1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim i napęd od Fata?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez gruby33, Sierpień 25, 2012.

  1. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Siemka. Mam dwie slimki do kupienia bez napędów (znaczy są ale uszkodzone) i zasilaczy po dobrej cenie.
    Z zasilaczem nie będzie problem gorzej z napędem bo jak mam kupić po 200zł + zasilacz to już mało opłacalne się to robi :)
    Na szczęście klucze ponoć są (wiadomo najpierw sprawdzę na swoim oryginalnym napędzie od SLIMA czy klucze prawidłowe).
    Jeśli będą OK to czy przeszczep napędu LiteOn lub Benq z fata zadziała? Konsole nie będą używane nigdy na Live tylko, że mają dasha 15574, a w przyszłości i tak planowane będzie na nie RGH.
    Wiem, że to działało ale nie pamiętam do którego dasha :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wydaję mi się, że tak. Spoof to będzie więc gry XGD3 za pewne działać nie będą. Na YouTube widziałem xboxa z napędem FAT w Slimie.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1.To tak, jeśli nei masz zgranego klucza z napędu nie do odratowania tylko przy rgh będzie juz działać(brak keyareny)
    2.Nie działa spoof nie będzie nic czytać.
     
  5. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ponoć są zrobione full dumpy. Więc przyjmijmy, że tak rzeczywiście jest :)
     
  6. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    OK. Więc opłacało się kupić Slimkę za 300zł :)

    Wszystko działa na napędzie LiteOn z Fata. Sprawdzałem i oryginalne gry i kopie XGD3. Nic się nie zawiesza ani nie wyłącza.
    Co ciekawe musiałem FW przygotować pod JungleFlasher bo po przygotowaniu pod Toolboxem niestety nie ruszało nic po wgraniu.

    W JF w Source dałem oryginalny Dump (akurat był 0272). W polce Target dałem CFW z LT+3.0 od 0251 i kliknąłem tylko Spoof Source to Target. Plik zapisałem wgrałem do napędu i wszystko hula :)

    Lecz nie ryzykuję na Live :p
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tylko pamiętaj że aktualizacji nie zrobisz

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To wiem. Ale i tak ta konsola czeka na RGH.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  9. tesla

    tesla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak czy owak to za 300zl to dobra cena, a to ze masz full dump to juz w ogole git!
    Oostatnio odlozylem konsole na bok i zgubilem moj fulll dump... i okazalo sie za sam key nie starczy z rgh ;-(
    Ale cóz tak czy to samo zalatwilo sprawe ;-)
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    da rade zrobić bez dumpu
     
  11. tesla

    tesla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niewiem dlaczego, ale u mnie nie szlo i podobno nie tylko ja mialem taki problem jakim sposobem niby sie da ?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przy rgh fcrt wylacza sie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. tesla

    tesla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wiem, lecz chodzi mi o bez rgh, wiec raczej sie nie da
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przy 9504 odbudowuje sie po serial number oraz dvdkey

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum