1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Słaba jakość gier po RGH ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez raf_raf, Grudzień 28, 2011.

  1. raf_raf

    raf_raf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, oddałem konsole xbox 360 slim do faceta żeby zrobił RGH. Po dniu odbieram i gry o dużych wymaganiach (np. GTA IV) nie mają jakości grafiki takiej jak należy, czyli piękna realna grafika( widziałem grafikę na takim samym slimie u kumpla i jest niesamowita ) natomiast u mnie są kiepskie cienie, słaba głębia oraz tekstury . Na pewno nie jest to wina tv, ponieważ sprawdzałem na paru telewizorach z różnych "półek" cenowych. Również nie jest to wina ustawień konsoli (próbowałem każdych kombinacji z rozdzielczością oraz odświeżaniem PAL).

    Czy jest taka możliwość żeby włożył inną płytę główną (starszą) do mojej obudowy slima ? Jak to sprawdzić ?
    Czy jest taka możliwość że wina kiepskiej jakości to wina wgranego oprogramowanie RGH ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    Nie mógł Ci wsadzić innej płyty a na pewno nie od starego phata ponieważ obudowa by nie pasowała.
     
  4. Młody Raperek

    Młody Raperek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W konsoli nie masz czegoś takiego jak wymagania . Gra jest na te konsole i musi chodzi , bez różnicy czy to konsola Fat czy Slim grafika powinna być taka sama. A to że masz gorszą może być spowodowane tym , że masz kiepskiej jakości kabel VGA/TVHD/HDMI czy jaki tam używasz :p
     
  5. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    A jaki masz dashboard ?. Bo ludzie po instalacji metro skarżą się na jakość obrazu .

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  6. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    po pierwsze rgh nie zmienia jakości gier. Po drugie nie mógł by zmienić płyty a nawet jak by dał rade to i tak nic to nie zmienia bo slimy mają taki sam procesor itd jak faty tylko w innej technologii. Być może do gta 4 dogrywa się textury tak jak do battelfielda a ty nie umiesz tego zrobić na rgh.
     
  7. wygrana2324

    wygrana2324 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Może być jeszcze że w ustawieniach konsoli masz źle coś, Zobacz w ustawieniach.
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lol, wejdz w ustawienia tej gry, bo tam się ustawia jaką chcesz mieć jasność albo ustawić nasycenie kolorów.
     
  9. raf_raf

    raf_raf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam freestyle dashboard 2.2 oraz Dash 14699
     
  10. raf_raf

    raf_raf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież zmianą jasności, kontrastu i nasycenia kolorów nie zmieni mi się głębia oraz jakość tekstur ;p. Po drugie już próbowałem różnych kombinacji i nie działą.
     
  11. raf_raf

    raf_raf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel HDMI mam taki : KABEL HDMI-HDMI 1,5m HighSpeed Ethernet 3D v 1.4 (1963309914) - Aukcje internetowe Allegro

    Ale np fifa 11 i 12 działają ładnie bo mają mniejsze wymagania. Natomiast GTA IV czy HALO czy RD Edemption nie wygladają już tak ładnie-poszarpane krawędzie. (a GTA IV powinno mieć na slimie niesamowicie realistyczna grafe).
     
  12. mikiq1w2

    mikiq1w2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Triciti
    Spróbuj ustawić najpierw rozdzielczość 720p lub 1080i, potem poziom czerni na rozszerzony i grę wrzucić na dysk wewnętrzny. Wtedy będziesz miał super-ultra najlepszą grafikę na najwyższych wymaganiach i nie da się w żaden sposób uzyskać lepszej na konsoli XBOX360!
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to nie wina rgh tylko nowy dash metro zmienia jakość obrazu. Był o tym temat , ale nie moge go znaleść. Mając RGH możesz sobie cofnąć dasha do 13604 i porównać
     
  14. raf_raf

    raf_raf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak cofnąć do poprzedniego dashboarda ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum