1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ściąganie gier i ich nagrywanie. LT 2.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez FastMan, Październik 29, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. FastMan

    FastMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, starałem się zebrać wszystkie informację i poukładać sobie w głowie co i jak, lecz mnogość informacji, różnice pomiędzy starymi/nowymi grami po prostu sprawiły że nie rozumiem kompletnie nic.
    Zamówiłem przerobioną już konsolę z LT 2.0 i przygotowuję sobie już pierwsze gry, chciałbym wiedzieć na co mam zwracać uwagę przy nagrywaniu itd. Na razie wywnioskowałem że do poszczególnych gier muszę dogrywać jakieś patche przez ABGX, ale nadal nic nie rozumiem. Prosiłbym o jakąś aktualną instrukcję na co zwrócić uwagę po ściągnięciu gry i przed jej nagraniem przez ImgBurn. Dodam że jak na razie to ściągnąłem tylko BF3 i nagrałem go poprzez ImgBurn wybierając plik DVD a dalej zaznaczając opcję "Truncate".
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Przydałoby się coś takiego. Dołączam się do pytania.
     
  4. dav10

    dav10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gliwice
    Ja też mam mętlik w głowie. Dołączam się do prośby. :)
     
  5. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Matko boska ludzie...
     
  6. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    NO przydałoby się. Ale czekaj... Przecież jest takich poradników tutaj w cholerę. Już wiem co by się przydało. Skorzystanie z opcji SZUKAJ
     
  7. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystkie nowe gry trzeba nagrywać liteonem z nowym biosem? czy tylko niektóre :] a jak tak to jak to sprawdzić?

    mam parę nowych tytułów i nie wiem co nagrać u siebie a co wziąć do kumpla na nagrywarkę:

    1. batman
    2. sonic
    3. red dead redemptation Game_of_The_Year_Edition
    4. rage
    5. pes 12
     
  8. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Z takim pojęciem o nagrywaniu lepiej jedź do kolegi albo kup oryginały
     
  9. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie znasz odpowiedzi to czytaj komiksy :) w ogóle z ciebie nie ma pożytku. Gear of war 3 to gra XGD3 i nagrałem skracając płyte, działa. BF3 już nie zadziałał.
     
  10. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Skracając płytę ? obciąłeś ją czy przeszlifowałeś ?
     
  11. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    omg wystarczy poszukać poRADNIKA jak nagrywać gry pod lt2.0

    1. najnowszy img burn
    2. lt 2.0 co masz zapewne
    3. verbatim dl
    4. wybranie opcji turncate przy nagrywaniu płytki
    5. amen
     
  12. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    z ciebie za to jest pożytek, bynajmniej intelektualny. Poczytaj forum, są na nim wszystkie odpowiedzi. Ile można..
     
  13. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    umiecie czytać ze zrozumiemiem?

    SIEDZE turncate proszę truncate - Słownik angielsko - polski - Slowniki.gazeta.pl znasz to pojęcie???

    malawi jeżeli się nie mylę to gry z CIV nie nagram na swojej nagrywarce LG, nie nagra się do końca 1:1.

    i tu powtórze pytanie. Jak sprawdzić która gra wymaga kopii 1:1

    !DOGtagscollector proszę wskaż które tematy :)
     
  14. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Ja czytam komiksy tak jak mi kazałeś, btw gdzie są moderatorzy ?
     
  15. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    SIEDZE nie dostanę odpowiedzi? więc po co te słowne potyczki? ehh
     
  16. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A ty straciłeś ponad 30 minut na odgryzanie się, zamiast spożytkować ten czas na wyszukanie odpowiednich tematów : )
    Ilu ludzi tyle teorii. Jedni nagrywają tak, inni śmak. Ja od początku nagrywam jako truncate i chodzi wszystko bez problemów. Tyle że gdzieś mam live'a i gdzieś mam że od czasu do czasu wyskoczy mi błąd w Forzy
     
  17. FastMan

    FastMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ważne jaką grę ściągnę i będę miał plik .iso oraz .dvd to ta opcja będzie działać? Ja domyślam się że po zagłębieniu się ogólnie w temat xboxa to wszystko staje się jasne i proste ale uwierzcie mi, wchodząc na takie forum i nie mając wcześniej do czynienia z tym tematem to robi się z tego niezły kocioł, bo nie wiadomo co dotyczy jakiej wersji, czy poradnik jest nadal aktualny itp. Nawet najwięksi samoucy by w tym momencie polegli chcąc to wszystko ogarnąć w dzień czy dwa.

    Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli obraz płyty gry ma mniej niż 700mb to mogę ją wypalić na płytkę CD jak i obrazy poniżej 4.7gb na zwykłą płytę DVD?
     
  18. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    916
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Do tej pory Forza4 wymaga kopi 1:1 reszta gier nie, czyli nie musisz mieć IHAS-a wystarczy zwykła nagrywarka DL
     
  19. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Warn...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum