1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

siema.mam problem z dyskiem xbox 360 elite. wkadam dysk 120gb wlaczam konsole i sie zatrzymuje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateuszmateusz xbox 360, Październik 9, 2015.

  1. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam problem z dyskiem xbox 360 elite. wkadam dysk 120gb wlaczam konsole i sie zatrzymuje na logo xbox 360 sie zawiesza i tez kontrolka nie pokazuje ze jest podlaczony pad. wkladam 14 gb dysk i wszystko elegancko smiga. konsola jest przerobiona.moze na dysk wdal sie wiru? pierwszy raz po kupnie xboxa udalo sie odpalic z tego dysku i wyskakiwalo ze trzeba go sformatowac zrobilem to ale dalej pisalo to samo,,,,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. masaro45

    masaro45 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieszczady
    spróbuj sformatować w laptopie i podłączyć jeszcze raz
     
  4. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  6. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Może badsektory ma i się wiesza...
    Co to za dysk w ogole? - (firma)
     
  7. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A próbowałeś włączyć konsolę bez dysku i dopiero jak konsola się załączy to włożyć dysk i zobaczyć czy Ci go wykryje? ;)
     
  8. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Orginalny od xboxa 360 elite tak siedzial 120gb. Probowalem od razu konsola sie wylacza jak wloze podczas kiedy konsola jest wlaczona
     
  9. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepiej to by było go podłączyć pod PC, utworzyć bootowalny pendrive z MHDD i sprawdzić czy nie sypie błędami badsektorów...
    Jeśli nie będzie sypał błędami to go wyzerować, podpiąć pod konsolę i zobaczyć czy będzie śmigał...

    Ściągnij sobie "Rufus" i "MHDD"
    Rufusem sobie zrobisz bootowalnego pendra z ms-dos (zamiast Obraz Iso - wybierz MS-DOS) wrzuć na pendriva MHDD
    I odpal kompa z pendrive... Jak wystartuje dos to wpisujesz MHDD, następnie SCAN

    http://forum.pclab.pl/topic/256595-Tutorial-Zerowanie-dysku-krok-po-kroku-przy-użyciu-MHDD/
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3469
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak go wyzeruje to go konsola już w ogóle nie zobaczy bez wgrania HDDSS.bin
     
  11. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja u siebie męczyłem się z 20GB, X za chiny go nie widział... A był Oryginalnie w kieszeni...
    Zerowałem, WinHexem wgrywałem sektory od samsunga, fujitsu i nic...
    Cały czas bios go widział jako samsung...

    Teraz mam na nim zainstalowanego Linuxa (dysk z lapka poszedł do konsoli), w konsoli zrobiłem RGH i właśnie przed chwilą z ciekawości go podpiąłem...
    O dziwo widnieje jako "Niesformatowany" więc zerowanie nie wyczyściło mi HDDS później go sformatuję pod konsolą i zobaczę czy śmiga...

    E: Śmiga pod konsolą
     
    Ostatnia edycja: Październik 10, 2015
  12. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Lipa bo nie mam jak go podpiac a kabele do tego kosztuja ok. 100
     
  13. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mysle ze ten dysk ma jakiegos wirus temu tak sie dzieje.
     
  14. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    214
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
    przejściówka z Sata na USB to max 20zł raczej a nie 100... W środku siedzi normalny dysk 2,5'' SATA. Wystarczy rozkręcić obudowe i wyjąc dysk. Żadna folozofia
     
  15. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1872
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Za dużo techniki i chłopak się gubi :p Jakbym miała tak się bawić to bym olała sprawę i kupiła sobie inny dysk ;)
     
  16. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3469
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Pewnie chciał kupić ten kabel co kiedyś dawali za darmo a teraz janusze chcą za niego 100zł, to co napisał @Boll@Boll rozkręcasz obudowę i podpinasz po SATA normalnie pod PC.
     
  17. mateuszmateusz xbox 360

    mateuszmateusz xbox 360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzieki za info. Tak zrobie
     
Wczytywanie...

Poleć forum