1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim 0227 - kilka pytań

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez onn125, Styczeń 29, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Chcę przerobić Slima 0227 i chciałbym zadać wam kilka pytań.

    Zasilanie w slimie można brać z konsoli czy można z usb probe v3 ?

    znalazłem tutka na odczytanie klucza z przejściówką sata.Czy wystarczy jakakolwiek przejściówka czy potrzebna jest jakaś "rekomendowana"?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Zasilanie moze byc i z Probe i z konsoli obojetnie. To czy zadziala okaze sie czy wprowadzisz naped w vendor mode.
     
  4. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    obojętnie z czego czy z konsoli z probe , z probe jest o wiele wygodniej ,wystarczy kontroler sata który ci poprawnie wykryje napęd.w zależności od chipa napędu albo cięcie albo drill te drugie polecam serwis
     
  5. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    panowie stało się coś próbowałem wgrać lt 3.0 tym samym sposbem co wgrywałem lt 2.0 i coś poszło nie tak jungleflasher przestał widzieć napęd a jak włącze xboxa t mruga dioda zielona i nawet tacka nie wychodzi wiecie może co się stało dodam e jest to slimka napęd liteon przeróbka ze sputnikiem
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie wykrywa napędu...w dosflashu zobacz
     
  7. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jungle teraz nie wykrywa a w konsoli mruga dioda jaki dosflash pobrać
    dodam że weszłem w wendor mode i próbowałem wyczyścić pamięć i wtedy to się stało możliwe że padł napęd
     
  8. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
  9. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie wiem co zrobiłeś ,że go nie wykrywa ,może z powodu ze soft wykasowałeś... jak uwaliłeś eletronike to około 200zl nie twoje
    edit pod dosflashem zobacz to jeden z lepszych programów które w ostateczności pomagają i ratują
     
  11. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wydaje mi się że podczas kasowania pamięci przerwało i teraz nie odpala bo ma wyczyszczony flash
    czy jest jakaś szansa na uruchomienie tego napędu ?
     
  12. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Ale po jaka cholere kasowales naped ?
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Rozumiem że klucz napędu wyciągnąłeś ew. ofw zanim wyczyściłeś pamieć flash w napędzie ?
    Ratuj się tutkiem który podał ci Kakashi
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    dziwne ,że jak flashował to mu z lt 3.0 nie poszło jak użył starego jf na lt 3.0 to mogło błędami wywalać ale w dosflashu szło w najnowszym jf chyba też , jak masz klucz pewnie ma to pół biedy jak nie to już tylko RGH
     
  15. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    klucz mam jak robiłem 2.0 to zapisałem zaraz spróbuje sposobem przez dos a pamięć kasowałem aby wgrać na nowo jak w tutku do 2.0
    słuchajcie używałem tego samego jf co do lt 2.0 może to był błąd
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Powinieneś zawsze używać najnowszej wersji JF, zauważ że z każdą aktualizacją iExtreme pojawia się nowa wersja JungleFlashera - nie dzieje sie tak bez powodu.
    Wgraj CFW dosflashem ew. najnowszym JF :) i będzie cacy
     
  17. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jeżeli do przeróbki używałem sputnika bo miałem zablokowaną pamięć to teraz w dosflash nie używam go ?
     
  18. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    w dosflash masz też opcje unlock:)
    edit jak raz zrobiłeś unlock i nie robiłeś lock to on jest cały czas unlock
     
  19. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aa to zaraz sprawdze pena mam gotowego właśnie restart robie i do dzieła dam znać czy się udało

    chyba poważniejsza sprawa bo jak mam napęd podłączony do kompa to nie chce wcale odpalić cały czas szuka nazwy urządzenia
     
  20. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    odłącz wszystkie inne napędy z płyty głównej (tj. HDD, Napędy)
    w biosie wyłącz RAID
     
  21. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie zrób jak ktoś na forum co zrobił erase softu nagrywarce:) w dosflashu wykrywa tylko napędy optyczne
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum