1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sieć do XBL, BF multi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michal263, Grudzień 26, 2011.

  1. michal263

    michal263 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Witam ludzie, mam ogromny dylemat aktualnie mam 256kb/s neta u miejscowego dostawcy internetu(radiowy). Chciałbym zamienić ją na lepsza prędkość ale nie mam zielonego pojęcia ocb w tych prędkościach... Gdzie brać? Radiowy czy kablowy? Netia, neostrada, UPC czy może jakiś inny? Może przedłużyć umowę z miejscowym dostawcą? Internet do 60zł, łącza będą rozgałęzione do dwóch komputerów i mojego xboxa... Chciałbym dowidzieć jaki internet by się najlepiej nadawał do mojego domu. Drugie pytanie odnośnie BF3 mulit jeśli przerobie na LT+ 3.0 to będę mógł normalnie grać przez multi z mniejszym prawdopodobieństwem że dostanę bana niż na LT+ 2.0? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid333

    sid333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    192
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdzieś
    Do BF3 potrzeba online pass. A co do internetu to bym brał UPC.
     
  4. michal263

    michal263 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Nie zrozumiałeś mojego pytania odnośnie BF3: Czy po przerobieniu na LT+ 3.0 to będę mógł normalnie grać przez multi z mniejszym prawdopodobieństwem że dostanę bana niż na LT+ 2.0? A co do odpowiedzi odnośnie internetem to dzięki, czekam na inne...
     
  5. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Tylko na LT 3.0 pograsz live w Battlefielda. 256kb/s to strasznie malutko. 1-2mb/s to raczej minimum jak na 2 kompy i xboxa.
     
  6. Sonix1980

    Sonix1980 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet 2Mb jest mało na trzy odbiorniki. UPC ma dobrą ofertę jeśli nie masz jakiejś firmy w pobliżu co ma dobrą ofertę. Jeśli miałbym mieć rozdzielony sygnał na trzy urządzenia to 10Mb brałbym jako minimum, ale to też zależy od użytkowania internetu.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No fajnie tylko w końcu jakie jednostki ma na myśli autor tematu 256Kbitów/s czy 256KBajtów/s, jak to drugie to łącze które ma to 2Mbit/s i mu wystarczy do grania o ile pingi ma niskie co jest rzadkie przy łączu radiowym
     
  8. michal263

    michal263 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Miejscowy dostawca internetu proponuje 4-5mb za 50zł lecz jest to połączenie radiowe, wystarczy żeby grać online na x360 w FIFe11 lub BF3? (oczywiście łącze byłoby rozdzielone na 2 kompy i mojego x)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nikt ci nie napisze jakie masz pingi, musisz to samemu sprawdzić gdy już będziesz miał od nich internet albo zapytać choć wątpię aby powiedzieli prawdę i radio to ostateczność, jak masz dostawce który daje neta po kablu to bierz po kablu

    P.S. mb to metr bieżący
     
  10. tomiaxe93

    tomiaxe93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak naprawde, to kazde lacze Ci powinno wystarczyc do gry multi, bo ping nie jest zalezny od predkosci lacza tylko od jego obciazenia i czasu reakcji. A co do radiowki, to od kilku miesiecy jestem jej szczesliwym posiadaczem. Kupilem zwykly router tp-link i sygnal lapie na drugim koncu mieszkania, gdzie stoi komputer, na ktorym grajac w mp nie mam problemow z pingiem. Do niedawna sam bylem szczesliwym posiadaczem internetu 256 kb/s za 50zl miesiecznie i nigdy nie mialem problemow z pingiem.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ty mylisz wifi w domu z siecią wlan
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    ogolnie jak dla mnie internet radiowy to kiepski pomysl do gry przez live bo z nim nigdy nie wiadomo kiedy odbierac bedzie dobrze a kiedy nie
     
  13. michal263

    michal263 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Kurdę dzwoniłem do operatorów internetu i tylko radiówka wchodzi w grę... Jak myślicie 4-5Mb wystarczy? Płacę dość tanio 50zł ...
     
  14. koyoo

    koyoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Mój kumpel ma internet radiowy 1mb/s chodzi ona szybciej niż 1mb/s po kablu :)
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak jak pisałem jak pingi wysokie to nawet 20Mbit cie nie uratuje
    mb=metr bieżący
     
  16. TagRider

    TagRider Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    siemka , w lutym konczy mi sie umowa z iplusem (wkoncu , chyba ro.......le ten modem o sciane) i zakladam 10 mb/s z dialogu.
    Bede miec dobre pingi na xbl , starczy w zupelnosci??
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A skąd mam wiedzieć czy będziesz mial dobre pingi, kwestia jakości lacza choc z reguly na laczach kablowych sa dobre wiec nie ma sie co przejmować
     
  18. podobnoja

    podobnoja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Poznań
    ja też mam radiówkę 2/4mb przez nano station loco łapie sygnał, potem na router tp linka i kablem idzie tv/xbox, a wifi na kompy... Nie ma problemu na takim łączu grać w BF3 bo grałem przed zmianą tabic, teraz przeróbka na lt 3.0 i znowu wracam hehe

    Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum