1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ściągnięcie kodeków do filmów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Norbiz77, Sierpień 19, 2010.

  1. Norbiz77

    Norbiz77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam wszystkich.

    Wiem, że temat był wałkowany już kilka razy bo poczytałem forum i większość odpowiedzi na moje pytania uzyskałem, ale chciałbym jeszcze dopytać o takie rzeczy (które gdzieś mi umknęły) jak :

    1. Czy istnieje możliwość podłączenia mojego dysku do innej konsoli, która nie jest przerobiona i tam pobranie z LIVE odpowiednich kodeków do Divix'ów które by działały na moim klocku?
    2. Czy w razie ryzyka i podłączenia mojej konsoli (1,61NS) w celu ściągnięcia tych kodeków, dostanę bana to jest możliwość odbanowania takiego dysku? (nie grywam w sieci, więc chodzi mi tylko o dysk)
    3. Może to i głupie pytanie ale czy w Xbox mogę odtwarzać filmy w rozdzielczości HD? czy klocek tylko skaluje do HD ?

    Z góry dziękuję za odpowiedzi

    ps
    przerabiając konsole zdawałem sobie sprawę że niektóre oszczędności powodują brak możliwości wykorzystania Xboxa w 100% (chodzi mi o LIVE) ale to moje podejście do tego tematu, więc proszę o nie wstawianie tu, nic nie wnoszących odpowiedzi typu "że sam jestem sobie winien itd"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1. Nie
    2. Nie ma czegoś takiego jak ban na dysk
    3. Filmy np pobierając z xbox live
     
  4. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Jeśli masz 1.61 NS to czemu nie wgrasz LT 1.1 ? Wystarczy ,że będziesz miał zachowany klucz gdzieś.
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ludzie to nie temat o tym jaki FW ma wgrac.
    1.IMO powinno działać, ale nie próbowałem
    2. nie dostaniesz bana odrazu, przynajmniej nie jeśli nie podłaczałeś się przed/w trakcie fali. Ale nawet jeśli to nie banują już dysku.
    3. Chyba się da, nie ręcze za to.
     
  6. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    1.czemu nie? według mnie na pierwsze pytanie odpowiedz powinna brzmiec ,,tak" bo niby czemu nie moze podpiac dysku do innej konsoli?
    2.Na NS lepiej w ogóle się nie łącz z live a jesli masz update 9199 czy jakos tak to zablokowanie dysku zostaje zdjete(lepiej zebys od kolegi z Live sciagnal)
    3. mozesz w HD ogladac.
     
  7. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja tez tak kombinowałem co ty i napisze ci co sie stalo:



    wiec moj kolega ma xboxa i gra przez live i ma kodeki wiec a ja nie wiec pomyślałem tak jak ty ze wezmę od kolegi itp


    to pożyczyłem hdd od kolegi co gra live i w hdd u niego byli kodeki wiec podłączyłem hdd, uruchamiam film i ... i dalej błąd!


    Wiec jak nawet masz te kodeki nie wiadomo skąd to nawet nie pomoze bo Konsola musi być non stop podłączona do neta zey kodeki odpaliły i film by sie uruchomił... wiec jak masz przerobiona i dostaniesz bana to wiesz co sie stanie..
     
  8. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    to podlacz do live poki nie ma fali banow. SZYBKO!
     
  9. Malinbox

    Malinbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    A czy musze się logować/rejestrować na xbl żeby ściągnąć te kodeki?
     
  10. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @up Tak. Musisz być zalogowany do Xbox Live.
     
  11. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    sorry może już było takie pytanie ale prosze o odpowiedź
    Czy jeżeli mam zbanowaną konsole to moge ściagnać kodeki do xboxa z laptopa a później wgrać je na xboxa?
     
Wczytywanie...

Poleć forum