1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sieć bezprzewodowa Xbox one

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez batoony, Lipiec 30, 2016.

  1. batoony

    batoony Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czołem
    Parę dni temu założyłem internet światłowodowy z Orange i mam teraz problemy z połączeniem konsoli.
    Na komputerze wszystko działa bez problemu, nie rozłącza się, jest stała prędkość.
    Konsola natomiast ma problemy, kiedy chcę się połączyć z siecią dostaję taki komunikat: "Nie można się połączyć, sprawdź nazwę sieci i hasło i spróbuj ponownie", pomimo że wpisuję poprawne hasło.
    Co dziwne dwa razy udało się połączyć po kilku próbach wpisywania hasła, działało super, a następnego dnia znowu nie dało się połączyć.
    I dzisiaj znowu wpisuję hasło ale wyskakuje ten sam komunikat.
    Na stronie pomocy technicznej xbox piszą że czasem trzeba otworzyć jakieś porty w routerze i chciałem się za to zabrać ale się w tym pogubiłem.
    Zmieniałem też adres IP z dynamicznego na statyczny bo myślałem że to pomoże ale nic to nie dało.
    Jeżeli ktoś wie w czym tkwi problem i jak go rozwiązać będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakie szyfrowanie masz ustawione na sieci wifi?
     
  4. batoony

    batoony Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Typ zabezpieczeń: WPA - Personal
    Typ szyfrowania: TKIP
     
  5. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zmień na WPA2 AES
    Wysłane z Nokia Lumia 920
     
    p_bladek lubi to.
  6. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja bym zmienił nazwe sieci ustawił WPA2 i sprawdził, jak to nie pomoże, to zostaw bez szyfrowania i sprawdź.
     
  7. batoony

    batoony Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmieniłem na WPA2 AES, hasło przeszło, ale sprawdzanie stanu sieci zakończyło się komunikatem "nie można uzyskać adresu IP
     
  8. batoony

    batoony Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    A teraz znowu zatrzymuje się już po wpisaniu hasła
     
  9. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmieniłeś nazwę sieci na routerze po zmianie szyfrowania a przed połaczeniem?. Ustaw wifke na routerze bez szyfrowania i zobacz. Mieszkasz na osiedlu czy w domu?. Duże masz zageszczenie sieci w pobliżu? Jak połączenie wifi na innych urzadzeniach?
    A zmieniłes jak było wcześniej ze statycznego na dynamiczny?
     
  10. batoony

    batoony Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmieniłem wcześniej znowu na dynamiczny. Nie zmieniałem nazwy sieci. Wolałbym nie ściągać szyfrowania całkowicie bo mieszkam na dużym blokowisku. Wifi na laptopie i smartfonie działa bez zarzutu.[​IMG]
     
  11. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem jak ma xone ale windoza ma problem. W momencie gdy zmienia się rodzaj szyfrowania na tej samej nazwie sieci, windows ma problem, bo dobija się po zapamiętanych ustawieniach i jest zonk, dlatego napisałem byś zmienił nazwę sieci. Alternatywą jest wykasowanie zapamiętane sieci. Może też być wina routera. Miałem takie przypadki że część komputerów się łączyła część nie. Zobacz też tak. Wyłącz wszystkie urządzenia korzystające z sieci i sprawdź wtedy.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie miałem ro samo napisać.

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    p_bladek lubi to.
  13. batoony

    batoony Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki za odpowiedzi.
    Zacząłem kombinować w ustawieniach usługi orange i skończyło się tak że musiałem dzwonić na infolinię bo padł internet i telewizja.
    Trzeba było przywracać ustawienia fabryczne całej usługi, a konsultant pomógł mi skonfigurować sieć na konsoli ręcznie.
    Na razie wszystko działa i konsola łączy się bez problemu.
     
    p_bladek lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum