1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim 4GB, problem z dyskiem 250GB

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kangur182, Listopad 28, 2011.

  1. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam! Mam problem z dyskiem twardym. Moja konsola to 360 slim 4GB. Dokupiłem do niego w sierpniu dysk twardy 250GB. Teraz zauważyłem, że jeśli zainstaluję na nim gry i zostanie mi 157GB miejsca wolnego to konsola zaczyna wariować - resetuje się, nie da się nic włączyć itp.

    Przedstawię jak to mniej więcej wygląda:
    Mam wolne 165GB, instaluję np. GoW3, przy 60% konsola się resetuje włącza się ale przy próbie włączenia jakieś gry znowu się resetuje. Na dysku zostaje 157GB wolnego miejsca. Po usunięciu źle zainstalowanej gry wszystko wraca do normy, jeśli tylko będzie więcej niż 157GB wolnego miejsca. Co robić? Format wystarczy? Da się zrobić kopię plików na dysku? Mam tam jedną grę kupioną przez przeniesienie licencji...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Bad sector?? Wysli dysk na GW.
     
  4. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Dobrze zrozumiałeś. Chinole wszystko podrobią. Była kiedyś akcja z 'odblokowywaniem' miejsca na dyskach. Tu wygląda sytuacja podobnie :)
     
  6. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odblokowaniem czyli dysk 80GB a pokazuje 250GB? Skopiowalem ważniejsze dane na dysk przenośny, zrobiłem formata (dla pewności 3x) i teraz instaluje gry, jak dalej tak bedzie to wysyłam na gwarancje bo niby mam 6 miesiecy, pytanie tylko, czy znowu nie dostanę 80GB...
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    O kurde ladny wal...

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  8. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zapelnilem dysk do 72GB i konsola sie zrestartowala, znowu zaczęło sie zawieszac itp.


    Sent from my iPhone
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Wysylaj na gware, masz dysk 80gb

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  10. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Napisz gdzie te cudenko kupiles, zeby ktos inny tez sie nie nadział...
     
  11. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Napisze jak problem sie wyjaśni. Koleś ma 100% pozytywnych komentarzy, moze to pojedyncza sztuka.


    Sent from my iPhone

    @edit

    Podlaczylem wlasnie dysk do komputera, w Win rzeczywiście pokazuje jakby to był dysk 250GB. Jednak podczas próby znalezienia nad sectorow przy ok 32% dostaje komunikat ze dysk został odlaczony. Jeśli dobrze liczę, 32% z 250GB to wlasnie 80GB.

    Sprzedawca upiera sie ze napewno nie jest to podróbka, tylko co najwyzej bad sectory...
     
  12. dimsim_pl

    dimsim_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    użyj hdd regeneratora, opcja z pokazaniem błędów ale bez ich naprawy i czekaj na efekt. zawsze to lepsze niż opcja wbudowana w windows
     
  13. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Bo to napewno zadna podrobka nie jest, tylko gosciu sprowadzil te dyski z niewiadomego zrodla, albo sam przerobil na pokazywanie 250 a w rzeczywistosci 80GB albo po prostu dysk uszkodzony a sprzedajacy tylko powierzchownie go sprawdzil, ze dziala... Oddaj mu go i powiedz, ze chcesz kase spowrotem a takze za wysylki, nie wiem nad czym sie jeszcze zastanawiasz koles wala Ci wkrecil a Ty nic z tym nie robisz. I napisz u kogo to kupiles bo nie chcialbym w przyszlosci sie na niego nadziac...
     
  14. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dysk juz wysłany na gwarancje, sam najpierw chciałem sprawdzić nad sectory zeby nie wysyłać niepotrzebnie. Paczkę z dyskiem dostałem prosto z Chin z ich znaczkami itd wiec koleś raczej w to nie ingerowal tylko po prostu zamówił ma mój adres. Mniejsza o to, jest juz u niego, teraz tylko czekac na nowy. Sporu Allegro tez rozpocząć nie mogę bo minęło 60dni od daty zakupu. Dopiero teraz zapelnilem te 73GB


    Sent from my iPhone
     
Wczytywanie...

Poleć forum