1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slimka po aktualizacji nie widzi płyt

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez sobu, Październik 5, 2016.

  1. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie,

    Włączyłem dziś xboxa, podłączyłem do internetu wyskakuje okno - aktualizacja oprogramowania - 103 mb. Wszystko się za aktualizowało, za pierwszym razem aktualizacja się nie powiodła bo ponoć nie było internetu - wyłączyłem konsolę, włączyłem. Cały czas wyświetlała się ikona gry FIFA 17, którą mam w napędzie, jako kopia zapasowa oczywiście. Konsola się wyłączyła włączyła i od tego momentu nie widzi mi żadnej płyty. Cache konsoli wyczyściłem, brakuje mi już pomysłu co mogę zrobić... Mieliście coś takiego?

    Mój aktualny dashboard to 2.0.1702.0
    LT jakie było zainstalowane to 3.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maniekmaniu

    maniekmaniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Być może Fifa ma zabezpieczenie Civ. Wypal od nowa i będzie działać. Jaką nagrywarką nagrywasz?
     
  4. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moja nagrywarka to Liteone ihas 524 (przerobiony z 125).

    Problem jest taki że żadnej gry nie widzi - nie tylko FIFY, jest możliwość aby padł napęd?
     
  5. maniekmaniu

    maniekmaniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jest taka możliwość. Weź jak masz możliwość od kogoś oryginalną grę. Jeśli też nie zadziała to wiadomo.
    Sprawdź dużo starsze gry jeśli takie posiadasz. Muszą być w systemie XDG2(chyba wiesz o co chodzi)
    Przed wypalaniem każdą grę przelatywałeś ABGXem? I odpowiednim programem do wypalania od C4eva?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak padł laser

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  7. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Da się wymienić jakoś laser bez wymiany całego napędu?

    Sprawdzałem czy odtwarza filmy DVD oryginalne - nie odtwarza.
     
  8. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  9. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wymiana lasera nie pomogła, co można zrobić jeszcze?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zworka rozlutowana? Kupiłeś tylko jeden laser czy więcej? Jeden laser nie daje pewności

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  11. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Teraz wylutowałem. Raz odczytało płytę cały zadowolony że działa skręcam i dupa - znowu "otwórz napęd".

    Coś dziwnego jest z odczytywaniem napędu - tak jakby zaczynał kręcić płytę i nie dawał rady i odpuszczał.
     
Wczytywanie...

Poleć forum