1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

SLIM - problem ze zgraniem FW

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez gruby33, Sierpień 3, 2012.

  1. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na początku napiszę od razu linijkę dla szyderców, że zdarzyć się może każdemu, a klient z miejsca dostał drugie PCB...

    Otóż miałem napęd 9504 odblokowany. Więc od razu zgrałem FW i Full FW. Potem nowy dash no i odblokowanie napędu (Winbond).
    Coś szło nie tak bo za każdym razem kiedy odblokowałem napęd to znów pokazywało, że zablokowany.
    Film:


    Doszedłem do tego, że pomyliłem się przy trasowaniu miejsca drillowania o jeden pin za wysoko. Więc pomału zrobiłem drill pin niżej i teraz jest ok i za każdym razem napęd normalnie odblokowany.
    Niestety nie można teraz zgrać ani FW ani Full FW gdyż za każdym razem wywala mi do menu w Lizardzie.
    Film:



    Ale co dziwne wgrać FW można. Więc wgrałem FW (mimo to dalej nie można odczytać FW). Podłączając napęd do konsoli cięgle coś czyta i potem miga zielona dioda.
    Film:


    Czy da radę coś jeszcze z tym zrobić czy tylko chip lub PCB do wymiany?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    chyba nic nie wymyślisz...chip do wymiany

    PS....

    Kozacki masz obrusek heh
     
  4. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak właśnie przypuszczałem. OK dzięki za potwierdzenie.

    A obrusek też mi się podoba od razu lepiej się pracuje :D
     
  5. rasell

    rasell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Siema.

    Chip niekoniecznie jest do wymiany! Mialem juz pare takich napedow po roznych "specach" i 90% z nich udalo sie uratowac.
    Napisz do mnie na pw jak chcesz uratowac to pcb.

    Pzdr
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    wymienić chip lub cały napęd. Niestety bad drill. Po wymianie chipa w napędzie też czasami jest to samo.A samo pcb jest w cenie napędu.
     
  7. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dziś zauważyłem ciekawe zjawisko. Otóż napęd działa ale tylko z oryginalnym Full Dumpem. I to z każdej konsoli. Sprawdzane na 3 różnych SLIMACH.
    Kiedy ładuję LT niestety to samo co wcześniej.

    edit. teraz działa jedynie na Full Dumpie oryginalnym czyli tylko na 9504. Po załadowaniu cokolwiek innego albo napęd nic nie czyta albo wariuje kręcąc płytą na wysokich obrotach.
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a wgrywasz soft 272? i zobacz jako jaki napęd ci wykrywa
     
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak wgrywałem 0272 i to samo. Jak pisałem działa tylko na oryginalnym FW 9504 i tylko od tego napędu. Nawet jak wgrywałem 9504 z innych napędów to nie działa.
    Kolejne odkrycie to takie, że jeśli wgram jakieś inne OFW to po włożeniu napęd nie reaguje w ogóle tylko ciągle pokazuje odczytywanie.
    Następne odkrycie to, że jeśli wgram CFW z byle jakim LT i od byle jakiego napędu to po włożeniu płyty kręci nią z jakimiś mega szybkimi obrotami.
    No, a powtórzę jeszcze raz. PO wgraniu OFW takiego jak był oryginalnie czyli 9504 wszystko działa....
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a pod dosflashem robiłeś czy tylko jungle?
     
  11. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Stacjonarny PC będę miał dopiero po weekendzie więc dosflash na razie odpada.

    To co jest w pierwszym poście w filmach to na jungla ci wygląda....?
     
  12. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak wymiękniesz to chętnie odkupie to pcb ;]





    @down:
    No przelut mt'ka i jak dalej **** to będe badać następne elementy ;]
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To pcb to trup.
     
  14. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak bedziesz miał ten stacjonarny komp to zrób jeszcze w dosie.
    Miałej już kilka podobnych napędów i w dużej mierze dos pomóg z wgraniem CFW (choć nie we wszystkich przypadkach).
    Ale skoro możesz wgrać OFW od 9504 i wtedy oryginały czyta to jest spora szansa na DOS'a
     
Wczytywanie...

Poleć forum