1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim 250Gb - jaki dash i przeróbka żeby grać z twardziela?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dareckas, Styczeń 5, 2012.

  1. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Witam, mam pytanie jak w temacie, jeśli kupię nowego slima, którego można przerobić to jakiego dash'a i jaką przeróbkę trzeba zapodać żeby normalnie grać w gierki z XDG3 (np. Gears of war 3 czy Skyrim, nagrywane zwykłą nagrywarką) z dysku twardego konsoli?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Chcesz grać z dysku, bez wypalania płytek to przeróbka JTAG/RGH. Jak masz na myśli LT to żeby wszystko chodziło to bierz z LT+2.0/3.0 w zależności czy chcesz fata czy slimke .
     
  4. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Chcę kupić Slima więc mam dawać Lt 2.0? ale jaki dash żeby odpalać z twardziela bez żadnych błędów?
     
  5. koper1305

    koper1305 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    dołączam się do tematu,
    przy LT+2.0 Trzeba posiadać też Ihasa nagrywarke aby instalować na dysk konsoli, czy wystarczy zwykła ?
    rozumiem że na Slimke polecacie już LT 3.0 ?
     
  6. mietek52

    mietek52 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    187
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dash który będzie ci potrzebny to 604 i przeróbka LT 2.0. Gier nie przepuszczaj przez abgx'a,bo ci nie pójdą wtedy na lt 3.0.

    Osobiście sam mam lt+2.0 i nagrywałem wszystkie gry zwykłą nagrywarką. Gry instalują się bezproblemu na dysku. Stanowczo odradzam nagrywania,zwykłą nagrywarką forzy 4,ponieważ posiada ona zabezpieczenie CIV,które sprawdza spójność danych,a jak wiadomo zwykłe nagrywarki nagrywają maksymalnie 97% i wtedy forza 4 pluje błędami,szkodząc przy tym innym grą w formacie XGD3. Które potem też zaczynają się wysypywać do dasha.
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ja bym polecił poczekać na LT+3.0 i wtedy kupywać xboxa jeśli chcecie slimke... Podobno jak nagrasz na zwykłej to mozesz wypalić i grać normalnie z płyty ale z dysku już nie tylko jak wypalisz na Ihasie .
     
  8. mietek52

    mietek52 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    187
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najlepiej przerób sobie już na lt 3.0,dokup ihasa wgraj do niego firmware od C4eva i nagrywaj gierki,już zawsze w 100% i bez błędów.
     
  9. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Pięknie dziękuję za rady :) na razie zrobię tak : LT+2.0 i do tego dash 2.0.13604.0, a w przyszłości nowa nagrywarka. BIG THX
     
  10. koper1305

    koper1305 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    ja mam jeszcze jedno pytanie, przy przerobionym slimku na lt 2.0 a w przyszłości 3.0
    w polączeniu z kinectem nie ma żadnych problemów z instalacja kinecta i grania ?
     
  11. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    a co jeśli mam najnowszy dash i slimke ?
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    koper:
    Z Kinectem nie ma żadnych problemów na LT+ :)

    materac:
    Pozostaje Ci czekać na LT+3.0 które będzie niebawem bo podobno w styczniu czyli niedługo, narazie jedynie to JTAG/RGH jeśli Cię interesuje.
     
  13. minimaki22

    minimaki22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    RGH czy LT ? co lepsze ( nie interesuje mnie gra przez sieć)
     
Wczytywanie...

Poleć forum