1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim HDMI migotanie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez XBOX-M4ST3R, Lipiec 15, 2012.

  1. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam. Mam Xbox'a 360 Slim podłączonego przez HDMI i ustawione 1080p. Jak jest np. dużo szarego tła(przy logowaniu do profilu) to widzę taki pasek grubości 0,5cm który miga co ok.1-3 sekundy. Czy to normalne?? Może jakiś pojedyńczy lut pod procesorem nie łączy??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zapewne wina TV lub kabla.
     
  4. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Powiem, że na Component i mojej starej konsoli miałem to samo, tylko w innym miejscu bardziej na dole ekranu. Na ustawieniach typu 1360x768 tego nie ma.
     
  5. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Odświeżam. Dzisiaj zauważyłem grając w Forze 3 że jak jadę wyścig to tam gdzie jest zegar w prawym dolnym rogu taki kwadracik miga od czasu do czasu. Tak jakby były tylko w tamtym miejscu artefakty. I też właśnie jadąc wyścig Endurance ekran się na 2 sek zamroził/zatrzymał i dzwięk silnika takie wyyyyyy. Próbowałem na dwóch kablach HDMI i Component. Tak jak mówiłem wcześniej w menu też czasami pasek mi miga jakiś. Czy to jakaś wada fabryczna i mogę grać normalnie jedynie z takim defektem(nie jest to zbyt uciążliwe)?? Czy mam się spodziewać błędów typu E74 tak jak na moim starym Falconie?? Kupiłem Slima po to aby nie mieć już problemów?! Dopiero mam go tydzień, używany.
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Gry na kloca robione są w 720p i to nie zawsze wiec niepojmuje czemu chcecie sztucznie wymusic 1080p kazde skalowanie to w jakis sposób wieksze obciązenie konsoli.nie piszesz jaki masz Tivik być moze on nieobrabia full hd.Sprawdz na natywnej rozdzielczości konsoli co sie bedzie działo.Choc te zamrozenie obrazu może być niepokojace mimo wszystko obstawiam na telewizor.
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Telewizor był zawsze dobry na innej konsoli(Jasper, Falcon, PS2, PSX). Dzisiaj tego narazie nie mam choć dalej się boję. Jeszcze jakby tylko tyle było to ok bo to nie przeszkadza ale nie chce jakiś błędów.
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Napisz jaki masz Tivik.
     
  9. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    TV 32'' Samsung LCD Full HD - kupiony ok. 3 lata temu

    Ustawienie: HDMI - 1080p
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    ustaw na 720p i zobacz czy nadal się coś takiego pojawia :)
     
  11. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dodam, że mam go tydzień i już 4 razy się zawiesił w taki sposób, że:
    1.GTA San Andreas Xbox 1 ''Loading Save'' - nie szło dalej, wciskam Guide słychać dzwięk włączania podrecznego menu i koniec, drugi raz wiskam guide i już nic, tylko konsole wyłączyć. Po restarcie OK.
    2.Gra Arcade ''3D Ultra Mini Golf'', wybieranie trybu gry i zacięło się wszystko, nic się zrobić nie da, tylko Restart. Po restarcie OK.
    3.Logowanie do profilu, nic się nie dało zrobić - 2 razy, tylko restart. Po restarcie OK.

    Jak też grałem w Luxor 2 - Gra Arcade, chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie zawsze w połowie każdej planszy konsola traci FPS'y. Konsola była podłączona do neta. Tak samo w Forzie 3, czasami dzwięk silnika staje i ryczy na 1-2 sekundy. Dzisiaj dodatkowo włączając konsole na podczas uruchamiania światełka dookoła się kręciły(czyli powinno być Startup Systemu Xboxa) a na TV było ''Wyszukiwanie Sygnałów'' i dopiero obraz włączył się jak już byłem zalogowany. No ale tak jak wcześniej pisałem najgorsze to to, że prawy dolny róg ekranu miga czasami i rozłącza obraz. Próbowałem na dwóch kablach HDMI i dwóch złączach w TV HDMI. Czy może to być wina HDD?? Jest bez obudowy, może się grzeje bardzo, bo jak go dotykam to jest aż wrzący.
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak jeśli chodzi o zawieszanie się konsoli, więc wyjmij go i graj z płyty.
     
  13. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dzisiaj grałem w Castle Crashers Gra Arcade i takie dziwne paski widziałem czasami migały. Jak włączam np. Xbox to jak jest cień pod napisem i logo XBOX 360 to on miga. Raz na dwa włączenia tak się dzieje. Dziwne trochę chyba nie??
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdzałeś na innym TV?
     
  15. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    A czy problem występuje po wyjęciu HDD i graniu z płyty ?
     
  17. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak, to samo tylko nie w THPS4 bo bez dysku się nie da uruchomić bo to gra na starego Xbox'a. W Forza Motorsport 3 np. miałem coś takiego. Jak jest licznik to tam co jakieś 10 sekund mignięcie tekstur było. Tak poza tym wymieniłem dysk na inny, więc to na pewno nie jego wina.
     
  18. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Na innym kablu HDMI też występuje migotanie ?
     
  19. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na innym kablu też to samo(Oryginalny Component z wersji Premium, 2xHDMI). Pewnie kulka nie łączy pod GPU, RAM. Co myślicie??
     
  20. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Puść obraz na 720p i daj odświeżanie ekranu na 50Hz. Jeśli konsola dalej będzie miała podobne objawy to ja bym się skłaniał raczej w kierunku RAMu karty graficznej, przynajmniej takie objawy są w przypadku grafik w komputerach stacjonarnych.
     
  21. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mam tak:
    -1080p: Cienie np. pod logo XBOX 360 przy starcie migają, na szarym tle tam gdzie loguje się do profilu miga czasami pasek o szerokości ok. 0,5cm
    -720p: To co na filmiku, który dałem wyżej(w grze np. Tony Hawk's Pro Skater 4, Forza Motorsport 3), nie mam migania cieni pod logo w dashu, itp...
     
Wczytywanie...

Poleć forum