1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Slimka - problem z podłączeniem do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Blc, Maj 16, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam x'a slim 250gb... od kilku godzin próbuję podłączyć go do internetu, podczas testowania wyskakuje mi błąd, że server DNS nie zmienił nazwy, w opcjach wpisywałem ręcznie oraz ustawiałem automatycznie, zawsze ten sam komunikat... Posiadam internet jakiś prywatny z filtracją MAC adresu, wszystko zostało ustawione przez znajomego fachowca i nic ;( Co mam zrobić, jakie jets rozwiązanie tego problemu ?
    Proszę o szybko odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A ten znajomy "fachowiec" to jak to ustawial sklonowal mac adres, masz router czy jak ?
     
  4. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak mam router, ja jestem w tym zielony ^^ (edukuję się w innym kierunku)
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec coz mam ci tu doradzić, co nie powiem nie bedziesz wiedzial o czym mowie, zapytaj kolege jak ustawial router czy ustawil jako statyczne ip od strony wan czy dynamiczne i czy wpisywal recznie ustawienia do konsoli czy tez nie i jak ustawil maske podsieci
     
  6. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawienia konsoli są ustawione automatycznie... na 2 laptopach oraz smartofnie wszystko jest ok tylko na x'ie wyskakuje ten błąd. Server dns wpisywałem ręcznie ( sprawdzałem przez cmd ), gdy wybieram żeby ustawiało się automatycznie są takie same "liczby", kod jest taki sam.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Takie same czyli jakie ?
     
  8. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    193.24.206.6 oraz pomocnicze 85.11.67.250
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A wpisz inne dns w konsoli np 8.8.8.8 i pomocniczy 8.8.4.4
    Jak to nic nie da wpisz adres bramki domyslnej routera w xbox jako dns podstawowy powinno pomoc o ile klasy IP masz inne i maske podsieci bo jak nie to trzeba by zmienic klase ip bo te z routera moze nachodzic na ta z twojej sieci i xbox sie "gubi"
    W routerze jak masz wpisane dns na automatyczne czy recznie ?
     
  10. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie pomogła, dalaj wyskakuje błąd "wprowadzony serwer DNS nie zmienił nazwy serwerów..."
    A jeśli chodzi o dns w routerze to nie wiem... DHCP enabled ........ YES jeśli oto chodzi
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec musisz zmienic klase ip, maske podsieci i sprawdzic jak router pobiera dns, sa tez takie routery ktore nie zezwalaja na inne dns niz te ktore maja u siebie ustawione, nie wazne co wpiszesz w kompie czy xbox router bedzie to ignorował

    A i najważniejsze niech usługodawca przekieruje ci porty:

    UDP 88
    UDP 3074
    TCP 3074
     
  12. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    uuuu.... czy jest szansa, że zrobię to sam, czyli czy jest to skomplikowane ?
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak sie nie znasz to jest skomplikowane, twoj kolega fachowiec jak nim faktycznie jest powinien to miec w malym palcu mam tu na mysli zmiane klas ip, jak nie bedzie wiedzial o czym gadasz to nie jest fachowcem, co do portow to dzwonisz do uslugodawcy i prosisz o przekierowanie portow na twoje wew. ip, te same porty przekierujesz u siebie na routerze ale jak oni tego nie zrobia twoje ustawienia nic nie dadza
     
  14. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra dziękuje za opisanie mi tego :)
     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum