1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim nie czyta dysku.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Emcio, Grudzień 17, 2010.

  1. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    Mam xbox360 slim 4gb.
    Dziś kupiłem do niego dysk 250gb w Komputroniku.
    Otworzyłem klapkę, i włożyłem tak jak powinno być.
    Po włączeniu konsoli xbox nie czyta dysku, a i nie da się go wyciągnać.

    Co mam robić żeby dysk zadziałał?

    Proszę o szybką odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    w ustawieniach wybierz nowy dysk i go sformatuj.
     
  4. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    gdzie w ustawieniach ?? szukałem wszędzie i nic takiego nie znalazłem
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ustawienia konsoli --> pamięć--> i sformatuj
     
  6. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    tyle że on czyta tą wbudowaną kartę pamięci 4gb a tamtego wgl nie czyta
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    formatowałeś nowy dysk? napewno dobrze podłaczyłeś? sprawdź dokładnie.!!
     
  8. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    wszystko podłączyłem dokładnie, tak ja powinno być.
    dysk jest WD 250gb.

    EDIT: podłączyłem pendrive, żeby zobaczyć czy wgl coś czyta.
    pendrive odczytał od razu, a tego dysku nadal nie wykrywa
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Sprawdź w innym xboxie jak masz możliwość.
     
  10. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Sflaszowałeś w ogóle dysk hddhackrem?
     
  11. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    kupiłem dysk w Komputroniku, tam sprzedawca powiedział, że mam tylko włożyć dysk w tą kieszeń na dyski co jest i będzie działało.
    Nic nie flashowałem, mam dostęp do innej konsoli, żeby podłączyć, ale jest na gwarancji, a nie chce jej stracić.
     
  12. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Więc:
    http://www.one-winged-angelz.eu/XBOX360/Apps/HddHackr/HddHackr_v1.25_Build_20101114.rar
    +
    Xbox 360 250GB Hard Drive Security Sector Download (HDDSS.BIN) (HDDSS_250GB.BIN) (security sector 250gb)

    Obydwa pliki na bootowalny pendrive, dysk pod komputer. Bootujesz komp z pena, wpisujesz:
    hddhackr

    wybierasz F
    Później wpisujesz nazwę pliku hddss.bin
    Nazwę backupu
    Y,Y

    I po chwili dysk przygotowany do iksa. Inaczej nie zadziała i nic nie wykryje.
    Sprzedawca z komputronika niech idzie na targ kartoflami handlować.
     
  13. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Musisz przerobić dysk do pracy z xboxem tak normalnie oryginalny WD ze sklepu ci nie pójdzie
     
  14. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    jutro jadę do komputronika, żeby coś z tym zrobili
     
  15. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
  16. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
    a ile mogło by kosztować sflaschowanie przez kogoś ?
    ja się w takie żeczy nie bawię, bo nie potrafię
     
  17. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  18. seweryn789

    seweryn789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pytanie do tych bardziej ogarniętych.. Czy nieoryginalny dysk ma jakiś wpływ na gwarancję ?
    też mam konsolę 4GB i nie wiem czy w ogole się opłaca dodatkowy dysk kupować bo mam słaby net i i tak nic ciekawego nie pościągam na niego, wiec opłaca sie kupować dodatkowy dysk tylko do instalacji gierek?


    PS: Nie mam zamiaru przerabiać w żaden sposób konsoli..
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zaraz zaraz - przeslij link jaki dokładnie dysk kupiłeś
     
  20. Emcio

    Emcio Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lębork
  21. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No pewnie że zawsze opłaca kupic większy dysk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum