1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim corona v2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RafcikJP, Styczeń 15, 2014.

  1. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy ktos mi powie jak zaprogramowac sam czip pod corone v2 czekam na RW kit takze z nandem poradze sobie ale nie mam pjecia jak zaprogramowac czip pod corone. Posiadam coolrunner rev.c i programator JTAG SPI X360 SUPER NAND FLASHER i z tego co wiem to nadaje sie do zaprogramowania tego czipa ale po podlaczeniu do komputera wyglada na to ze Jrunner nie widzi go jaka moze byc przyczyna ? Dodam ze po podlaczeniu do komputera pali sie zielona i czerwona dioda

    http://zapodaj.net/72580a6088369.jpg.html

    Maly edit:
    Wczoraj chyba komp mi krzaczyl czy jezeli uzylem wsadu 2.2 i mam taki lod wystarczy teraz zczytac nand plyty i wlutowac CR ?

    J-Runner v0.3 Beta (4) Started



    Checking Files
    Finished Checking Files
    RGH2 Selected
    Corona Manually Selected
    Programming Coolrunner
    C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\common\xsvf\corona.2_2.xsvf
    Version: 03
    Flashing C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\common\xsvf\corona.2_2.xsvf to CoolRunner
    Input Filesize: 593E
    Output Filesize: 2D2A
    Done!

    EDIT

    Czy ktos mi powie o co chodzi ???

    16 stycznia 2014 16:17:50

    J-Runner v0.3 Beta (4) Started



    Checking Files
    RGH2 Selected
    Finished Checking Files
    Corona 4GB Manually Selected
    Retail Selected
    RGH Selected
    RGH2 Selected
    I:\
    Reading from I:\ to C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\output\nanddump1.bin
    Done!
    in 0:11 min:sec
    Initializing nanddump1.bin..
    I:\
    Reading from I:\ to C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\output\nanddump2.bin
    Corona 4GB
    Nand Initialization Finished
    Done!
    in 0:11 min:sec
    Comparing...
    Can't check for bad blocks. No Spare data. Possibly Corona 4GB
    Can't check for bad blocks. No Spare data. Possibly Corona 4GB
    Nands are the same
    I:\
    Reading from I:\ to C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\output\nanddump1.bin
    Done!
    in 0:11 min:sec
    Initializing nanddump1.bin..
    Corona 4GB
    Nand Initialization Finished
    I:\
    Reading from I:\ to C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\output\nanddump2.bin
    Done!
    in 0:11 min:sec
    Comparing...
    Can't check for bad blocks. No Spare data. Possibly Corona 4GB
    Can't check for bad blocks. No Spare data. Possibly Corona 4GB
    Nands are the same
    ECC created
    Writing to I:\ from C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\output\image_00000000.ecc
    Done!
    in 0:00:469 min:sec:ms
    Initializing nanddump1.bin..
    Corona 4GB
    Nand Initialization Finished
    Initializing nanddump1.bin..
    Corona 4GB
    Nand Initialization Finished


    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A gdzie jest problem?

    Poza tym ze nie zrobisz corony na REV c, chyba że kwarc dołożysz

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem jest w tym ze po wgraniu Ecc konsola nie odpala sie to znaczy wlacza sie ale nic nie pokazuje sie na monitorze a czemu nie zrobie na rev.c jak duzo osob robi na filmach z yt nikt nie doklada kwarcu :|
     
  5. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Bez kwarcu nie odpali kup kwarc i musisz go dołożyć albo wymień na rev D

    Wysłano z Noki Lumia 520 Za pomocą Tapatalk
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na yt ?? pokaż nam film gdzie odpalają corone bez kwarcu bo chyba nie jestem na bieząco

    zeby sie pokazał xell musisz podlutować chip
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) Jrunner nie widzi flashera JTAG SPI X360 SUPER NAND FLASHER, tylko Autogg, nandpro
    2) Do Rev. C na Coronie musi być jeszcze Kwarc, nawet w J-runerze, zakladka IMAGE, Cool Runner Slim, Corona Cr Wires Install masz pokazane że musi byćkwarc

    [​IMG]

    3) Do Corony/Coron na zwykłych Crkach wsad raczej tylko 1-3 Dziabie
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Super nand flasher dziala w jrunner

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Faktycznie moj blad na yt jest wersja d i taka zamowie ale nie wiem czemu po wgraniu oryginalnego nand nie chce odpalic nie wiem czy cos sie nie stalo z nandem da sie cos z tym zrobic? I teraz pytanie ktorym wsadem zaprogramowac rev.d 1.2 czy 1.3 ?

    Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Da się zrobić jeśli masz czysty nand, jesli włączasz ją z chipem??? to nie dziw się że nie chce się włączyć (przełącznik na PROG ) lub odlutuj vcc i gnd.
     
  11. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie rgh jeszcze nie przylutowane tylko rw kit jest ale jak odpieta tasma z przejsciowka wiec chyba powinna normalnie odpalic a najgorsze ze prawie nic juz nie moge zrobic w jruuner dzis wrzuce pokaze logi co mi wyskakuje

    Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odlutuj calego rw kit. Ten typ tak ma

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odlutuj rw kit od kwarcu z plyty glownej i odlacz na chwile od zasilacza...
    Robie tak i dziala

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spoko chlopaki po pracy odlutuje caly rw kit zamowie za chwile rev.d tylko powiedzcie ktory wsad najlepszy pod niego bo z tego co doczytalem 1.2

    Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka


    EDIT


    No to mam problem wylutowalem rw kit i nie zalacza sie wogole slychac tylko dzwiek buzera :/ na dodatek oderwal mi sie jeden pad ale z tym akurat poradze sie tylko nie jestem pewnien czy nand jest czysty bo nie jestem pewnien czy po wgrani ecc czy nie zczytalem nandu :/ jest jeszcze jakas mozliwosc postawienia jej na nogi ?


    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Urwany pad do odczytu pamieci to duzy problem ;p. Bez niego konsola moze nie dzialac. Wyczysc nand i wgraj samo ecc objaw powinien byc taki ze uruchomi sie z wentylatorami na full. Jesli bedzie trup, to masz psikusa

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    faktycznie przez pad ida dwie sciezki biore sie za mostek zaraz dam znac jaki efekt

    Edit

    Ścieżka naprawiona sprawdzone w 100% ale niestety konsola dalej odzywa się tylko buzerem ;/ jutro na spokojnie wlutuje rw kit i spróbuje wyczyścić nand chociaż wcześniej jak miałem rw kit wlutowany tez próbowałem wyczyścić nand to nie bardzo szlo ;/ ale zobaczymy jutro

    EDIT

    A wiec tak udalo mi sie uruchomic konsole wgralem samo ecc i uruchamia sie tylko jak naprawic nand ?
    przy probie wgrania nandu wyskakuje takie cos:

    Checking Files
    Finished Checking Files
    RGH2 Selected
    Corona 4GB Manually Selected
    Writing to I:\ from C:\Users\Rafcik\Downloads\J-Runner v03 (1) Core Pack\J-Runner\output\image_00000000.ecc
    Done!
    in 0:01:111 min:sec:ms
    Corona 4GB Manually Selected

    Failed to get DiskGeometry.
    Initializing nanddump2.bin..
    Too Many Bad Blocks
    Header is wrong..
    Corona 4GB
    Nand Initialization Finished
    Must be a removable type



    a to logi z autogg wynika na to ze chyba powinno byc wszystko ok ale niech ktos rzuci okiem:

    Ecc Check: OK

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Done
    CHECKING SMC_CONFIG
    CHECKING NAND DATA

    ID: 5965d413
    Found SMC (version 2.5) : 00000800 - 00004000
    SMC Patch found at offset 0x13b9

    Nand NO RETAIL (Exploited)
    Found Keyvault : 00004000 - 00008000
    Looking for Cpukey in Local Database. Not Found
    Looking for Cpukey in same folder cpukey.txt.Not Found
    Looking for Cpukey on Nand.Not Found
    Found CB_A (build 9188) : 00008000 - 00009ac0
    Found CB_B (build 9188) : 00009ac0 - 00011600
    Found CD (build 9452) : 00011600 - 00017600
    Nand valida
    CHECKING CONSOLE MODEL
    Checking if Exploiteable...
    Model : Corona CB_A_9188 GLITCHEABLE
    CD_9452 Not JTAGABLE or Jtaged

    Size:

    Reloaded_Glitch_c.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    FileSystems:
    FileSystem Active:249 offset:0x920AE0
    FileSystem Last:241 offset:0x2FEC010

    Block Size File
    0x00000800 0x00003800 SMC_2.5.bin
    0x00004000 0x00004000 Keyvault.bin
    0x00008000 0x00001AC0 CB_A_9188.bin
    0x00009AC0 0x00007B40 CB_B_9188.bin
    0x00011600 0x00006000 CD_9452.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    * CpuKey unknown. If you know it write in Cpukey field or use any of methods to retrieve it.

    ** If you havent got it yet choose Xell model and Click NandXell-Create

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Corona
    size: 16
    Reloaded_Glitch_c.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Trinity
    size: 16
    Reloaded_Glitch.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: JasperSB
    size: 16
    Reloaded_Glitch.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Trinity
    size: 16
    Reloaded_Glitch.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Corona
    size: 16
    Reloaded_Glitch_c.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Corona4g
    size: 64
    Reloaded_Glitch_c.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Corona
    size: 16
    Reloaded_Glitch_c.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Modelo: Corona4g
    size: 64
    Reloaded_Glitch_c.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Generating Nand Xell . Wait ...
    ! Warning: can't patch this Corona type SMC!
    New Cb Detected
    patchset for 13121 found, 5 patch(es)
    Using RIP CB_A
    Adding to NandXell
    0x00000000..0x000001FF (0x00000200 bytes) Header
    0x00000200..0x000007FF (0x00000600 bytes) Padding
    0x00000800..0x00003FFF (0x00003800 bytes) SMC
    0x00004000..0x00007FFF (0x00004000 bytes) Keyvault
    0x00008000..0x00009ABF (0x00001AC0 bytes) CB_A 9188
    0x00009AC0..0x000115FF (0x00007B40 bytes) CB_B 13121
    0x00011600..0x000175FF (0x00006000 bytes) CD 8453
    0x00017600..0x0001FFFF (0x00008A00 bytes) Padding
    Generating ECC. Wait...Adding Xell part
    Xell: Reloaded (tuxuser corona)
    OK
    Xell Nand generated.Now you can Flash it
    (output\nandxell.bin)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    * If created click on NandXell-Flash to write Nandxell (Ecc) on your Xbox.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Wait.............
    No backend available


    EDIT 2


    A wiec tak wstawilem rev d podlaczylem wszystko i jest maly problem czerwona dioda pali sie caly czas zielona miga probowalem roznych kombinacji dlugosci rst i roznych wsadow dalej to samo co moge jeszcze zrobic ?


    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  17. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie nie mam jeszcze keya probowalem przez router ale nie wiem czy dobrze robie a wiec tak podlaczylem konsole do routera i komputera i szukalem ip w dhcp ale pokazuje tylko ip komputera i na tym etapie utkanelm a o co chodzi z tym dawca?

    Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Czekaj bo się chyba zgubiłem. Wrzuciłeś do nandu ecc pod Corone 4GB i nand odpala czy nie ?
     
  19. RafcikJP

    RafcikJP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wiec tak zaczne od poczatku zgralem nand utworzylem ecc i wgralem wlutowalem rev d bo okazalo sie ze rev c potrzebuje kwarcu po wlutowaniu rev d konsola odpala ale nie wchodzi w xell przez co nie moge zczytac keya ale mam dylemat bo z tego co wyczytalem to na monitorze nie pokaze sie key i teraz sam jestem w dolku bo nie do konca jestem pewien jak przez ten router dojsc do keya

    Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz ten oryginał?
    Jeśli tak wgraj zobacz czy konsola się podnosi, z rev d warto wywalić kondensator c15 zastąpić go 330pF. Zabawa re.v d dla początkującego słabo;(
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    teraz ecc pod Corony ma już support hdmi więc powinien ci się pojawić Xell na ekranie a co za tym idzie cpu_key
     
Wczytywanie...

Poleć forum