1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Słaby sprzęt internetowy... Uciągnie? |Xbox 360|

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mantf, Październik 11, 2010.

  1. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Zastanawiam się nad przerobieniem konsoli oraz wybraniu pomiędzy Elite, a Slim, a dochądzą do mnie słuchy, że przy mojej prędkości Internetu 0,5mb (512kb). Xbox Live nie będzie płynnie chodził, tym bardziej w grach.

    Na ile to prawda? I czy rzeczywiście z tak słabym netem mogę zapomnieć o graniu przez sieć bez Lagów...?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ee tam.. sprzęt sobie poradzi tylko net za wolny :p Możesz mieć lagi.. Polecam zmiene prędkości neta.. U mnie w mieście darmowy net jest 1mb/s radiowy a u dostawców to za 15zl na miesiąc.. Jak chcesz przyjemnie grać to zwiększ tą prędkość :D Aha i bierz Slima.. W Rzeszowskim Media Markt Slim 4gb(albo 250 nie pamiętam już) + jakieś gry 899zł. Może w innych MM też tak jest :)

    Musisz poczekać , aż wypowie się ktoś kto z takim netem grał na XBL
     
  4. szem44

    szem44 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    masz na myśli 512 kB czy 512 kb ?
    Jeśli 512 kB/s to bez problemu.
     
  5. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szem nie znam się ale wiesz o co mi chodzi, połowa z bardzo popularnego 1mb.

    Moja prędkość pobierania to około 60-65 , przy czym przy internecie 1mb jest to 110-120
     
  6. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ogółem lagi w dużym stopniu w grach zależą od hosta serwera. Jeżeli host ma słaby net to o płynnej rozgrywce zapomnij. No ale szybkość internetu też ma sporo do powiedzenia że tak powiem no bo gdy masz szybszy internet, a host do bani to net powinien sobie dzięki tej prędkości jakoś radzić z tym. Wiadomo że lagi będą ale porównując do słabego hosta i własnego łącza które by wynosiło np. 256 to różnica jest i to duża. Ja polecam podwyższenie prędkości do granic 3 MB/s albo trochę wyżej. Wtedy zapewnisz sobie płynność o ile host nie będzie lipny.
     
  7. xRazor

    xRazor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łomża
    Tez mam taka predkosc a CoD4 na 12 osob sie nie zacina ani troche wiec nie ma problemu.
     
  8. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wy nie rozumiecie, to nie jest takie "hop-siup" radze sobie podwiększyć Internet. Mam podpisaną umowę jeszcze na rok także nic nie poradzę, przerwanie umowy wiąże się z konsekwencjami karnymi, więc i tu jest problem.
     
  9. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Spoko, też pewien czas miałem taką prędkość i wszystko działało. Czasami lagowało jak PC odpalałem ale ogólnie to git.
     
Wczytywanie...

Poleć forum