1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

slim 250 RGH nie ładuje się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez svenowsky, Luty 17, 2014.

  1. svenowsky

    svenowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na wstępie chciałbym wspomnieć że jestem zielony w całym tym temacie dlatego liczę na jakąś pomoc, otóż przerobiłem w ostatnie wakacje xboxa slim 250 na rgh, z początku było okej, czasami się zwieszał, ale to możliwe że były problemy z grą a nie z xboxem, później zaś przestał działać, włączałem go zwykle za pierwszym razem chwile chodził, z 3 minuty zacinał się, a przy następnych włączeniach działał ale z czarnym ekranem i to wszystko, oddałem na reklamacje, powiedziano mi że nic z nim nie jest i normalnie się włącza, jednak u mnie dalej problem występował, po oddaniu do innego serwisu xbox chodził jakiś czas, jednak nie minął miesiąc i wszystko wróciło do normy, ostatnio spróbowałem go włączyć i wyskoczyło mi takie coś : [​IMG], skontaktowałem się z tym panem który przerabiał mi konsole ale powiedział że to nic strasznego, jednak zwróciłem uwagę na fakt że przy ładowaniu xella po prostu się zacina w pewnym momencie i teraz pytanie czy to tu występuje błąd, a jeżeli nie to czy ktoś może mi coś doradzić i spróbować z innymi rzeczami? przepraszam za język pisania ale na serio nie jestem laikiem w tych tematach.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zrzut nand prosimy i cpukey i jeszcze lepiej jak dasz screena z xella linijki fuses i na od miejsca w którym jest napis keep it safe. Logi od Pana po rgh (jrunner, autogg, nandpro ) tez by się przydały i co oni tam robili. Albo wyślij gdzieś konsole bo samemu ciężko stwierdzić ocb, chyba że to corona v5 sk hynix?
    Albo coś mi jakoś tak pachnie uwalonym procesorem gpu/cpu może pierwszy Pan olał wymianę pasty na jakaś dobrą.
     
  4. svenowsky

    svenowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chętnie, tylko obecnie jakbym czytał japoński, jak to zrobić, gdzie wejść?
     
  5. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    "wyskoczyło mi takie coś" nie widzę zdjęcia co dokładnie wyskoczyło, poproszę o jednego pm ze zdjęciem.
     
  6. svenowsky

    svenowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no w porządku, tylko te 'takie coś' wyskoczyło mi pierwszy raz, nigdy wcześniej nie wyskakiwało, jest jakaś opcja by to uruchomić ponownie?
     
  7. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    oczywiście zartowalem nie niestety nie ma takiej opcji jeśli sam nie wyskoczy to chociaż nagraj na yt jak wygląda zawieszanie się konsoli
     
  9. svenowsky

    svenowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko i wyłącznie czarny i to do tego czasami przy pierwszym włączeniu, później na ekranie tv czyta jako 'brak sygnału'
     
  10. svenowsky

    svenowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm, nie wiem czy filmik jest zbytnio potrzebny bo 3 sekundy nagrywania nie są warte szopki, wytłumaczę, po odpaleniu zaraz zamienia się na brak sygnału na tv, konsola chodzi cicho, tak jakby była w głównym dashu albo przy graniu z dysku
     
  11. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No więc spojrzy czy glit****e dalej tzn zobacz czy dioda w konsoli dalej "miga" czerwona niebieska lub inna w odstepię 1 blysk 5 sek przerwy.
     
  12. svenowsky

    svenowsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dioda od odpalenia jest zielona i nie ulega zmianie, chyba że uruchomię nagrywarkę która ciągle dziwnym trafem działa :/
     
  13. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiec ja nie mam czasu Ci pomagać w każdym badz razie to nie ta dioda.
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) Wersję konsoli masz którą?
    a) zwykłą Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://nukoda.com/wp-content/uploads/2010/06/xbox_360_slim.jpg
    b) Czy wersję E https://www.google.pl/search?q=xbox...AQ&biw=1280&bih=606#q=xbox360+E+slim&tbm=isch ?

    2) Dysk był w komplecie czy dokupywany osobno?
    3) jakie masz MFR Date konsoli https://www.google.pl/search?q=xbox...przerobka-x360-2013-06-25-a-170090%2F;640;329

    4) Zrob film Xella od początku do końca jak się uda trafić

    5) Czy jak wlączysz konsolę i mimo ze nie masz obrazu czy takie coś pojaiwa sie na konsoli jak w filmie od 23 sekundy do 29 https://www.youtube.com/watch?v=sLFscxhFOPc
     
Wczytywanie...

Poleć forum