1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

słaba jakoś grafiki w konsoli JASPER RGH ? jak zmienić na 720 albo 1080 ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez noxuuu, Grudzień 14, 2012.

  1. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej,

    Mam pytanie odpaliłem wczoraj konsole,odkupiłem od kolegi Jasper 120 giga RGH.
    Nie wiem co się dzieje ale grafika jest beznadziejna…grałem u wielu osób w różne gry i grafa była ********* u mnie jest tragedia…
    Podłączone kablem HD do Toshiby Led 600 hz.Mam freestyle dash 3.
    Wiem,że niektóre gry mają opcje dogrania textur HD ale nie o to mi chodzi,mam po prostu wrażenie że coś jest nie tak…

    Macie jakiś pomysł ? Nie wiem może zwiększenie rozdzielczości w jakiś sposób ? Może jakieś ustawienia w dashu nie wiem ? Może coś w konsoli zmienić kurde… ;/
    Na stronie Welcome to Xbox Support - Xbox.com czytałem o tym(poniżej) tylko jak tam się dostac do tych ustawień jak mam freestyle dash a nie orginał…

    Wysoka rozdzielczość (HDTV)
    Poniższe ustawienia dotyczą monitora lub telewizora o wysokiej rozdzielczości (HDTV) podłączonego za pomocą kabla HDMI. W przypadku użycia innego kabla poszczególne kroki mogą różnić się od przedstawionych.
    Zmiana rozdzielczości ekranu
    Naciśnij na kontrolerze przycisk przewodnika, przejdź do sekcji Ustawienia, a następnie wybierz opcję Ustawienia systemu.
    Wybierz opcję Ustawienia konsoli.
    Wybierz opcję Ekran.
    Wybierz opcję Ustawienia HDTV.
    Wybierz rozdzielczość ekranu odpowiednią dla danego telewizora lub monitora.
    Poprawianie jakości kolorów

    Wiele odbiorników HDTV wyświetla lepsze kolory, jeśli jest dostępnych więcej informacji o kolorach. W celu optymalizacji obrazu konsola Xbox 360 może wysyłać do odbiornika HDTV dodatkowe dane o kolorach.
    Uwaga Nie wszystkie odbiorniki HDTV akceptują dodatkowe informacje o kolorach.
    Naciśnij przycisk przewodnika na kontrolerze, przejdź na stronę Ustawienia, a następnie wybierz opcję Ustawienia systemu.
    Wybierz opcję Ustawienia konsoli.
    Wybierz opcję Ekran.
    Wybierz opcję Kalibracja czerni.
    Wybierz opcję najlepszą dla danego telewizora lub monitora


    Prosiłbym o pomoc chłopaki !

    Thx.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Srodkowy na padzie i moje gry wejdziesz do oryginalnego dasha i tam ustaw rozdzielczość
     
  4. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Wejdz w dashboard (logo xboxa na padzie> Y+RB). System>Ustawienia konsoli>Wyświetlacz>Rozdzielczość obrazu
     
  5. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ustawione na 1080p i ... straszna lipa nie wiem co jest grane czy poprostu grafika w xboxie jest az tak z****** ??? moj laptop z karta 1gb AMD RADEON HD 6500M na ustawieniach LOW gier takich jak HITMAN NOWY,FIFA,FAR CRY 3 jest tysiac razy lepszy niz xboX...tyle kasy wydalem a tu taka ***nia ;/ myslicie ze cos moze byc z tym xboxem?czy naprawde grafika jest aż tak słaba ;/ ?
     
  6. Ridic4sv

    Ridic4sv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    A może czas skoczyć do okulisty, albo sprzedawca tv cię oszukał :)
     
  7. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to wiele ciekawego mi powiedziales...na lapie fifa 13 w rodzielczosci 1920x1080 i ustawieniach HIGH podpiete kablemHDMI pod dosc ********* telewizor wyglada mega na xboxie wyglada strasznie słabo,gta 4 to szkoda mówić....moje pytanie brzmiało czy coś może być z konsolą ? czy poprostu tak juz jest ?
     
  8. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Może być uszkodzona konsola zobacz z jaką rozdzielczością wykrywa ją telewizor.
     
  9. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    prześlij zdjęcia jak to wygląda
     
  10. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiesz sprawdzalem i sama sie ustawia na 1080p jak wlaczylem far cry 3 to jest znosna grafika,foza horizon tez w miare ale poprostu sredniej klasy lapek naprawde lepiej wyglada kurde ;/ nie wiem czy jak pójde do serwisu z nią i poprosze aby sprawdzili czy z grafa okej wszystko to czy beda chcieli mi pomóc oczywiście płatnie...masz może jeszcze jakis pomysł ? będe wdzięczny bo jestem załamany...
     
  11. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok spróbuje ogarnąć fotki zaraz
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    może to wina tv bądź monitora
     
  13. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    fotek nie ma sensu robić bo raczej tam się dużo nie zobaczy...męczy mnie to strasznie...jak pomyśleć logicznie czy to możliwe aby karta 1gb radeon dawała o wiele lepszy obraz w fifie ? w sumie jest to prawdziwe HD...postacie są wygładzone o wiele ładniejsze...telewizor tp LED Toshiba 42VL963 ma ********* obraz wiec nie wiem czy to jego wina...bo z kompa wygląda wszystko cacy...kabel HDMI też nie ma różnicy...słyszałem,że ludzie narzekali na GTA 4 ale podobno pobierali jakąś aktualizacje i poprawiała im grafe ?

    Nie wiem może spróbuje dać do serwisu aby sprawdzili grafike w konsoli ?
     
  14. xman

    xman Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: słaba jakoś grafiki w konsoli JASPER RGH ? jak zmienić na 720 albo 1080 ?

    moze po prostu przyzwyczailles sie do ladnej shaderowej grafiki na komputerze i teraz cie zalamuje grafa w xboxie ktory pozostawia wiele do zyczenia

    Wysyłane z mojego Nexusa za pomocą Tapatalk 2
     
  15. ziutas

    ziutas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: słaba jakoś grafiki w konsoli JASPER RGH ? jak zmienić na 720 albo 1080 ?

    A może wyłącz 600Hz? U mnie na 100Hz też gry lipnie wyglądają, a do tego obraz się tnie. Najlepiej jest jak włączę tryb PC. Tylko ja mam Philipsa i nie wiem, czy u Ciebie będzie coś podobnego.

    OBEY ZIUTAS !! <=> GT-S5660 with Tapatalk 2
     
  16. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ziutas nie wiem czy Tivik się standardowo włącza z 600 hz ? mam opcje obrazu '' do gier '' , '' pc '' obraz w tiviku chyba automatycznie ustawia największe HZ ?

    a tak ogólnie to wszyscy mają taką z****** grafike w GTA 4 i HITMANIE ?
     
  17. ziutas

    ziutas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: słaba jakoś grafiki w konsoli JASPER RGH ? jak zmienić na 720 albo 1080 ?

    Ja mam opcję włączenia/wyłączenia 100 Hz. Daj jakieś fotki jak to wygląda. Bo xbox ma swoje ograniczenia, ale mi się podoba jego grafika. Nawet po przesiadce z PC (grałem w gta4 na pc wcześniej i nie widzę jakichś szalonych różnic).

    OBEY ZIUTAS !! <=> GT-S5660 with Tapatalk 2
     
  18. noxuuu

    noxuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    fotki zniekształcą obraz strasznie...jest opcja zrobienia screena z gry w xbox ? wtedy bym załączył...


    spróbuje podłączyć u rodziców pod LG 42 LCD zobacze czy jest różnica...wiesz jak grałem na kompie u ziomka w BF 3 na max delatach i potem podłaczyliśmy xboxa to mi się płakać chciało...pokminie z tymi zrzutami ekranu ale kurde grałem w mortala,gta 4 na ps3 i xbox u innych osób i fajna grafa była nigdy nie miałem lepszej na laptopie a teraz mój laptop niszczy mojego xboxa damnnn
     
Wczytywanie...

Poleć forum