1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Seagate Expansion 500GB, przeróbka na X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szczypi0R112, Styczeń 8, 2014.

  1. Szczypi0R112

    Szczypi0R112 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bogatynia, Poland
    Siemanko, szukałem na necie bardzo dużo o przeróbce dysku, gdyż mam bardzo mało pieniędzy, a akurat po roku udało mi się kupić ten dysk i okazało się że używa tylko 32gb z niego, a to za mało dla mnie... Czy da się ten dysk przerobić tak, by miał chociaż te 250GB albo 120GB? dysk to Seagate Expansion 500GB USB3.0 2,5'.

    Zależy mi na tym by zrobić cokolwiek aby widział ponad 32GB, oprócz przeróbki konsoli, którą jest:
    XBOX360 SLIM 4GB z dnia (prawdopodobnie z tego co widzę na konsoli, bo jest tam jeszcze 2010/xxx i 2011/xxx) 2012-07-04

    Proszę tylko o normalne odpowiedzi, anie to co wiem, czyli "Pendrive" albo "Nie da się i tyle" bo na pewno się da.

    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Jeśli nie masz przeróbki RGH to się NIE DA nic zrobić

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Szczypi0R112

    Szczypi0R112 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bogatynia, Poland
    Właśnie o to chodzi że nie chce przerabiać, bo nie chce bana na multi. Jedyna opcja w grach jaką używam to głównie Multiplayer a nie będe ryzykować bana tylko by pomieścić gry....
     
  5. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    A więc nic się nie da już zrobic, xbox czyta pendrive/ dysk zew. Tylko do 32GB

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Innej metody nie ma. Jeżeli miałbyś dysk WD to owszem - dałoby się spokojnie zrobić, aby mieć te pełne 500gb.

    PS. Banów za LT nie było od 2009 jakbyś chciał wiedzieć.
     
  7. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Ale co mu po Lt? Tylko RGH czyta w pełni zewnętrzne dyski

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zawsze można wyjąć go z tej obudowy i przerobić w ten sposób :) Tylko gorzej jak będzie z innej serii i ten "firmware" do dysku nie zadziała.


    @down
    Czy jeżeli mam przykładowo dysk zewnętrzny WD i wyjmę go z obudowy to nie przerobię go tak, aby działał pod x'em nieprzerobionym?
    Jak tak to rzeczywiście przepraszam za błąd, myślałem, że większość dysków 2.5 calowych WD jest kompatybilnych z tym "firmware" jeżeli tak to można nazwać.
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wez prosze nie udzielaj sie i nie dawaj rad jak nie znasz sie

    mozna przerobic TYLKO dyski WD a one nie sa jako dyski zewnetrzne, ani zadne inne, musi byc taki i koniec, i nawet majac dysk 500GB najwiecej uda sie uzyskac 320GB bo takie wychodzily oryginalnie do Xboxa, innego sposobu NIE MA
     
Wczytywanie...

Poleć forum