1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sieć: Podłączanie xbox 360 z routerem.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez ufomen, Marzec 8, 2008.

  1. ufomen

    ufomen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    1. Co nam będzie potrzebne?

    *Router [testowane na LinkSys]
    *Xbox [testowane na przerobionym]
    *PC z zainstalowanym Xlinkiem
    *Kabel prosty [nie crossowany]

    2. Wchodzimy na stronę www.teamxlink.co.uk  Downloads u góry  Klikamy na strzałkę skierowaną w dół (obok download)  Widzimy na górze: ---Xlink Kai: Evolution 7--- i wybieramy pod tym napisem interesującą nas wersję (w zależności od tego jaki mamy system operacyjny) i klikamy, np. na Windows XP/ 2000/ Vista.
    Powinno rozpocząć się pobieranie programu.

    3. Gdy program się ściągnie wchodzimy znowu na stronę www.teamxlink.co.uk.
    a potem klikamy na lewo od starego Downloads – SIGN UP!
    Wpisujemy swoje dane (Xtag to twój Nick).

    RADA! Co do email adress nie radzę podawać domeny interii, bo wiadomość bardzo długo idzie (mi do dzisiaj nie doszła), ja testowałem na www.o2.pl

    4. Wchodzimy na swojego emaila (podanego wcześniej podczas rejestracji)
    i otwieramy wiadomość otrzymaną od link.co.uk
    Klikamy na link podany w tej wiadomości. Nasze konto zostało pomyślnie potwierdzone.

    5. Instalujemy XLink (pobrany program z tej strony), proces instalacji jest łatwy, nie będę wyjaśniał niczego.

    6. Potem uruchamiamy w zainstalowanym folderze KaiLaunch.
    Logujemy się (wpisujemy Xtag i hasło).
    Program działa, potrafisz się zalogować?? Nie ciesz się jeszcze, to dopiero…. 10%???

    7. Połącz kablem prostym [nie crossowanym] routera z Xboxem.
    Kabel prosty: nie wiesz co to? szukaj w www.google.pl szukając – skrętka, kabel prosty itp.

    8. W ustawieniach routera (zapewne wiesz jak tam wbić…) odblokuj port 30000 UDP.
    Wyłącz firewalla. W parametrach Xboxa wyłącz Static IP. Włącz np. Halo 2, wejdź w system link.

    9. Jak jesteś zalogowany na Xlinku to weź naciśnij w tym programiku na Lupę, sprawdź czy w pozycji Network Reachable: yes, jeśli jest not yet, to poczekaj chwile, sprawdź czy wyłączony jest firewall lub port 30000 UDP jest nieodblokowany.

    10. Jeśli masz yes to dalej: jak jesteś na zakładce LUPA, naciśnij na taki folder pod tymi ikonkami. Jeśli jest tam twoja konsola i jest napisane: Xbox/Xbox360 succesfuly, to świetnie.

    11. Wejdź na globus Ziemi, potem platforma na której chcesz grać (Xbox), potem wybierz tryb gry (FirstPerson) potem grę (Halo2). Masz dostępne kontynenty.
    Wejdź tam gdzie chcesz (na Europie jest mniejszy ping). Wybierz jakiś Server z hostem (na ikonie planety jest kabel podłączony). Wejdź. Widzisz dostępnych graczy.

    12. Podejdź do Xboxa i jak jesteś na system linku to powinien Ci się wybrany Server pojawić. Jeśli interesuje Cię, wejdź – a jeśli nie to szukaj innego w Xlinku.

    13. Jeśli podczas dołączania się do gry pojawi Ci się: You can’t join this party. To znaczy że albo masz Network Reachable: Not Yet albo firewall jest źle wyłączony.

    POWODZENIA!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sahdy84

    Sahdy84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 29, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: TUTORIAL: Jak podłączyć Xboxa z routerem.

    Świetny tutorial na pewno sie przyda ;)
     
  4. james23

    james23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: TUTORIAL: Jak podłączyć Xboxa z routerem.

    zatrzymałem sie na 8 pkt nie wiem jak odblokowac ten port 30000 UDP i w parametrach Xboxa wyłącz Static IP. Prosze o pomoc krok po kroku jak to zrobic.
    Pozdrawiam:)
     
  5. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: TUTORIAL: Jak podłączyć Xboxa z routerem.

    Dołaczam sie do prosby :p
     
  6. FanXbox2

    FanXbox2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: TUTORIAL: Jak podłączyć Xboxa z routerem.

    ja tez
     
  7. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    Odp: TUTORIAL: Jak podłączyć Xboxa z routerem.

    wbijasz w 192.168.1.1 (zalezy od routera) szukasz Port Forwarding / Port Triggering i add coustom czy jakoś tak i masz :pP wpisujesz name TCP/UDP starting dajesz tak jak w tutku ending tez i masz server ip adress sam juz nie wiem dalej niech sie wybowie Autor skoro napisał to wie :]
     
  8. radek8

    radek8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2007
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: TUTORIAL: Jak podłączyć Xboxa z routerem.

    nie chcę zakładać nowego tematu więc tutaj się zapytam, mam router, nie mam PC. Router specjalnie kupiłem aby mieć neta w całym mieszkaniu na laptopie, jak mam podłączyć swojego xboksa żebym mógł grać,ściągać itp. ??
    jeszcze tylko dodam że nie mam w planach dokupywania tego urządzenia wirelles do konsoli
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. kataklysm

    kataklysm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    nie do końca rozumiem co ma wporwadzać ten post, po co przekierowywać pory do gry ? u mnie wystarczy podłączyć konsole do routera na zwykłym DHCP i moge grac
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wg mnie to nie jest tutorial jak polaczyc x z roterem tylko jak grac po linku lokalnym w internecie z innymi uzytkownikami bez posrednictwa xbox live
    prosze o zmiane tematu :)
     
  12. Yoshimori

    Yoshimori Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Może trochę głupie pytanie, ale czy net w konsoli będzie dostępny w momencie, gdy komputer z xlinkiem będzie wyłączony? ;)
     
  13. ufomen

    ufomen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    nie.Komputer musi być włonczony jeżeli chcesz mieć neta w x360 a kompa wyłonczonego podłoncz x360 bezpośrednio do modemu.
     
  14. Luksza

    Luksza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Czyli jednak można podłączyć x'a bezpośrednio do modemu ? Podłączam i wszystko działa nie musze kombinować nic z routerami itp ?
     
  15. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam pytanie, jest możliwość podlączenia Xboxa z netem jak poniżej?

    X360 -> Mój router -> Router sasiąda - > dostawca netu.
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Tak tylko własciwie tobie już zamiast routera wystarczy switch adresacje i tak juz przyzna Ci router sasiada.
     
  17. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska

    Tylko w takim wwypadku jesli twój modem ma wyjscie w rjotce a nie tylko usb( jak znam zycie to niema rjotke maja modemy dsl)
     
  18. kotiv

    kotiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    te porty musza byc odblokowane
    TCP 80
    UDP 88
    UDP 3074
    TCP 3074
    UDP 53
    TCP 53
    ale zalezy to od routera ,czasem opcja UPNP sama przekieruje ,wtedy musi byc włączona
     
  19. WiLdBartMan

    WiLdBartMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam router Edimax-a czy też muszę sciągać te programy z tutka żeby mi śmigało?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  21. WiLdBartMan

    WiLdBartMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    100krotne dzięki:) Ciekawe czy jak w ten sposób podłączę x-a z routerem do live to pojdzie wmc :DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum