1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

slim 2011-11-03

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RafcikJP, Listopad 30, 2013.

  1. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy mozna flaszowac naped w tym slimie bo z tego co wyczytalem na forum najlepiej by bylo jak konsola byla by do 2011-08 mam juz prawie rozebrana wiec dowiem sie jaki doklanie naped
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    szanse małe ale rozbierz cuda sie zdarzają
     
    1 osoba to lubi.
  4. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Możesz zrobić ltu. Będzie działać normalnie jedyne co trzeba odczytać dvdkey.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  6. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Orso a mozesz wyjasnic na czym to polega to moja pierwsza konsola zastanawialem sie nad RGH chyba najtansza opcja ale z tego co wyczytalem trzeba wymienic plyte glowna w napedzie + RGH wsumie skusil bym sie z lutowaniem nie bede mial problemu bo bawilem sie kiedys z naprawa telefonow takze latalem nawet najciensze sciezki ;) mogl by mi ktos doradzic jaki programer itd do mojego slima ?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do ltu potrzebujesz pcb napedu oraz wykonanie rgh. Rgh zrobisz w jrunner plus chip programator nand

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli chcial nie chcial RGH tak jak wyczytalem bedzie potrzebne a czy jesli mam dash D:2.0.16537.0 nie bedzie zadnego problemu ?
    Aha i jeszcze jedno pytanie czy wymiana plyty glownej w napedzie jest konieczna bo wsumie i tak zamierzam grac tylko z dysku ale jak by nie bylo naped przyda sie chociaz by po to zeby zgrac od kogos giere ;)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli chcesz ltu to wymieniasz pcb napedu jak pisalem w poprzednim poscie

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  10. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorrka ale nie zrozumialem czyli jesli sam dysk to jedynie RGH a mozesz mi powiedziec czy ten zestaw bedzie odpowiedni:
    CHIP RGH XECUTER COOLRUNNER REV.C
    CPU Reset Cleaner Team Xecuter (w razie potrzeby jezeli dobrze rozumiem zasade dzialania tego dodatku)
    Corona 4GB NAND R/W KIT v4 Team Xecuter (rozumiem ze to jest potrzebne mi do zaprogramowania)

    Czy to wszystko wystarczy by w pelni przerobic mojego slima do grania tylko i wylacznie z dysku ?
    I jeszcze jedno pytanie czy jezeli zdecydowal bym sie na LTU to czy duzo zamieszania by dolozyc plyte napedu jak wyglada sprawa z programowaniem czy trzeba programowac na nowo czy tylko sama wymiana plyty ?

    I wielkie dzieki za wyrozumialosc ale bede robil to pierwszy raz a jedyne przerobki jakie wykonywalem to chipowanie PS2
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rw kit nie jest dla trinity. Chipa tym nie zaprogramujesz

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli pozostaje tylko kupowac X360 SUPER NAND FLASHER a mozesz mi jeszcze dordzic jaki czip najlepszy bylby bo ja wsumie wybralem chyba najtanszy ale znalazlem wiele innych nie duzo drozszych ale zbyt malo sie znam zeby ocenic ktory jest najlepszy :(
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Cr rev c lub d

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy wie ktos gdzie mona kupic wersje D i jaka jest mniej wiecej cena bo nie moge nigdziej znalesc :/
     
  15. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chlopaki ratujcie rozebralem swojego slima bo RGH bedzie jutro ale z rzadnego zdjecia nie pasuja pinouty patrzylem na triniti ale brakuje punktu hanna oraz punktu D probowalem porownac do innych zdjeci i nic z tego czy ktos moze mi to wyjasnic ? Za chwile postaram sie dodac zdjecia plyty

    http://zapodaj.net/ce99c9a55127b.jpg.html

    http://zapodaj.net/e21f3a1c6333e.jpg.html

    http://zapodaj.net/a83c536c514c3.jpg.html

    z tego co widze jest to corona tylko czy ktos mi powie jaka wersja i co potrzebne a przedewszystkim jak sie programuje corone ?
     
  16. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wygląda na corona v2 ale mogą być wyjątki jako v4
    Xecuter Official Corona Motherboard Identification & Solutions | Team Xecuter
    sprawdź czy nie/ma postout , musisz zdjąć radiator z coolerem od spodu płyty głównej x-clamp ten krzyż wtedy będziesz wiedział, wg daty na oko to właśnie corona v2
    z programatorów to potrzebny będzie 4gb r/w kit opcjonalnie Maximus SD Tool , jakiś czytnik kart micro sd/sd,przelotka micro sd/sd na usb itp lub samoróba lutowanie kabelków, x360 run nie musisz programować
     
  17. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego ze zdjec wynika ze mam V2 bo jest mala kosc pozostale sa duze wiec wykluczam inna versje tylko jestem lalikiem w tej sprawie czy mogl bys po koleji wyjasnic jaki czip najlepszy bo programator juz wiem jak i jak wygloda caly proces programowania widze tez ze jest duzo pinoutow ale to akurat znajde sobie juz ale nie mam pojecia jak wszystko zaczac bo przygotowalem sie na triniti nawet paczka jutro bedzie wiec bede musial odeslac bo zamowilem programator i coolrunner rev.c takze mala wtopa ale jutro odsylam ale jaki czip zastosowac ?

    P.S czy przelotka to ten modul ktory lutuje sie do plyty i wklada sie katrte SD bo widzialem taki modul ale nie jestem pewnien czy o to ci chodzi ?
     
  18. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    zdjecia to jedno ale pod radiator zajrzyj też ,taki czytnik
    1. micro sd na usb
    CZYTNIK USB MICRO SD TF Pendrive -Film YouTube (3843232243) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    2.inny sam używam
    CZYTNIK KART PAMIECI SD / SDHC / MMC HURT F-VAT (3842452043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    3.adapter
    ADAPTER MICROSD SD SDHC Karta Do Laptopa Czytnik (3851610455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

    ja od siebie zalecam opcja 2+3 zero problemów w połączeniu z tym programatorem
    https://www.google.pl/search?q=4gb+...Q-ICICg&ved=0CEoQsAQ&biw=1517&bih=714&dpr=0.9

    [REVIEW] Corona 4GB NAND Reader QSB Kit - YouTube

    jaki chip ? może x360run nie trzeba nawet go programować a inne już musisz

    ps na forum wszystko już jest opisane co i jak są poradniki , szukajka google też nie boli
     
    1 osoba to lubi.
  19. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam przygotowana przejściówkę karty do lutowania i czytnik kart.
    Wlasnie wczytalem sie w temat rhg na koronie ale tam nie ma zwielzle i na tamat co pokolei ogolnie mniej wiecej rozumiem ale nie chcial bym tez uwalic konsoli nistety chyba bede zmuszony zostac przy rev.c ktore zamowilem. I jesli dobrze rozumiem to robie tak:
    1 lacze czip z programatorem i programuje czip (pytanie jak zaprogramowac pod korone?)
    2 podlaczam rw kit do plyty i programuje nand (to akurat wiem jak zrobic)
    3 podlaczam rw kit z czipem (i ty pytanie czy trzeba dalej programowac czy to co zrobilem wczesniej wystarczy ?)

    P.S rozumie ze przy uzyciu rw kit najpierw programujemy nand w plycie a nastepnie mozemy wstawic x360 run i wszystko powinno dzialac czyli jezeli mam programator do rev.c to moge tak samo zrobic tyle ze wczesniej musze zaprogramowac coolrunnera ?


    Czy ktos mi powie czy zaprogramuje coolrunner rev.c tym programatorem JTAG SPI X360 SUPER NAND FLASHER i jesli tak to jak bo mam wszystko podlaczone ale jrunner jak by nie widzial czipa programator dobrze polaczony coolrunner ustawiony na programowanie ale nie moge sie polapac prubowalem wsadem 2.2 czy w jrunnerze wsady sa standardowo czy musze je pobrac ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum