1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spaki fps w grach, czy to pasta?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Maksiuuxd, Wrzesień 15, 2013.

  1. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam mam jaspera z 2009 roku, mam problemy z grami otoz maja spadki fps, np fc3 trasznie malo ma fps, inne gry też np taki ghost warrior 2. GTA V ma straszne spadki w dzień, w nocy plynnie chodzi nawet jak jezdze szybko autem.. nigdy nie mialem problemow z konsola, zero rrod moim zdaniem konsola sie nie przegrzewa, a mam ten problem chyba z 4 miesiace.. Czy to jest pasta ? Co tutaj by wymienić, czyszczenie pamieci podrecznej czy cos nie opmaga.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mietek52

    mietek52 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    187
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Powiem ci tak, też mam te spadki w wielu grach np GTA 4. Dzisiaj sie przeszedłem do znajomego który ma slima odpaliłem gta z płyty nie z dysku i o dziwo chodziło o wiele płynniej niż na moim xboxie z dysku. Nie mam zielonego pojęcia czemu tak się dzieje. To jest jakieś dziwne i od dawna się nad tym zastanawiałem, o konsole dbam, ma dobry przepływ powietrza temperatury w normie mam RGH więc moge je kontrolować.

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja też dbam o konsole, wszystko wporzadku jest.. strasznie laguje u mnie, na filmikach plynnie wszystko a nie mam jak porownac u kogos na xboxie.
     
  5. KrZyChUelk

    KrZyChUelk Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ełk
    Jak wymienisz pastę to na pewno nie zaszkodzi, przynajmniej będziesz wiedział że jest ok, chociaż wątpię żeby to była przyczyna spadów fps...
     
  6. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a ile mniej wiecej kosztuje pasta? jak myslicie, pozbyc sie tej konsoli, kupic inna czy coś tutaj zmieniać?
     
  7. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pasta np. Arctic Silver 5 to koszt 35zł za 3,5g i wystarcza na 2/3 razy.
     
  8. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok dzieki poszperam po internecie, poczekam jeszcze na inne odpowiedzi co moga być spowdowane najlepiej gdybym poszedl/wyslal konsole do jakiegos serwisu i oni by ocenili co jest z konsola... Powiem tak, gram na monitorze 20 calowym z daleka moje oko widzi plynnosc gry, niektore spadki sa przy miescie duzo aut, ale adleko nie moge grać bo nic nie bede wtedy widzieć
     
  9. xboxforu

    xboxforu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a instalujesz druga plyte na dysk? bo rockstar nie poleca i kaze grac tylko z 2cd
     
  10. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    UP Dokładnie. Pierwsza płyta na dysk a druga do napędu.
     
  11. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    odinstalowalem gre i nie wiem czy jest roznica, bo moze troche plynniej chodzi ale w miescie tez sa lagi.
     
  12. Dominik Strzelecki

    Dominik Strzelecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zacznijmy Od Tego ze Slim ma lepszy układ graficzny jak i od procesora ;) , obie rzeczy są na jednym układzie . Na nowszych i lepiej zbudpwanych Wgl slim szybciej pracuej nie muli tak jak fat
     
  13. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie ma chyba roznicy miedzy slimem a fatem w fpsach. dziwnna ta moja konsola, nie wiem co to moze byc
     
  14. kazkoliber

    kazkoliber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To może być też wina telewizora i mówie tutaj poważnie :p byłem wczoraj u kolegi pokazywał mi RGH. Załączył GTA V no i grał sobie i powiedziałem mu że tnie gre dziwnie, że u mnie nie ma takich spadków FPS. Miał on włączony tryb gry na TV i powiedziałem żeby sobie zmienił na standardowy po czym ręcznie po ustawialiśmy opcje m.in Motion Blur HD i ta opcja dała taki efekt że sam on nie wiedział co ma powiedzieć bo obraz był tak płynny. Oczywiście u niego tam raz za czas przycięło, ale nie było znać tak jak wcześniej.
     
  15. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie takiej opcji nie ma, mam ustawione na standardowe ustawiam na gre i bez różnicy gram na 720p tykjo ze ja gram na monitorze bo nie mam jak sprawdzić na TV bo TV mam na drugim mieszkaniu, a tutaj mam starszy.
    monitor flatron lg m2094d
     
  16. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ref, może zerknac tutaj jakis fachowiec i mi doradzić? ogladalem GP na yt z GTA V, pieknie gierka chodzi w dzień, u mnie masakrycznie nie mam jak nagrać, sprobuje jutro telefonem i wrzuce tutaj.
     
  17. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tez mam fata zainstalowane DVD1 a DVD2 nie zainstalowane no i powiem szczeze jestem przerazony gra w miescie chodzi masakrycznie dodam ze wymienilem paste ale to tez nic nie dalo niestety :/ oczywiscie cache tez czyszczony ba a nawet dysk formatowany. Gram na TV samsung 43'' Hd Ready konsola podlaczona przez kabel HDMI ktory mialem z konsola ustawiona rozdzielczosc 720p. Moze ktos ma jeszcze jakis pomysl jak sobie z tym poradzic ?
     
  18. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @up
    umialbys jakos nagrać filmik jak u Ciebie chodzi?
    czyli to nie pasta.. FC3 u mnie też tragicznie chodzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum