo zależy i nie bardzo mam teraz wiedzę jak uniknąć jej zmarnowania.

    Proszę o pomoc w odpowiedzi na pytania i o wytłumaczenie co muszę zrobić żeby grę odpalić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    1)Tak jeżeli orginalny to możesz grać spokojnie.2) Jeżeli nie masz dysku to nie odpalisz gry z xboxa 1. 3) Nie musisz nic ściągac wkładasz płyte i grasz. Jeżeli to gra na ix 1.4 musisz przerobić z wave 2 na wave 3.
     
  4. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czym więc mogę obraz przerobić? Abgx się wysypuje, a mulleter nie jest wspierany już.

    Czyli jeśli już taki obraz spatchuję to wszystko powinno pójść gładko? Nie muszę odłączać neta itp? Taką grę mogę zainstalować na dysku?
     
  5. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Tak jeżeli przerobisz grę z wave 2 na wave 3 to gra pójdzie a jeżeli nie to nie. Nie będziesz musiał podpinać do neta (oczywiście jak nie chcesz),a grę będziesz mógł zainstalować na dysku. Pozdrawiam mic1225
     
  6. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dziękuję.

    Jeśli ktoś ma pomysł jakim programem mogę przerobić obraz żeby był kompatybilny z 1.6 to proszę o info. Abgx się wysypuje, mulleter nie jest już wspierany.
     
  7. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Spoko.

    Możesz poszukać na google bo ja nie mam czasu za bardzo.
     
  8. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Szukam cały czas tylko póki co znajduję same info jak przerabiać z 1.6 na starsze a ja potrzebuję odwrotnie. A program który się nazywa 'Wave 3' potrafi to zrobić w taki sposób jaki ja potrzebuję czyli z 1.4 na 1.6? Orientuje się może ktoś?
     
  9. kisiel__94

    kisiel__94 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Z kisielowa
    słuchaj, za przerobienie z wave 2 na wave 3 możliwe jest dostać bana ;] (nie jestem pewny, ale myślę, że można dostać przez to) ;]
     
  10. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hmm to może inaczej.

    Da się w jakiś prosty sposób przerobić gołą wersję obrazu ze starego xboxa?
    Tak żeby konsola myślała, że mam oryginalną płytkę z poprzedniej generacji?

    Wtedy też taki obraz mam puścić przez abgx i powinno być OK?
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nic nie trzeba przerabiac majac 1.6. skad pobrałes ten plik???? moze jakis skopany
     
  12. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Konsole :: GTA San Andreas [ENG] [PAL]

    Grę wypakowywałem z rara i mam dvd, iso i nfo.

     
  13. lewapkon

    lewapkon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    mic1225 nie ma racji. Nic nie trzeba patchować. Patchować trzeba jeśli się ma iXtreme 1.4 i grę z wave 3.

    Według mnie wystarczy jak normalnie nagrasz poprawny plik *.dvd. Oczywiście na Verbatimce DL, oraz na prędkości 2.4.
     
  14. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To w końcu jak z tym jest?

    Mając grę dla 1.5 nie uruchomi jej się na 1.6. Przeróbki nie są kompatybilne w górę i w dół chyba że się mylę? (gry z 1.51 działają na 1.6 ale to raczej nie jest regułą?)

    Co się stanie jak grę robioną pod 1.4 wsadzę do konsoli 1.6? Nie uruchomi się czy od razu ban?
     
  15. Mr.Wichtig

    Mr.Wichtig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bzdura

    tak, mylisz się, przeróbki są kompatybilne w dół, w górę nie są tylko w przypadku wave2 i 3 (czyli gry z wave3 nie uruchomisz na iXtreme niższym niż 1.51)

    nic, gra się po prostu uruchomi
     
  16. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ok dzięki wielkie. Zaraz napiszę czy się uruchomi.
     
  17. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Gra się uruchomiła :)

    Jest mały problem z przeskalowaniem obrazu ponieważ wyświetla się jakby miała proporcje boków 1:1 ale da się grać. W opcjach nie znalazłem niczego żeby to przestawić.

    Jeszcze raz dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum