1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Softmod by Wielebny & Technix

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez feriar, Styczeń 22, 2011.

  1. feriar

    feriar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    może zacznę tak, jeśli chodzi o xboxa to jestem kompletnie zielony i mam parę nurtujących mnie pytań:

    1.czy wgranie Softmod by Wielebny & Technix zmieni mi wersje biosu ? bo mam 1.1 a interesuje mnie zmiana na 1.5
    2.czy jak będę mieć na dysku przerobionego softa to będe mógł za pomocy kopii dysku wgrać 1.soft i będzie w oryginale ?
    3.na jakiej zasadzie działa Engima Video Switch tzn. wypalam na płytkę wsadzam do X'a i mam wybór [PAL] [NTSC] i zatwierdź czy to jakieś liczby trzeba wklepywać ?:confused:

    dziękuje za wyrozumiałość jak ktoś odpowie na te niby proste ale trudne dla mnie pytania :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1. wersja biosu? chyba cos ci sie pomylilo z wersja konsoli. moze opiszesz jakiego i dlaczego chcesz taki miec. I nie, softmod nie zmienia biosu.
    2. Powiedz o co ci chodzi :p
    3. tylko do zmiany wyswietlania, jedno klikniecie w programie.
     
  4. feriar

    feriar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. bo z tego co wyczytałem to jak jest stara wersja konsoli to niektóre gry nie załączają (myślę tu o FlatOut 2). Więc co mam zrobić aby zmienić wersje konsoli jeśli w ogóle się da
    2. Teraz mam nie przerobioną konsolę. jak się zmienia softa to na wszelki wypadek robi się Backup HDD.i właśnie chodzi mi o to że jak już mam przerobioną konsole to czy później nie będzie można cofnąć tej operacji tzn. wrzucić na dysk starego softa i mieć znowu w oryginale ? ;D
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1. zle slyszale. Jest wrecz odwrotnie - im starsza tym lepsza bo mozna ciekawe rzeczy z nia zrobic ;)
    2. backup potrzebny tylko na wypadek gdyby softmod sie nie powiod. Jak wszystko bedzie to backup mozesz usunac. Oryginalnego dasha mozesz potem wgrac z poziomu konsoli. Chociaz nie wiem po co bo MS i tak juz nie wspiera X1 i nawet na live juz nie wejdziesz.
     
  6. feriar

    feriar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli podsumowując:
    xbox 1 jest jak wino im starsze tym lepsze ;D
    obsługa Enigmy jest banalna
    i warto przerobić X'a tak ? ;)
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    pewnie, po softmodzie sciagnij jakis autoinstaller, najlepiej ten od Gangst3ra i wrzuc XBMC jako glowny dash. Masz potezny kombajn multimedialny i konsole do gier w jednym.
     
  8. feriar

    feriar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  10. feriar

    feriar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w takiej samej konfiguracji masz tzn. wielebnoge i tego installera tak ?
    ;D
    i Wielkie Dzięki za pomoc widać że znasz się na rzeczy :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum