1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Save'y po Banie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Litwin95, Styczeń 9, 2010.

  1. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Witam!
    Jestem nowy i rozmyślam nad kupnem X-Boxa. Znalazłem bardzo ciekawą ofertę na allegro, mianowicie jest to Elite Jasper po przeróbce i niestety po Banie.... :/
    Moje pytanie polega na tym, czy Elite Jasper posiada wbudowaną pamięć, jaką ona ma pojemność, i czy będę mógł na tej pamięci zapisywać swoje Save'y?
    To mój pierwszy post, wiec proszę o wyrozumiałość.
    Z góry dzięki za odpowiedz! ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wersja Elite powinna mieć dysk twardy 120 GB . Po zbanowaniu jest zablokowany dostęp do tego dysku np. instalacja gier jest niemożliwa , ale savy działają . Na szczęście jest już możliwość odblokowania dysku twardego . Koszt to około 100zł .

    P.S. jak możesz daj link do aukcji zobaczymy co to za sprzęt i czy warto za tą cenę .
     
  4. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Moim zdaniem nie warto kupować tego Elite . Lepiej poszukaj za tą cenę wersji Premium z 60gb dyskiem z końca 2008 lub 2009 ( może być również zbanowana ) różnicy w sprzęcie nie ma . Różni się Premium od Elite tylko kolorem i pojemnością dysku twardego .
     
  6. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    A dlaczego nie warto tej kupować?
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Lepiej poszukaj jakiegoś Arcade za 500zl. Płacić 100zł za kolor...
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Ponieważ wersje X360 bez dysku i do tego używane można kupić za 450-500zł w idealnym stanie . Z "przebiegiem" rok - półtora .Wystarczy poczekać i poszukać a nie kupować "na już" .
     
  9. Bartush

    Bartush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Bo nie ma dysku, a w podobnej cenie powinieneś dostać Premium z dyskiem 60 GB jak napisał wyżej maclogan (oczywiście podobna cena to zbanowana konsola, ale jeśli Ci na tym tak nie zależy to nie ma problemu). A bez dysku to jeszcze taniej ^^
     
  10. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Oczywiście zależy mi na tym, żeby konsola była niezbanowana, chce instalować gierki na dysk, ale pomyslałem, to że to Jasper i Elite na dodatek, jakoś mi zawróciło w głowie. ;)
    Dzięki za otworzenie oczu... :p
     
  11. Qjetan

    Qjetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Monachium
    Zależy czy będziesz grał online w necie jeśli tak - to nie kupuj, jeśli nie - to kupuj i będziesz jechał na samych piratkach
     
  12. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Nie, nie będę grał w sieci (brak kasy na XBL Gold, słaby net itp.), właśnie nie dysponuję takimi funduszami, żeby pozwolić sobie na oryginały, dlatego chce znaleźć przerobionego, ale nie zbanowanego z dyskiem.....
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
  14. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    O ile ktoś Ci go nie sprzątnie sprzed nosa . Bo cena za tego z 20 GB dyskiem nie jest zła .
     
  16. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Dobra, jeszcze się zastanowie....
    Tak czy inaczej dzięki za otwarcie oczu (z tym Elite) ;)
    Pozdro! :)
     
  17. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Ze spokojem . Nie łap pierwszego lepszego sprzętu tylko poczekaj i popytaj bo po co masz przepłacać .
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Oj ja zamiast tego Premium wolałbym już tego Elite. Dlaczego? Tamto to jednak Jasper a tutaj już jakieś cuda były robione. A mając bana czy takie cuda robione to można zapomnieć o gwarancji...
     
  19. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    No właśnie na początku też tak myślałem....
    Jakoś nie widzi mi się, żeby za miesiąc, lub dwa wysyłać ta Premium naprawy przez RROD... :/
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Tamta konsola ma zrobionego redfixa 2 więc raczej nic się nie stanie . Ale jak kupujesz używaną i przerobioną ( a już w ogóle zbanowaną ) nawet w idealnym stanie to gwarancji nikt Ci nie da , że za tydzień czy miesiąc nie będzie miała konsola RRoD czy innej awarii . Więc to Twój wybór i także ryzyko .
     
  21. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A myślisz, że ten Redfix mu da taką gwarancję?
    Jasper jest jednak niemal nie do zdarcia a ze starymi wiadomo jak to było...
     
Wczytywanie...

Poleć forum