1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spaliłem napęd??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez lampartinho, Czerwiec 18, 2012.

  1. lampartinho

    lampartinho Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam taki mały problem otóż chciałem dzisiaj przerobic naped hitachi oczywiscie podłączyłem zasilanie z xboxa a przewód sata. taki czerwony podczepiłem do kompa uruchomiłem xboxa i tu nagle zaczął dym wylatywac z napędu otworzyłem go i tu zobaczyłem ze na płytce lekka dziura sie wypaliła przestanie on chodzic juz czy mozna jakos go naprawi własnorecznie prosze Pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Raczej przestanie działać.
    Podejrzewam, że nie uziemiłeś konsoli + brałeś zasilanie z kosnsoli, co właśnie tym się kończy.

    Jak już chcesz przerabiać, zakup sobie USB PROBE v3 na allegro.
    Koszt 40zł. Nie jest to majątek, a oszczędzi Tobie takich problemów.

    Swoją drogą, szukaj na allegro albo tu na forum nowego napędu.
     
    1 osoba to lubi.
  4. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Może podpiąłeś odwrotnie zasilanie skoro poszedł dym. Jeżeli to hitachi to lepiej kupić nowy niż bawić się w naprawę, te napędy nie są drogie.
    Mam nadzieję, że posiadasz klucz napędu...
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Może nie uziemienie, a wyrównanie masy ? ...ale i tak napęd od tego się nie kopci, co najwyżej southbridge albo laser.

    Zasilanie wpięte odwrotnie i poszło za duże napięcie.
     
  6. lampartinho

    lampartinho Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie w tym problem ze klucza nie wyciągłem da się jakos to inaczej zrobic
     
  7. lampartinho

    lampartinho Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co to moze byc za wina mam napęd inny od konsoli i poprostu nie chodzi Płytka w napędzie nie smierdzi spalenizną zresztą nic w nim nie smierdzi ale nie chodzi nie daje oznak zycia
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak ten xbox jest na xenonie, to konsola na śmieci chyba że da się wyciągnąć jeszcze klucz z napędu.
     
  9. lampartinho

    lampartinho Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jest konsola elite a nie da sie jakos jeszcze odpalic tego spalonego napedu i jakos odczytac klucz
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tylko odczyt z płyty głównej lub od razu rgh.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. lampartinho

    lampartinho Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jak sie robi odczyt z płyty głownej
     
  12. lampartinho

    lampartinho Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A wiecie moze jaka byc przyczyna bo mam drugą konsole xbox live ten biały i mam napę do niego i nie chce się wysunć wgl uruchomic nie jest spalony bo go rozkręciłem i nie widac zeby cos było popalone albo smierdziało
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Juz lepiej sam nie kombinuj ;-) poczytaj o rgh.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie, daj spkoj jestes mega n00b.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    bo może jest czysty , tzn bez softu....ale moze faktycznie lepiej już zostaw heh
     
  16. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli umiesz robić RGH to odczytasz klucz. Jeśli nie to witaj w serwisie :) Istnieje możliwość naprawy napędu. Jednak najpierw trzeba to obejrzeć. Wiele napędów po odwrotnie wsadzonym zasilaniu naprawiłem. Jednak nie domowymi sposobami hi hi
     
Wczytywanie...

Poleć forum