1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sony Bravia 26 " Kdl-26u4000 - Brzydki obraz z konsoli

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Lebek, Maj 6, 2013.

  1. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, dzisiaj doszedł mi do domu tv Sony Bravia 26 " Kdl-26u4000 i bardzo brzydki mam obraz z konsoli na tym tv i w ogole ma takie na gorze przy ramce ciemniejsze punkty nie piksel takie jakby plamki ciemniejsze, co robic z tym tv ???? do tego nie wiem czego nie moge ustawic rozdzielczosci w xboxie o co chodzi w ogole ? TV kupiony ze sklepu z allegro "Loombard" co robić w tej sytuacji ? Zależy mi bardzo na czasie

    Tytuł tematu nie odzwierciedla problemu :cower: Poprawiłem. - DOG
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Przez hdmi?
     
  4. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wlasnie kabla hdmi nie mam, takie ma wejscia http://imageshack.us/a/img5/5276/dsc02386k.jpg aaa z boku jest tam wejscie na 3 zwykłe kable, kiedys pamietam jak mialem falcona to dało sie ustawic rozdzielczość a tutaj to nie wiem po prostu sie nie da wejsc w tą opcje czy jej nie mam, czy w opcji HDTV sie ustawia to ? ale jak dla mnie to bardzo brzydki obraz. W ogole ustawnienie na PAL-60 to obraz jest taki brzydki, chyba ze ten tv jest taki ale watpie, słucham kolegów i proszę o szybkie rady
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Kup kabelek hdmi to uzyskasz najlepszą jakość, na vga i czinczach będzie dużo gorzej

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepiej zaopatrz sie w kabel hdmi i sprawdz, obraz powinien byc zyleta.
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Hdmi z 10zl oplaca sie i nie trzeba kupowac drogiego kabla.
     
  8. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok jutro podjade do znajomego po ten kabel, jeszcze strasznie zastanawia mnie w sumie ten obraz i ten tv czy nie jest jakis w sumie zepsuty, bo chyba jest możliwość zwrotu towaru tak ? tym bardziej że tv nie jest ideał i na górze przy ramce ma takie plamki ciemniejsze
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak z allegro to od kiedy go dostałeś masz 10dni żeby oddać towar bez podania przyczyny :)
    Sprawdź jeszcze na hdmi, powinno być OK

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  10. Angel_

    Angel_ Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    125
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Bristol
    O zwrotach powinno byc w opisie aukcji, jesli nie bylo nic o tych plamach to powinno byc to do zwrotu.
    Rozdzielczosc ustawiasz Menu-Ustawienia->Ustawienia systemu->Ustawienia konsoli-> wyswietlacz->Ustawienia HDTV:)
     
  11. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie moge wejsc w te ustawienia w te HDTV... ogolnie nic nie bylo pisane o stanie tv ale tez nikt nic zlego tam o nim nie pisal, ok mam kabel hdmi jakość niebo a ziemia, myslalem ze to wszystko wina monitora, a co do tych plamek to bede musial pogadac ze sprzedawca, dziekuje wszystkim
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    szczerze ja roznicy nie widze na componencie HD a HDMI , inne rozdziałki tylko do wyboru ;d
     
  13. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Jak masz plamy na matrycy to oddaj to gdyz bravie często dotykaly defekty matryc pod wlasnie postacia plam to raz a dwa moze to wskazywac na wypalajaca się matryce - swietlowki - nierownomierne podswietlenie stad plamy i przebarwienia na mtrycy widziane na szarym tle szczegolnie.


    Ja bym to zwrocil dozbieral kase i kupil cos nowego. Takie jest moje zdanie w przypadku TV

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    niedawno była promocja na TV w saturnie, 40" +3D za 1899,-, drugi TV, 32" bez 3D kosztował 1200,- również w saturnie.
    jeden był LG a drugi Philips więc nie żadne szajskie firmy.
    Oddaj ten TV, dozbieraj kaski, pojeździj po mieście i się rozejrzyj za jakimś nowym na gwarancji.
     
  15. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobrą radę dajesz koledze. On kupuje 5 albo 6 letni telewizor za grosze, a ty mu mówisz o nowym.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum