1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Serwisowany xbox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Border, Grudzień 27, 2011.

  1. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam xboxa z xenonem te starsza wersje i ona byla serwisowana w 2009 roku. I dlaczego ona nie ma jakiejs lepszej plyty glownej bo chyba M$ wymienia plyte glowna ? Czy nie? Konsola jest z 2 reki kupiona a poprzedni wlasciciel kupil ja w anglii w jakims lombardzie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Młody Raperek

    Młody Raperek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to raczej nie jest xenon tylko jak już to Opus. Microsoft stare konsole które nie miały HDMI(Core,Zephyr,Xenon) ,w ramach gwarancji wymieniał płytę główną z starej uszkodzonej na opusa ;)
     
  4. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko nie powinno byc zasilacza 175w? Ja mam zasilacz 203w tak jak ma xenon wlasnie i nie wiem :(
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Opusa widziałem tylko raz. Zasada ogólnie jest taka - co wysłałem to to samo dostajesz. Więc jeśli był to xenon to na 99% jest to xenon. Mozesz łatwo sprawdzić po gniezdzie zasilacza.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  6. woueK

    woueK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Polecam wpisać sobie w google falcon or jasper i wyszukać grafikę wyskoczą fotki bodajże 4 gniazd z wyszczególnionymi różnicami między poszczególnymi modelami
     
  7. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tylko u mnie wszystko wskazuje na xenona wtyczka zasilacza jest taka jak u xenona i 203w ale byl on w serwisie 2009 wiec nie wiem ;/
     
  8. woueK

    woueK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No i spoko przecież serwis ma części zamienne, myślę że podczas procesu produkcyjnego całej serii jakiś tam procent zakładają i produkują tyle na części do naprawy w ramach gwarancji. idąc tym tropem na partię 100000 xenonow robią od razu 5000 podzespołów na naprawy, z innymi modelami tak samo. Ale to tylko takie moje gdybanie i pewnie jestem w błędzie, ale raczej to by było niegospodarne z ich strony żeby dawać nowe części mniej awaryjne dzięki czemu kupisz kilka lat później nowszy model konsoli. Po to robią slimy elite itp. żeby przez cykl x360 użytkownik kupił ze 2x nowy sprzęt.
     
  9. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Zasilacz jest 203w bo to konsola z Anglii. Ja mam jaspera i tez mam taki zasilacz i przejściówka jest na polskie gniazdo
     
  10. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja mam wejscie na gniazdo polskie, i wtyczka jest taka jak do xenona napęd jest z BenQ bo xenon pewnie mialby z samsunga albo ten hitachi caly wiec juz ***** nie wiem :/ale nie wiem czy to opus juz czy xenon wiec tak. Zasilacz 203w wejscie w konsoli na zasilacz takie jak powinno byc w xenonie, naped BenQ wszystko wskazuje na xenona ale kolega UP napisal ze to kosnola z angli i ma 203w wiec juz nie wiem :/. I tak konsola pochodzi z anglii
     
  11. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Popatrz na radiator od CPU przez dziurki na dole Xboxa, ale jak wtyczka od Xenona (w konsoli) to na stopeo. xenon.
     
  12. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    szkoda bo juz mialem jakies nadzieje ze to opus :/ a slyszalem ze opus to jest to samo co falcon tyle ze nie ma hdmi :/ dobra temat do zamkniecia
     
Wczytywanie...

Poleć forum