1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slim + wifi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez xluki, Luty 18, 2011.

  1. xluki

    xluki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z podłączeniem Xklocka do internetu za pomoca Wifi. Posiadam router Thompson Tcw750-4, ktory otrzymalem z Vectry. Otóż przechodze do konfiguracji sieci i wpisując kod WPA2 konsola probuje sie polaczyc niestety bez skutku... Prosiłbym o jakiekolwiek podpowiedzi, poniewaz jestem w tym temacie zielony.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Może ustawiony jest firewall albo blokowany mac karty sieciowej
    Na kompie klep 192.168.1.1 i wejdz do konfiguracji rutera
    Zmień hasło na jakieś inne.
     
  4. adiq117

    adiq117 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzionków
    Jeżeli na nowym odbiorniku który wcześniej nie był podłączony do routera (np. telefon znajomego) internet działa, oznacza że źle skonfigurowałeś WiFi na konsoli.
    Jeżeli na nowym odbiorniku również internet nie działa - albo w routerze masz ustawione filtrowanie na MAC adresy, albo podałeś błędne hasło.
     
  5. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    jesli ci nie uda go skonfigurowac automatycznie to musisz samemu wklepać IP
     
  6. xluki

    xluki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    192.168.1.1 wyskakuje bład. Nic nie zmieniałem w ustawieniach routeru. Mozliwe ze antywirus ESET blokuje?
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W cmd daj ipconfig /all i tam sprawdź. Możliwe że różni się ip ostatnią cyfrą
     
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Router ten konfiguruje się poprzez adres - http://192.168.0.1/

    Google.pl -> to nie boli, ani za to się nie płaci.

    Są różne routery i różnie się je konfiguruje, także pisanie na oślep 192.168.1.1 mija się w celem!

    Sprawdź czy nie masz włączonego filtrowania MAC adresu, być może konsola błędnie czyta ustawienia klucza, może masz WPA, a widzi WEP, zdarza się czasem. Zobacz dokładnie jakiego szyfrowania używasz, oraz jakie masz hasło. Blokowanie portów nie ma nic do rzeczy, ponieważ i tak byś się połączył. Później miałbyś problemy z graniem. Czasem jak odbiornik jest daleko od nadajnika i jest słaby sygnał jest problem z połączeniem się i może być tak, że będziesz miał komunikat o złym haśle.

    Jeżeli masz ustawione przydzielanie IP przez DHCP - a zapewne masz, bo nic nie kombinowałeś - to nie wpisujesz IP ręcznie. Widać sami sieciowcy siedzą tu na forum, tylko niewiele wiedzą.
     
  9. xluki

    xluki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie nic nie zmieniałem a hasła do routera nie mam... lipa totalna bo widzi sieć i pokazuje, ze sygnal jest bardzo dobry. Dzisiaj podlaczylem pod Xboxa router kablem Ethernet i dalej ****... próbuje się lączyć i nic z tego dalej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum