1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

SATA Controller

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lancca12, Czerwiec 20, 2011.

  1. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    :confused:Witam wszystkich forumowiczów,
    Mam pytanie dotyczące najnowszej przeróbki LT 1.9, mianowicie po co nam jest potrzebne takie urządzenie jak Sata Controller ?? Jeżeli mam wejścia w płycie głównej na Sata to równie dobrze mogę podłączyć bezpośrednio napęd w celu wyciągnięcia klucza chyba co ?? czy jest potrzebne właśnie to urządzenie.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Jeśli masz sterownik VIa, to nie, a jeśli nie masz, to musisz kupić.
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jest to nazwa portu sata, tak jak usb controller
    W większości płytach jest poprosu wbudowany więc podpinasz do sata w płycie głównej
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wcale nie musi być VIA, na innych też działa (nie wszystkich oczywiście).
     
  6. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Ja posiadam płytę główną Gigabyte H55M-S2 i szczerze nie mam pojęcia czy będzie działało :D
     
  7. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Tak, dzisiaj się przekonałem, że nie musi być VIA, mam płyte gigabyte z controlerem sata na sterowniki Intela, i ładnie śmiga.
     
  8. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    A jak to podłączyć żeby śmigało ?? Wystarczy właczyc xbocxa i poprowadzić kabel sata do pc płyty głownej :d
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kabelek z białymi końcówkami (zasilanie) musi być podłączony do xboxa a kabel sata do kompa
    Włączasz konsole, żeby napęd miał zasilanie
    Jeśli masz liteona i będziesz musiał wyłączać/włączać zasilanie podczas wgrywania flasha to wyciągasz i wkładasz ten kabel do napędu
     
  10. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Ogólnie posiadam napęd samsunga oraz program o nazwie jungle flasher i nic nie widzi tylko wyskakuje mi jakiś błąd przed odpaleniem tego flashera " No comports were found"
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  12. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Ogólnie to nic ciekawego tam nie wyczytałem ... wszystko odpalam dobrze mam 7 klikam żeby nie wymagało podpisania sterowników i cały czas nic :d
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to może nie bierz sie za to bo tam jest wszystko krok po kroku napisane.....więc jesli nie dasz rady zrobić to zostaw
     
  14. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Ogólnie chodzi mi tylko o to żeby wyciągnąć swój klucz z napedu poieważ jest to potrzebne. Ściągnąłem JF posiadam win 7 czyli właczyłem żeby mi instalowało niepodpisane sterowniki wszystko niby ładnie , napęd podłączony pod zasilanie w XBOXIE oraz pod płytę główną przez sata. I nic podczas uruchamiana programu wyskakuje ww błąd i nc sie nie da dlatego zastanawiam się czy to wina płyty głownej czasami nie jest że nie znajduje mi tego napędu bo wtedy trzeba bedzie kupic Sata Controller pod PCI
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    No kolega pisał wyżej że nie potrzeba VIA i teraz kto wie
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  18. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.73 Beta (108)
    Session Started Tue Jun 21 17:31:44 2011

    This is a Wow 64 process running on 4 x 64 bit CPUs
    portio64.sys Driver Installed
    portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 4 I/O Ports.
    Found 0 Com Ports.
    Found 8 windows drives C: D: E: G: H: I: J: K:
    Found 1 CD/DVD drives K:
     
  19. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Lekki refresh udało się wkońcu po trudach podłaczyć t napęd aby go wiedział Jf teraz następny problem po podłączeniu wyskakuje coś takiego :

    Key NOT in KeyDB
    Key is: ----------------------------------- :D
    Key has been tested and verified, thanks C4eva !
    Drive is Samsung..
    Sending Vendor Intro to port 0xF000
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    .......................................
    Device Intro failed!
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na niektórych chipsetach napęd nie chce wejść w vendor...idz do jakiegoś ziomka albo w dosflashu spróbuj
     
  21. lancca12

    lancca12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Ale przez dosflah moge te same operacje robic czy potrzebuje klucza napedu ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum