1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ściąganie z wyłączonym komputerem ;D

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mistrzmtb, Listopad 29, 2009.

  1. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Mam pytanie czy da się ściągać coś np. grę z wyłączonym komputerem ???
    Pytam się, ponieważ tata coś mówił, że jakieś przekierowanie na porty czy coś ale sam do końca nie wie o co chodzi. Pewnie gdzieś to usłyszał i chciał zacynić :p:)

    Jak coś mam router :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bugatti415

    bugatti415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica
    raczej sie nie da,mozesz co najwyzej wylaczyc monitor.Ale moze sie myle.
     
  4. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    ale nie chodzi mi o to, żeby wyłączyć tylko monitor ;D
     
  5. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    nie da się. przecież to logiczne... jak coś może funkcjonować skoro jest wyłączone?
    To tak jak byś chciał jechać autem, ale go nie odpalił albo paliwa nie wlał.
     
  6. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba ze masz router z mozliwoscia podlonczenia dysku wtedy tak zapytaj wujka google
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    z górki pojedzie, więc może jest jakiś sposób i na to <lol2>
     
  8. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Nie ma takiego sposobu.
    Wytłumacz w takim razie jak się będą zapisywały pliki na dysku jak dysk nie będzie miał zasilania. Włącz komputer, ściągaj, a nie kombinuj.
     
  9. lisek1983

    lisek1983 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Przeszukałem parę stron żeby się upewnić i na 100% nie ma takiej możliwości jak kolega wyżej napisał cytuje "jak coś może funkcjonować skoro jest wyłączone?"
     
  10. emil1237

    emil1237 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chełm
    jest mozliwosc sciaganie gier z poczty p2m.net.pl ale napewno nie przy wylaczonym komputerze
     
  11. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
  12. Magil

    Magil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słyszalem o ściąganiu na płatne hostingi i potem z tych hostingow mozna pobierac z pelna predkoscia pliki na naszego pc. Moze o to chodzilo Twojemu tacie?
     
  13. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jest możliwość. Wystarczy zakupić dysk zewnętrzny do podpięcia pod router. Na dysku definiujemy (przy włączonym pc'cie) co ma się ściągać a po wyłączeniu pc'taaa dysk ściąga. Sam aktualnie korzystam z takiego.
     
  14. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    To już lepiej korzystać z konta shell :) łacze 100/100 dysk z 500gb pobierasz co chce w zawrotnej prędkości a potem przesyłasz do siebie na PC z maksymalnym dla ciebie transferem.
     
  15. kaZZecik

    kaZZecik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Darkness wyjasnisz co i jak z tym kontem "shell"???
     
  16. bartez7

    bartez7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to niestety kosztuje min. 50zł miesięcznie a później i tak musisz mieć włączony komputer żeby to pobrać na swój dysk bo konto shell pobiera dane na dysk ale komputera np. we Francji. To tak jakbyś miał dostęp do innego komputera poprzez webui, vnc i ftp z łączem 100/100 Mb/s. Nie mówię że to jest złe bo sam tak korzystam tylko koledze nie o to chodziło.
     
  17. siomal

    siomal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Hehehe, pewnie, że jest możliwość ściągania różnych treści z netu przy wyłączonym komputerze. Jest tylko jedno "ale". Musisz na to wydać minimum 1000zł. Większość zewnętrznych sieciowych dysków twardych się nada (pod warunkiem że masz LAN/WiFi z dostępem do Internetu i dysk jest podłączony). Nie chce mi się rozpisywać, wiem że TO da się skonfigurować do obsługi Rapidshare. Ale jest tak drogie, że o ile nie zamierzasz tego używać jako domowego banku danych to nie ma sensu wydawać na to kasy.

    P.S.
    Ma też możliwość streamowania video na X360 ale tylko w SD
     
  18. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeszcze dobrą możliwoscią jest sciąganie poprzez pda lub jakiegos symbianowaca.Czasami tak robie,ale przy rapidzie jest to utrudnione bo jest dużo partów(zależy co sciągamy)
     
  19. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    wystarczy kupić NAS koszt od 300 zł w górę :/

    Nas ci pobiera a ty spisz
     
  20. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    albo moze tacie chodzilo o konto Shell;>
     
  21. kielich

    kielich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroc
    Lepiej Router z wbudowanym dyskiem. Juz nie sa takie drogie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum