1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim i livebox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez boxer, Lipiec 26, 2010.

  1. boxer

    boxer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Witam. Właśnie konfiguruję slima i mam problem z liveboxem. Wyszukuję wszystko ładnie ale się nie łączy. Jak miałem PSP to w ustawieniach liveboxa musiałem dodać Mac konsoli i się łączyło. A jak jest z xboxem??

    Wiecie może gdzie jest adres MAC w konsoli?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boxer

    boxer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Odświeżam. Nikt nie podłączał xboxa do liveboxa przez wifi?
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Włącz przeglarke i wejdz w panel - 192.168.1.1
    zaloguj admin:admin
    zakładka Sieć bezprzewodowa

    Tryb filtracji MAC: Wyłączony (teraz wi-fi sie wylaczy na chwile)
    wtedy nie musisz szukać MAC Xboxa, tylko bez tego sie połaczy
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Odświeżamy co 24h!
     
  6. boxer

    boxer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Dzieki wielkie działa. Ale jeszcze jak testuję łącze to wyskakuje mi komunikat że Tryb NAT to umiarkowany i że nieraz nie będę miał dostępu do do sesji. Tak ma być czy coś jest nie tak?
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz odblokować porty.

    Sprawdź jaki adres ip dostała konsola i zrób tak :
    Kod:
    
    Następnie wybierasz zakładkę Serwery LAN, następnie Dodaj. Nazwę serwera wpisujesz dowolną, Dostęp włączony: Tak. Protokół: UDP/TCP, jeżeli nie wiesz to musisz popróbować albo utworzyć dwa takie same, tyle że w jedynym dasz UDP a w drugim TCP. W polu Port od: wpisujesz swój port, a w polu Do: Najlepiej wpisać ten sam ;) Lokalny adres IP powinien być już ustawiony, przeważnie jest to IPKONSOLI
    
    Najlepiej odblokuj od zera do maxa :). Jak nie to 30000 i jeszcze jakiś którego nie pamiętam...
     
  8. boxer

    boxer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Dzięki :) ustawiłem od 1 do 30000 i działa :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum