1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

sieć lokalna a xbox

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez madmax09, Styczeń 11, 2009.

  1. madmax09

    madmax09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Czy ktoś wie jak podłączyć xboksa do internetu w sieci lokalnej. Korzystam z karty sieciowej Surecom EP-320X-R. Podłączam kabel między kompem a xbokiem. W połączeniach wchodze w "protokół internetowy TPC/IP" i go wypełniam. Wyłączam zapory, w xboksie daje test połączenia i nic:(. Nie widzi adresu IP (10.5.1.208). Gdy sprawdzam swoje DNS-y na kompie wyskakują trzy. Pierwszy jest podobny do adresu IP a dwa pozostałe różnią się jedynie ostatnią cyfrą między sobą. Szczerze zastanawiam się nad kupnem routera, ale nie wiem czy coś to zmieni:mad:. Przeczytałem już multum porad w necie i nic:mad: POMOCY
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz 2 karty sieciowe w kompie???
     
  4. madmax09

    madmax09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, tylko jedną karte sieciową oraz jakiś stary modem z Dialogu ale to już inna historia:)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. madmax09

    madmax09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki ale już tu byłem. Przerobiłem chyba każdego dostawce internetu opisanego tam:DD. No cóż walcze dalej. Chyba kupię routera. Na konsoli zawsze jak robie test połączenia zawsze pojawia się komunikat "brak możliwości pobrania adresu IP z routera lub modemu". Tylko że ja docholery niemam ich tylko karte. Wpisywanie ręczne adresu i całej reszty do xboka nic nie daje:mad:
     
  7. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    To kup router, żaden koszt a wygodniej i na pewno działa!
     
Wczytywanie...

Poleć forum