1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim 250gb a Slim 4gb + 250gb

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Shadow1, Grudzień 4, 2013.

  1. Shadow1

    Shadow1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam wszystkich.

    To mój pierwszy post, zamierzam kupić Xbox360 + kinect, nie znam się za bardzo i nie miałem zbyt wiele czasu na czytanie, więc przepraszam jeżeli moje pytania są lamerskie i odpowiedź padła już wielokrotnie na forum ...
    Do rzeczy:
    Jeżeli kupię xbox 360 kinect 4GB i dołożę dysk 250 GB to funkcjonalnie konsola będzie gorsza od tej z oryginalnie zainstalowanym dyskiem 250GB, czy też będzie identyczna? Jeżeli będzie gorsza, to w czym?
    Czy są jakieś miejsca, w których można kupić oryginalny dysk (na a...gro piszą, że sprzedają oryginalna, ale kto ich tam wie? - nowe za niecałe 200zł).
    Pytam dlatego, że w tej chwili można kupić wersję 4GB za 860 zł, a wersja 250GB za ok. 1250-1300 zł (nie zamierzam kupować z niepewnego źródła).
    Tak więc opcja pierwsza wychodzi ok. 200zł taniej - jeżeli nie ma żadnej różnicy, to nie warto chyba przepłacać...

    Bardzo proszę o odpowiedź, bo bardzo zależy mi na czasie.

    Pozdrawiam

    Przeniosłem i utworzyłem wątek - #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie ma różnicy, kupisz org dysk i włożysz w slot.
     
  4. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  5. Shadow1

    Shadow1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki za odpowiedzi.

    Czy montaż dysku wewnętrznego jest "plug and play" czy też trzeba coś kombinować?
    Czy dyski z a...gro za ok. 200zł (nowe) to mogą być dyski oryginalne?
    Czy nie ma banów od MS za używanie nieoryginalnych dysków (łączymy się przecież z internetem).

    Jeżeli nie ma różnicy w konsolach 4GB + 250 GB a oryginalnie 250GB, chyba się zdecyduję na pierwszą wersję.

    Pozdrawiam
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Musisz włożyć dysk do odpowiedniego miejsca w konsoli i tyle.
    2. Może tak, może nie. Nigdy nie wiadomo, czasami może być nie oryginalny za 200 zł, ale nie oryginalny to nie znaczy, że nie będzie działał.
    3. Nie ma.
     
  7. Shadow1

    Shadow1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuję wszystkim za pomoc.

    Konsola zakupiona 4GB + kinect + gra adventures - myślę, że w dobrej cenie. Teraz jeszcze poszukam dysku i mam nadzieję będzie fajny prezent pod choinkę.

    Jeżeli ktoś może polecić pewnego sprzedawcę dysków czy też konkretną (sprawdzoną) aukcję z all...ro, najlepiej z Warszawy, będę wdzięczny.
    Mam na myśli, że ktoś kupił, działa bez problemu jakiś już czas i poleca.

    Pozdrawiam
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Równie dobrze możesz poszukać na forum w dziale Giełda, czasami ktoś sprzedaje dyski po okazyjnej cenie. Wystarczy mieć cierpliwość i szukać :)
     
  9. Shadow1

    Shadow1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeszcze jedna prośba.

    Nie wytrzymałem i uruchomiłem konsolę. Podczas gry zapisały mi się zdjęcia i stany gier. Ponieważ konsola jest na prezent dla mojego dziecka, chciałbym wszystko wyczyścić i powrócić do "stanu zerowego".
    W jaki sposób mogę to zrobić?

    P.S. Zabawa fajna.

    Pozdrawiam
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wejdź w Ustawienia > System > Pamięć > Wybierz dysk, który chcesz sformatować > Formatuj > Potwierdź.

    Jeżeli chcesz przywrócić do ustawień fabrycznych to tutaj będzie trochę kombinacji.
    Musisz wejść w Ustawienia > System > Dane systemowe
    Otworzy ci się takie okno:
    [​IMG]
    Jak już tam będziesz to musisz wklepać następujące kombinacje klawiszy. Jest ich sporo, gdyż nie każdy działa. Pamiętaj, że 1 linijka to 1 oddzielny kod.
    Jeżeli uda ci się wpisać poprawny kod to ci się wyświetli komunikat, czy chcesz wyzerować wszystkie ustawienia systemu, wybierasz Tak i już czysta konsola.
     
  11. Shadow1

    Shadow1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rozumiem, że jak sformatuję dysk (pamięć wewnętrzną), zapisanych zdjęć i postępów gier już nie będzie? - tylko to potrzebuję.
    Ustawienia fabryczne - to konfiguracja od początku? (tego nie potrzebuję).

    Pozdrawiam
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak sformatujesz ten dysk na którym są zapisane dane to ich nie będzie. Ustawień fabrycznych nie musisz robić, no chyba, że chcesz mieć czysto jak po wyjęciu z pudełka.
     
  13. AndrzejS

    AndrzejS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Co do dysku to oryginał w sklepie 320GB kosztuje ok 300zł (w obudowie jest normalny dysk sata 2,5"), na allegro dysk 320GB w obudowie do SLIM'a 209zł z przesyłką. Sam wybrałem 2 opcję.

    Ostatnio w dziale giełda ktoś sprzedawał przerobiony dysk WD bez obudowy za 160zł, obudowa 20zł to wychodzi już 180zł, prawie tyle co komplet z allegro z gwarancją.
     
  14. Shadow1

    Shadow1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuję Panowie i dobranoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum