1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Smarowanie jaspera

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krzysieks_2007, Kwiecień 15, 2012.

  1. krzysieks_2007

    krzysieks_2007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Nabyłem dla syna jaspera z dyskiem 120GB.Konsola ma już parę latek wiec postanowiłem wymienić pastę termo przewodzącą.Mam w domu AS5 której notorycznie:) używam w podkręcanych prze ze mnie komputerach.
    Moje pytanie: czy kupić jeszcze pady termo przewodzące pod kości pamięci i jak już to jakiej grubości i ile tego potrzeba.
    Nie chcę rozbierać konsoli 2 razy więc pytam co do środka potrzeba.

    Wiem że jasper wydziela mniej ciepła ale chyba i tak zrobię mu tunelik na radiatorze dla poprawy chłodzenia.

    Ostatnie pytanie : jaka pamięć ma wbudowany jasper , w mojej konsoli pokazuje 450mb

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. alladyn1204

    alladyn1204 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Masz kolego Jasper v2 i masz wbudowanej 512mb. Jak najbardziej możesz takiej pasty użyć. Nie widzę sensu kupować.
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    termopady jak już daje się na pamięci ze spodu płyty, a 99% jasperów ma tylko górne pamięci, więc prawdopodobnie ich nawet nie potrzebujesz
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szkoda twojego czasu tak konsola się nie psuje i nie ma sensu w niej grzebać
     
  6. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jak poprzednicy najlepsza płyta główna nie ma sensu nic zmieniać.
     
  7. krzysieks_2007

    krzysieks_2007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok.Rozumiem że do pamięci nic nie potrzeba.Martwi mnie tylko ze konsola będzie katowana prawie 24h:) a z racji że ma już parę lat to po pierwsze w środku może być sporo kurzu a po drugie oryginalnie nakładane pasty z biegiem lat tracą swoje właściwości (zasychają i kruszeją). Więc może wymienię tylko pastę i nic nie będę więcej kombinował.

    Dodam że konsola 2 razy się zawiesiła(na tej samej gierce) zamrożony ekran.
     
  8. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Pastę możesz wymienić, zwłaszcza że widzę iż masz doświadczenie z PC, a w konsoli jest wszystko tak samo, ale reszty nie ruszaj, co do katowania ja swoją katowałem przez całe lato temperatury w pokoju po 30/40 stopni i dała radę.
     
  9. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Możliwe, że coś z płytą na której gierka była nagrana, lub źle zgrana na dysk(z błędem), miałem tak z Fifą. Też mam Jaspera v2 512 MB pamięci, daję radę, żadnych problemów. Ważne aby miał wolną przestrzeń wokół konsoli na odpowiednią wymianę powietrza
     
  10. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli faktycznie konsola nie była nigdy otwierana i czyszczona to taki zabieg jest jak najbardziej na plus. Masz doświadczenie z komputerami to z konsolą też sobie poradzisz. Wymień pastę, odkurz wnętrze i finał. Niech syn gra ile wlezie i oczywiście nie zapomina o odrobieniu lekcji:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum