1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sharp lc-40le814e Xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LubiePiwo82, Marzec 14, 2011.

  1. LubiePiwo82

    LubiePiwo82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z podłączeniem do internetu i sieci domowej. A chciałbym wszystko ze sobą połączyć.
    Mój zestaw:
    LED-TV Sharp LC40LE814E
    XBOX 360
    LAPTOP HP DV6-1302sw
    ROUTER ASUS RT-G32 + internet radiowy
    Nie umiem w żaden sposób opisany w instrukcji Sharpa połączyć sie z internetem przez dołączony adapter WiFi próbowałem dziś przez kabel Ethernet ale tez nic z tego.
    W opcji "Menu > Ustawienia > Ustawienia wyświetlania" wg. instrukcji powinna być opcja: "Ustawienia sieciowe > Kraj"a nie ma!!! Konsola XboX360 ma wbudowane WiFi i laptop tez i bez problemu się łącze z moim routerem i korzystam z netu.
    Może trzeba dodać Sharpa do routera. Nie wiem, z tego co wiem to można też zrobić siec domową z moimi urządzeniami tzn. wyświetlać np: filmy z laptopa na tv. Ale też nie wiem jak to poustawiać, czy też może jakiś program jest potrzebny?!
    Proszę o pomoc. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rudy1994r

    rudy1994r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole/Byczyna
    Napisałeś okropnie chaotyczny post, do tego nie trafiłeś ze swoim problemem na odpowiednie forum. Ale postaram Ci się pomóc.


    W czym objawia się to, że nie możesz się podłączyć z internetem? Nie wyszukuje sieci? DHCP nie przydziela adresu IP? Daj więcej informacji i pisz troszeczke bardziej starannie.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W jaki sposob laczysz sie z netem, router asusa ma kabel czy jak ?
    Telewizor widzi SSID (nazwa) twojej sieci ?
     
  5. LubiePiwo82

    LubiePiwo82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuję się troszkę sprecyzować. Internet mam w domu radiowy, i podłączony jest do routera Asus RT-G32 WiFi. Mój Xbox360 połączył się bez problemu przez WiFi z routerem i korzystam z dobroci XBL Gold. W laptopie HP dv6-1302sw też korzystam z internetu przez WiFi.Parę dni temu kupiłem Led-tv Sharp lc-40le814e, ma dodatkowe opcje: WiFi, DLNA.
    Próbowałem podłączyć Sharpa do internetu przez WiFi (dołączony adapter WiFi) i przez Złącze Ethernet (LAN) kablem sieciowym, podpinałem do routera ale nic z tego. Jak coś to mogę wstawić jakieś fotki, jeśli to w czym pomorze. Pisałem też na innym forum o moim problemie ale nikt się nie zainteresował.
     
  6. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Moze to co Ci pomoze:

     
  7. LubiePiwo82

    LubiePiwo82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Po rozpakowaniu, podłączeniu 230V, włożeniu kabla UTP z złączem RJ45" i nic się nie dzieje. Wciskam na pilocie "NET" i wyświetla "Niegotowy. Spróbuj ponownie." "Pamiętajmy o włączeniu DHCP i tyle." Jak i gdzie to włączyć?
     
  8. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  9. LubiePiwo82

    LubiePiwo82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wszystko OK! Internet w Sharpie zadziałał. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić sieć domową żeby z laptopa lub z Xbox360 wyświetlać filmy, mp3, JPG na tv. Czy muszę jakiś serwer utworzyć. Myślałem tak:
    Żeby internet do tv i xboxa360 puścić po kablach Ethernet (LAN), wtedy mam WiFi wolne żeby utworzyć sieć domowa. Pozostaje jeszcze kwestia łączenia z internetem w laptopie po przez WiFi. Też bym musiał podpiąć kabel sieciowy do internetu w laptopie i zwolniło by się WiFi na potrzebę sieci domowej z tv i xbox360?! Czy będzie to razem współgrać czy nie?! Może moje posty są troszkę chaotyczne ale pisze to co myślę.
     
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    udostepnij sobie katalogi w wmp na lapku i to wszystko
     
Wczytywanie...

Poleć forum