1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

schemat jtag

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez opeael2, Grudzień 7, 2010.

  1. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Stwierdziłem że sam sprobuje sił i podlutuje rezystorki do xboxa

    powiedzcie czy schemat z tej strony jest dobry???

    Info: Jak wgrywają XBReboot do konsoli Xbox360? | Xbox 360 Scene

    jeśli macie inne to chetnie się z nimi zapoznam

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a masz dobra date konsoli i dash?
     
  4. lumpek933

    lumpek933 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ten schemat co podales jest dobry ale same rezystorki nie starcza musisz jeszcze podlutowac diody prostownicze(nie wiem jak sie to profesjonalnie nazywa). Sam uzywalem tego schematu do zrobienia Jtaga.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    mam dasha 6690 i konsole z 2006 roku z wrzesnia bez hdmi więc pewnie xenon....na tych schematach sa diody przecież.......mowisz o jakichś jeszcze innych??

    dexter poradzisz cos?? wiem ze robisz to za kasę ale myśle że dam rade

    mam jeszcze taki schemat


    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us


    ten jest chyba bardzo podobny

    dajcie jakies cenne rady


    aha i czy wgrywać od razu freeboota z nowy kinect dashem po zgraniu wszystkiego??
    bo gdzieś na zagranicznym forum było że wcześniej wgrywali kernele stopnio....
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zrobiłem port według tego schematu drugiego...............i komputer nie wykrywa konsoli.......próbowałem za pomocą jtag tool2.20 i ręcznie..........sterowniki port zainstalowane..........
    co robic???
     
  7. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    mnie nandpro wykrył flash konsoli dopiero jak przylutowałem SPI (LPT) bez diód i rezystorów. I wszystko elegancko poszlo ;)
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a według jakiego schematu masz lutowane??

    tzn spróbowac bez żadnych diód i rezystorów??
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Poczytaj trochę strony, które dałeś, a nie się pytasz wedle którego schematu.. Tego co ci pasuje! Ten drugi do xenona. Sprawdz czy diody w odpowiednią stronę. A co do niewykrywania, to tylko wywal rezystory z LPT, diody do jtaga mają być pozostawione.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    takim komentarzom podziękujemy. Skoro wychodzą nowe schematy to się pytam bo przecież po coś one wychodzą. więc pytam który schemat lepszy a który gorszy.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    słuchajcie zrobiłem tak jak radziliście...tzn spi bez rezystorów i nic....komp nie wykrywa dalej konsoli
     
  12. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    a podlaczyles zasilacz ? :D
    nie włączałeś konsoli = wiadome czemu ?

    sprawdzales w nandpro ?
    sterowniki do i/o port zainstalowane ?

    Czy aby napewno dobrze polutowałeś ? żaden kabelek sie z innym nie styka ? to samo luty ?

    najlepiej pokaz zdjęcie co wyczarowales :D
     
  13. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Lub też przestawione ustawienia portu LPT w biosie mogą być.
     
Wczytywanie...

Poleć forum