1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spadek napięcia czy zapowiec rroda ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez szymonkrzak, Wrzesień 4, 2009.

  1. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    mam pytanie/problem odnosnie mojego xboxa
    Dzis normalnie go odpalilem , potem wylalczylem i wyjalem z niego wtyczke zasilajaca (przepinalem w inne miejsce) po podlaczeniu wyskoczyl mi rrod. Po odłączeniu od prąu i ponownym podłączeniu wszystko jest ok

    Jest to zwiastun nadchodzacego rroda czy poprostu spadek napiecia?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Może nie docisnąłeś jakiejś wtyczki i dla tego wyskoczył rrod.
     
  4. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wtyczka chyba byla nie docisnieta bo byla swiezo wyjeta , po kolejnym wyjeciu i wlozeniu bylo wszystko ok , wiec wszystko ok?
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak to normalne ze jak wtyczka jest nie dociśnięta to pojawia sie rrod.
     
  6. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok
    czyli wystapil spadek napiecia

    Dzieki za pomoc po raz kolejny :) mam nadzieje do zobaczenia na xbl :)
     
  7. xbox360wojtek

    xbox360wojtek Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    .
    napewno u mnie tez tak sie zdarzyło ;D
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Niestety ale klocek od M$ to najwieksza klapa w swiadku konsol pod wzgledem techniczno-konstrukcyjnym.
    Zadna z innych marek nie ma takich problemow i tyle awarii co xbox360.
    RRod pojawia sie na zawolanie od niczego tak jak piszesz wyjecie i wlozenie wtyku zasilania to jest po prostu chore.
     
  9. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale ten rrod spowodowany nie dociśniętymi kablami po ich dociśnięciu znika wiec nie jest aż tak źle.
     
  10. Marcin195

    Marcin195 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zbąszyń
    Ja raz tak miałem, że nei docisnąłem i RROD.. przeraziłem się nie na żarty i przez pół nocy nie spałem .
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    teraz w nocy straszą duchy ,zmory ,horrory i rrod :D
     
  12. Szweł

    Szweł Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    grałem sobie spokojnie a tu nagle cyk lekkie przepięcie (bo i TV błysnął) i zapaliły się 3 diody. wyłączenie i włączenie nic nie dało. odłączenie kabla zasilającego i ponowne jego podłączenie już pomogło. box przy skoku napięcia łapie błąd, niby nic, ale kilka takich skoków może klocka zamordować więc może by nie ryzykować warto zakupić odpowiednią listwę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum