1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim i podmiana napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cezary13, Luty 2, 2011.

  1. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Poczytałem trochę na forum, ale przed zakupem drugiego napędu chciałem się upewnić, że wszystko dobrze zrozumiałem. Posiadam Slima 250gb z pierwszej partii produkcji, czyli napęd LiteOn z softem 9504. Chciałem go odczytać, zakupić na jednej z aukcji napęd DG-16D2S z oprogramowaniem 74850C, wrzucić do niego klucz z oryginalnego napędu i korzystać ;) W razie czego, jeżeli zajdzie potrzeba skorzystania z gwarancji (oby nie) i uda mi się odkleić plomby gwarancyjne bez ich uszkadzania, załadować oryginalny napęd z powrotem do pudła, przykleić plomby i wysłać do naprawy. Czy mam rację?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak.
     
  4. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To super. Kolejne pytanie. Jeżeli chciałbym pograć na Live i mieć 100% pewności, że mi konsolki nie zbanują, to po wrzuceniu z powrotem oryginalnego napędu i grając na oryginałach taką pewność mam? Kopie gier na których grałem z zamienionym napędem, nawet te zrzucone na twardy dysk nie zostawiają żadnych śladów, które mógłby dostrzec MS?
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli z przerobka sie nie podlaczales do xbl to nic sie nie stanie.
     
  6. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi. Wyczytałem jeszcze, że najnowszy dash blokuje możliwość podmianki w slimach. W moim przypadku 2.0.12625.0 nie powinno być chyba tego problemu? Czy istnieje jakiś powód, dla którego miałbym przeprowadzać upgrade, lub czy MS może wymusić/przeprowadzić go bez mojej wiedzy i akceptacji? Od której wersji konkretnie zaczyna się ten problem?
     
  7. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Masz właśnie najnowszy dash więc opcja z podmianą napędów nic nie da. M$ wprowadził sprawdzajke na spoofa w tym dashu i po zawodach.
     
  8. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to d... blada. Trzeba będzie poczekać na pojawienia się dedykowanego pod oryginalny napęd firmware. Czy w razie potrzeby możliwy będzie powrót do oryginalnego firmware Liteon 9504, czy nie?
     
  9. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Kolego ale powiedz mi jak chciales grac na orginalnym napedzie przez Live bez instalowania najnowszego dasha czy innych poprawek od MS ? Przeciez jak nie sciagniesz aktualnych "patchy" od microsoftu to nie podlaczysz sie pod Live'a
     
  10. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz jak najbardziej rację, bez akceptacji najnowszego dasha nie da się. Po to jest ten dział - dla świeżaków. Niemniej moje ostatnie pytanie jest nadal aktualne - Czy w razie potrzeby możliwy będzie powrót do oryginalnego firmware Liteon 9504, czy nie?
     
  11. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Jak najbardziej, potrzebny Ci bedzie stary klucz napedu jednak dla pewnosci niech sie wypowie ktos bardziej doswiadczony.
     
  12. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak, zeby wgrac jakikolwiek FW do napedu musisz miec klucz.
     
  13. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Krótko mówiąc powrót do oryginalnego FW pod powyższym warunkiem jest możliwy i można wtedy ewentualnie wysłać taki sprzęt (oczywiście z plombami) na serwis, jak również grać on-line ze 100% pewnością, że nie dostanie się bana. O te właśnie informacje mi chodziło. Dzięki.
     
  14. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Nie do konca, bo jesli bedziesz gral na przerobionym napedzie na piratach i oflaguja ci konsole to nawet wymiana napedu na orginalny nic nie pomoze.
     
  15. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzmy tak, piraty tylko off-line, aby pograć on-line - zmiana napędu (lub przeflashowanie na oryginalny soft) i gra na oryginałach. Pytam tylko teoretycznie, bo zbyt dużo zachodu z flashowaniem lub przekładkami. Warto to robić jedynie przy korzystaniu z gwarancji lub sprzedaży konsoli.
     
  16. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Dobrze cie zrozumialem ale flage mozesz dostac za wszystko.Akurat masz LT+ wiec w jakims stopniu zabezpiecza cie przed oflagowaniem choć nie do konca.Przypuscmy ze uruchomiles gre pirata ale zapomnialem spatchowac i nagrales SSv1.Wedlug teorii i ogolnie przyjetej zasadzie przez scene gdy taka gre uruchomisz to konsola zapamietuje ja jako pirata i nie trzeba sie wcale laczyc z live.Przy nastepnym polaczeniu do live masz juz flage i nawet jesli miales wtedy orginalny naped podlaczany. Pamietaj tylko ze to tylko domysly i spekulacje, nikt narazie tego nie potwierdzil ale ogolnie jest tak przyjete.Jezeli sie myle niech bardziej obeznany w temacie mnie poprawi pozdrawiam
     
  17. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Wlasnie rozmawialem z kolega ktory ma wlasnie tak podmieniony naped , ma najnowszego dasha i mowi ze mu wszystko dziala wiec nie wiem jak to jest z tym wykrywaniem
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    najnowszy, tj. 12625, ten co jest dostepny na live. Po jego wgraniu nie dzialaja napedy podmieniane w slimach.
     
  19. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Jak to nie ? on ma wlasnie 12650.0 bo inaczej by go nie bylo na live a caly czas go widze przy Black opsie i jestem pewien ze ma pirata.Powiedzial mi ze kupil odrazu po premierze i nawet nie wiedzial o tym.Gdy pobral najnowszego dasha to wiadomo nie dzialal mu black ops i mw2 tak jak kazdemu ale konsola dzialala i gra normalnie do teraz.Wiec jak to jest ?
     
  20. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To dziwne, bo kolega acid_rs, który przerabia konsole w ten sposób, pisze na 30-stej stronie swojego turtoriala o flashowaniu slima, że najnowszy dash "nowy dash blokuje podmianę napędu w slimie, mamy biały ekran w czasie podmiany".
     
  21. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    ale on wogole nie podmienia , gra caly czas na tym przerobionym ani razu nie wymienial a jak mowie przerobil odrazu jak wyszlo lt+
     
Wczytywanie...

Poleć forum