1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Słaby napęd a dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xbox2222, Kwiecień 13, 2010.

  1. xbox2222

    xbox2222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam słaby laser w napędzie przez co długo włączają mi się gry i nie które się zacinają i trzeba zresetować konsole, czy jeżeli kupiłbym dysk i instalował na nim gry te problemy by zniknęły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak. Napęd by był potrzebny tylko do instalowania gier na HDD :)
     
  4. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    tak - jesli by udalo sie jes skopiowac. moze wyskoczyc ci podczas kopiowania komunikat o brudnej plycie i nie da sie dalej skopiowac
     
  5. xbox2222

    xbox2222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy np. błąd taki jak nie wczytujący się tryb menadżerski w FIFA 10 przez ten napęd, zniknie ?
     
  6. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    gra bedzie na dysku a naped bedzie ci potrzebny praktycznie tylko i wylacznie do uruchomienia gry - wiec zniknie kazdy problem bo gra bedzie czytana z dysku a z plyty bedzie sie tylko uruchamiac.
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Powinien zniknąć. Jak masz płytę w bardzo dobrym stanie to powinno zainstalować grę na HDD, bo jak wiadomo słaby laser będzie wrażliwy nawet na drobne rysy :) i może Ci wyskoczyć komunikat ze szmatką.
     
  8. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    ja mialem plyty w bardzo dobrym stanie i przed oddaniem konsoli do serwisu w celu wyczysczenia nawet te idealne plyty nie nie chcialy sie skopiowac wiec to bywa roznie :)
     
  9. xbox2222

    xbox2222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyty są w dobrym stanie bo na poprzednim xboxie dobrze działały a w nowym przytrafił mi się ten "super" napęd, więc wcześniej nie było z nimi problemów, a teraz nie które gry mi się zacinają, (np w FIFIE na arenie mam takie przypadki że nie widać zawodnika , albo nie mam broni w BC2 itp.) wcześniej nie było czegoś takiego więc to napewno nie wina płyt !
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kup HDD i problem zniknie, oraz oszczędzisz napęd. Tylko zostanie kwestia czy napęd poradzi sobie z instalacją gier na HDD.
     
  11. xbox2222

    xbox2222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn i tak muszę zrobić porządek z tym napędem - nowa konsola i takie problemy, ale byłem ciekaw czy instalacja na HDD rozwiąże ten problem.
     
  12. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    no moze naped nie wczytuje tekstur - chociaz mi po prostu nie wczytywalo gry albo wieszalo sie na jakims etapie - nie mialem tak, zebym nie widzial np. postaci albo broni. Wysun tacke, dmuchnij porzadnie tylko uwazaj zeby nie napluc i zobacz czy to pomoglo. mi sie kilka gierek tak dokopiowalo do konca ale po jakims czasie - ok. 3-4tyg pozniej musialem pedzic do serwisu z napedem zeby mi wyczyscili soczewke lasera ::D
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Masz gwarę to ślij konsole do MS :)
     
  14. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    masz silne pluca - dmuchaj w naped :D
    czasem u mnie pomagalo przestawienie konsoli z pozycji stojacej w lezaca - i nie wiem czemu ale kopiowalo do 100%
    poza tym i tak naped do wyczyszczenia albo do wymiany. nie ma sensu sie cackac. a w ogole to konsola jest nowka sztuka ze sklepu?
     
  15. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Powiem tak z mojego doświadczenia bywało różnie, a nawet bardzo różnie. Rozumiem że Twoje nośniki to same oryginały.

    Największą różnicę zauważysz w wydzielanym dźwięku z konsoli, nareszcie konsola jest miła i przyjemna.

    Jeśli grasz i po jakimś czasie wyskakuje Ci błąd szmatki, to zapewne gry nie da Ci się zgrać na dysk.

    Jeśli uda Ci się zgrać grę ale gra była błędna (kopia gry), to również odpalana kopia będzie nic nie warta.

    Różnic jest wiele, ale na pewno nie oddał bym lasera do czyszczenia, bo to dla mnie jedno z gorszych rozwiązań, jeśli masz gwarancje oddaj, dzwoniąc na infolinie że masz problemy z DVD-diakiem wymienią Ci i powinno być lepiej.

    Jeśli grasz na kopiach, to zainwestował bym w lepszą nagrywarkę, w lepsze DL-Rom, sprawdzonych wydawców.

    Jaką drogę wybierzesz pamietaj będzie to Twoja droga =).
     
  16. xbox2222

    xbox2222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam gware, ale przerobiony napęd, a mam również gwarancje z serwisu z którego kupowałem więc wole iść do kolesia niż bawić się w unfalsh'e itp... ale dysk pewnie i tak kupię
    EDIT: mam dobrą nagrywarkę i płyty Verbatim (nagrywam z prędkością 2,4)... a błędy ze szmatką mi nie występują tylko czasami gubię np broń fps czy zawodników w FIFA, i długo mi się włącza konsola z grą w napędzie, a i też mi się czasami gry zacinają
     
  17. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    to pedz do serwisu i powiedz mu ze laser do bani i niech wstawia nowy

    Floyd ja tam oddalem naped, wyczyscil gosciu i smiga jak nowy, serio wczesniej nie chcial prawie zadnej gry przeczytac a po czyszczeniu nawet te bardziej porysowane ktorym juz nie dawalem zadnych szans :) zaryzykowalem i sie oplacilo - 30,- to nieduzo za dzialajacy naped::D

    albo masz jakies błędne kopie gier :D
     
  18. xbox2222

    xbox2222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra dziś jadę do serwisu - napisze wam czy to coś pomogło
     
  19. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli to stara konsola to można spróbować czyścić, a jak nowa to raczej laser nie będzie przybrudzony, tylko wadliwy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum