1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sieć: Podłączanie neostrady/radiówki bez użycia routera.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Laska, Marzec 26, 2008.

  1. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Poradnik zapożyczony z innego serwisu internetowego za zgodą autora ;)

    Jeżeli chcesz podłączyć x0 do Liveboxa to robisz to tak samo
    Uwaga Radiówkę podłączamy tak samo. Nie masz wejścia ethertnet w kompie kup to.
    http://www.allegro.pl/item359511783_karta_sieciowa_rj45_na_usb_w_wa_od_reki.html


    Wpierw należy podłączyć konsole z PC za pomocą kabla dodanego do Xbox360 w wersji Premium (nie wiem czy jest kabel w Core ) (lub zakupionego w sklepie kabla crossowanego rj-45 utp cat-5e [ew. cat-5 tez dobry jest ] ).

    - Do karty sieciowej w PC podłaczamy kabel sieciowy od Xbox360 (przy wyłączonym PC) (screen nr1)
    - Drugą końcówkę podłączamy do Xbox360 (przy wyłączonej konsoli) (screen nr2)
    - Następnie właczamy PC-ta oraz X360

    - W PC wchodzimy w PANEL STEROWANIA -> Połączenia sieciowe -> na karcie sieciowej do której jest podłaczony Xbox360 naciskamy prawy przycisk myszki i WŁAŚCIWOŚCI.
    Najeżdżamy na "protokół internetowy TPC/IP" i klikamy WŁAŚCIOWŚCI. Następnie wpisujemy: (Uwaga! aby sprawdzić swoje DNS-y należy nacisnąć START -> uruchom -> wpisać: cmd -> ipconfig /all i tam są podane) (screen nr3)

    -Następnie na karcie sieciowej od neostrady naciskamy prawy przycisk myszki i udostępniamy połączenie dla karty sieciowej do której jest podłaczony Xbox360 (screen nr4)

    - Następnie należy wyłączyć firewall (w Panelu Sterowania) - robicie to na własną odpowiedzialność!

    - W konsoli wchodzimy w SYSTEM > NETWORK SETTINGS > EDIT SETTINGS
    I wpisujemy następujące dane (Uwaga! wpisz swój DNS!) (screeny nr5 , nr6, nr7)

    - Po wpisaniu danych wracamy do menu i dajemy "test xbox live connection" (screen nr8)
    Po kliknięciu testu widzimy taki oto ekran (screen nr9).


    SCREEN 1 :
    [​IMG]
    SCREEN 2 :
    [​IMG]
    SCREEN 3 :
    [​IMG]
    SCREEN 4 :
    [​IMG]
    SCREEN 5 :
    [​IMG]
    SCREEN 6 :
    [​IMG]
    SCREEN 7 :
    [​IMG]
    SCREEN 8 :
    [​IMG]
    SCREEN 9 :
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    mam pytanie czy ta metoda działa tylko w momencie gdy obydwa sprzęty to jest PC i Xbox będą włączone razem ? Jeśli wyłączę komputer to automatycznie neta w konsoli też nie będzie ?
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  5. meczek

    meczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    273
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    wlkp
    A ja tu mam dziwny problem. Posiadam radiówkę, mam wszystko poustawiane i na XP za choinkę mi nie działa. Na drugim dysku bawiłem się win 7 RC i tam nawet gdy Xbox ma automatycznie wykryć IP wszystko śmiga bez najmniejszego problemu. Czy poza reinstalką XP macie jakieś pomysły co może być źle? A i przy udostępnianiu na XP wyskakuje błąd coś z serwerem RPC, ale to chyba wyłączyłem jakieś usługi :D
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ostatnio walczyłem razem z użytkownikiem Kerpal z taka sytuacja. Jakos sobie z tym poradził.
    Na priva dostałes jego gg. On bardzo sie bronił przed reinstalka. i jakos połatał ten system. Ja dla ciebie nie jest jakis wielki problem to zrob reinstal. bedzie działał na 100%
     
  7. meczek

    meczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    273
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    wlkp
    Pewnie zrobię, bo na 7 nie będę siedział tylko żeby grać na Xie;]


    A jednak obejdzie się bez tego. Przychodzę z pracy, udostępniam neta, włączam X'a i działa :D
     
  8. Zielu

    Zielu Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
  9. Pawel100

    Pawel100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie bedzie pasowl. to jest prosty potrzebujesz cross
     
  11. Vince0414

    Vince0414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie może na troche inny temat ale bardzo proszę o pomoc. Chce połączyć dwa ix'y w sieć LAN z tym że ten drugi ix jest oddalony ode mnie o jakieś 200 metrów no i nie będe przecież kabla przeciągał tak daleko, czy istnieje jakiś sposob na podłaczenie w sieć Lan te ix'y Moźe za pomoca internetu, nie chodzi mi xboxlive, proszę o pomoc bo ja juz nie wiem, może radiówką PLEASE HELP !!! :(
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  13. Vince0414

    Vince0414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hamaichi? Nie jestem zorientowany, na czym to polega?
     
  14. Vince0414

    Vince0414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poczytałem troche i juz wiem mniej więcej o co chodzi z tym hamaichi mam pytanie jak to podłączyć , skonfigurować w pc jak i w x'ie
     
  15. ToMaSz90

    ToMaSz90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    ja mam takie pytanie:
    jak podłączyć się do xbox live w akademiku jak mam gniazdko w ścianie takie
    jak do kabla od karty sieciowej.Podłączam do xboxa i nic się nie dzieje.Dodam że aby na komputerze mieć internet to muszę wprowadzić hasło i login.Proszę o pomoc jak skonfigurować w konsoli żeby mieć xbox live.
     
  16. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Nie podlaczysz sie normalnie,jedynie rpzez PC.Wlasnie przez te hasla;]
     
  17. Artur449

    Artur449 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Mógłby ktoś opisać ten sposob podłaczenia xboxa do neta na linuxie a najlepiej na ubuntu ?


    EDIT:
    dodam ze korzystam z ubuntu 9.10 i jak narazie udało mi sie przeisc przez pierwszy etap testu w xboxie czyli znalazl siec ale nie moze jeszcze znalesc PC

    EDIT:
    problem rozwiazalem wystarczylo troszke poszukac i po myslec i wszystko dziala

    A tak dla osob zaintersowanych ktore maja ten sam problem to powiem ze korzystalem z tego http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=69637 ale jak ma ubuntu 9.10 nie wszystko jest tak samo po wiecej info piszcie na pw a mysle ze kazdy da sobie rade

    EDIT:
    niestety nic nie jest wieczne i po nastepnych uruchomieniu konsoli juz sie nie polaczylo wiec jesli ktos ma pomysl jak to zrobic to prosze pisac
     
  18. Grygor25

    Grygor25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    B-ce Warm-mazur
    moze mie ktos pokierowac jak udostepnic internet konsolce przez lapa ktory jest podlaczony pod modem pleya bede wdzieczny
     
  19. Artur449

    Artur449 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    jak masz windowsa to po prostu zrob tak jak w pierwszym poscie nic prostszego
     
  20. Grygor25

    Grygor25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    B-ce Warm-mazur
    mam viste a tamto jest pod xp chyba, nie wiem czy soft w lapie robi jakas roznice??
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie robi
     
Wczytywanie...

Poleć forum