1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Screnny z ustawień routera.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotruczelli10, Grudzień 18, 2011.

  1. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

    Tak jak chcieliście macie screenshooty może teraz coś więcej się dowiecie i mi pomożecie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ze screenow wynika ze dostajesz ustawienia sieciowe i masz ruch danych bo widac na screenach, jedynie co to nie masz sklonowanego mac adresu, bo same ustawienia mozesz dostawac, ale bez sklonowanego mac adresu nie bedizesz mial neta, sklonuj go klikajac Clone MAC address
    Wejdz w men start wpisz cmd i w okienku ktore sie pojawi wpisz
    Kod:
    ping www.onet.pl
    jaki masz TTL ?
     
  4. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec prawidłowy, sklonowałeś mac adres, zapisałeś i zrestartowałeś router ?
     
  6. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Nie zrestartowałem jeszcze routera ale czy przez to czasem nie strace ustawień ?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Reset kasuje ustawienia nie restart
     
  8. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Jednak nadal po tym co mi kazałeś zrobić błąd w klocku nie można pobrać IP z tego statycznego adresu.
     
  9. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Może daj mi twoje GG moje to 25974257. Pisz
     
  10. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
  11. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Najdziwniejsze jest to ,że jak podłączyłem router bezpośrednio kablem dalej to samo nie można się połączyć z statycznego adresu IP.
     
  12. JOUSHER

    JOUSHER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecinek
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Co to za router ?
    Router podłączony kablowo do karty sieciowej komputera ?
     
  14. JOUSHER

    JOUSHER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecinek
    router to TP - LINK TL-WR543G i jest podłączony tak jak mówisz
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pamiętasz jak kupiłeś router było zapewne pudełko, w nim taka magiczna kartka instrukcja obsługi. Producent dodaje ją nam specjalnie, żeby utrudnić nam życie.
    Ja pobrałem tą instrukcję i wiesz co było napisane http://www.atel.com.pl/doc/05985i_v_1_2_www.pdf
    Przeczytaj znajdziesz tam swój adres ip routera login i hasło.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nawet nie musi czytać instrukcji, adres, login i haslo jest na naklejce znamionowej pod routerem

    P.S. Domyślny adres routera to 192.168.1.1
     
  17. JOUSHER

    JOUSHER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecinek
    Instrukcje obsługi czytałem kilka razy i nie pomogło mi to w rozwiązaniu mojego problemu z połączeniem się z xbox live... i login hasło i adres ip można też znaleźć pod spodem routera
     
  18. RafanoCK

    RafanoCK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    CK
    piotruczelli10 co ty chcesz ustawić? ja mam ten router to raczej pomogę.
     
  19. JOUSHER

    JOUSHER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecinek
    ustawie ten adres ip w konsoli i sprawdze może w tedy uda sie połączyć
     
  20. JOUSHER

    JOUSHER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecinek
    ustawiłem ale to nie pomogło dalej nie ma połaczenia :mad:
     
  21. RafanoCK

    RafanoCK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    CK
    Tobie nie działa net na xboxie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum