1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spalony Dysk??duży problem prosze o pomoc

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez korni93, Lipiec 24, 2010.

  1. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam mam iwleki problem otóż próbowałem dziś podłączyć dysk od xboxa do pc..rozebrałem wszsytko ok i zobaczyłem ze nie mam kabla sata..więc spróbowałem ze swojego dysku id pc.odpiąłem kable od dysku z pc podłączyłem do dysku xboxa i komp się zresetował(pewnie dlatego że odłączyłem dysk)odpiąłem kable szybko i przypiąłem do zwykłego dysku.dałem sobie spokój złożyłem dysk podłączam a tu błąd jedna czerowna lampa.wyłączyłem xboxa.odłączyłem i podłączyłem dysk jeszcze raz właczyłem i było ok ale xbox nie czyta dysku.nie mam profili nic..nie widzi wgl dysku tylko pendriva tak jak by go nie było..przecież nie mógł się raczej spalić poprzez podłączenie go na chwile kablami od dysku..;/
    wszystko jest raczej dobrze złożone i przykręcone..;/ proszę o jakieś rady.jak mogę sprawdzić sprawność dysku?może da się coś zrobić??będę wdzięczny bardzo za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ponawiam i prosze o pomoc..;/
    dodam jeszcze że jak dysk chcę założyć od tyłu to nie wchodzi więc może coś ze złożeniem?nie pamiętam czy można było wcześnej założyć dysk tylnią częścią ale na na dysku jest tak pokazane by wkładać cienką częścią do góry tym czasem ja zmuszony jestem cienką do dołu.nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale może źle łączy się z konsola?
     
  4. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niech ktoś coś moze poradzi?;/
    tylnia część dysku jest ccałkiem luźna a wcześniej się trzymała cała klapa z dyskiem mocno aż czasem ciężko było ją otworzyć..teraz tylko te przednie zawiasy ją trzymają cały tył jest luźny..może w tm leży problem?bo jakoś wątpie by dysk się uszkodził..
     
  5. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Przeczytaj regulamin, odświeżanie co 24h, spokojnie może ktoś ci poradzi coś, ale nie wiem co ty skopałeś tam. Dysk oryginalny ? jak nie to chyba czeka cb formatowanie/przygotowanie do iksa jakimś programem, który jest na forum poszukaj.
     
  6. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a czemu formatowanie/przygotowanie..? kurdę mówię że podłączyłem jedynie kable od dyskuz kompa nic innego nie robiłem..a jest jakiś program w którym sprawdze czy dysk jest sprawny???
    czy oryginalny..konsolę kupiłem używaną..wygląda ok choć ma "Made In Thailand" ..moze mogę odzyskać jakoś jego zawartość? zależy mi by sprawdzić czy on wgl działa jeżeli tak to wtedy zobaczymy czy da się coś zrobić. sformatować czy coś takiego..
    a temat odświeżam bo zależy mi na czasie po za tym wiesz podgląda go 30 osób a nikt nie odpowie ;>i tak jak pisałem słabo się trzyma choć jak docisnę i włączam xboxa to i tak nie czyta więc to chyba nie moze być problem ..
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Też tak miałem. Rozbierz obudowę tak abyś wyjął kabel xSata. Podłączasz go do dysku i wkładasz we wnękę (Bez obudowy). Sprawdź czy działa. Chodzi o to, aby dysk leżał bez obudowy tylko ten sam kabelek. Sprawdź czy wszystko działa.
     
  8. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok już się do tego biore zaraz powiem co i jak
     
  9. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale czekaj o któym kabelku mówisz? mam rozebrać xboxa czy dysk??

    sprawdziłem i niestety ne czyta.czyli złożyłem wszystko ok..
    może jednka ten format czy coś pomoże??można wgl sprawdzić czy dysk jest sprawny?
     
  10. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Żeby sprawdzić czy działa podłącz do kompa. Użyj Xplorer 360 do odczytu dysku. Spalenie dysku tylko przez podłączenie na chwilę do kompa jest bardzo mało prawdopodobne. Bardziej bym się skłaniał w stronę tego że po prostu komputer popsuł Ci system plików na tym dysku i teraz xbox nie może go odczytać. W takim razie będziesz musiał go jakoś na kompie dostosować. Ale najpierw sprawdź - potem będziemy gdybali.
     
  11. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale jak go podłaczyć? nie mam niestety kabla Sata obecnie..;/ chyba będe musiał zamowić?możesz dać link do odpowiedniego? i nie drogiego najlepiej
    też sądze ze dysk raczej nie padł..ale faktycznie moło się coś stać..ale powiedz czy mogę sie odrazu pożegnać z danymi z tego dysku?;/
     
  12. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Teraz Ci to opisze. Z obudowy wyciągasz cały ten kabelek co łączy dysk z xklocem. Kładziesz dysk obudową (tym metalowym gdzie są napisy) do dołu. Podłączasz kabelek i drugą końcówkę dociśnij do Xbox'a. Jeżeli dysk nie zacznie pracować to czeka cię zabawa z odzyskaniem dysku. (BEZ OBUDOWY TYLKO DYSK + KABEL)
     
  13. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale przecież pisałem że tak zrobiłem rozebrałem dysk i ten kabelek podłaczyłem do dyskua potem do xboxa...100% dobrze podłączone i nic.więc muszę kupić sata i odzyskiwać na kompie?
     
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    jak ty ten dysk podłączyłeś nie mając kabla sata ?
     
  15. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    do xboxa bo na początku myślałem ze coś nie łączy bo dysk się dziwnie rzymał więc rozebrałem dysk wyjąłem kabelek podłączyłem do xboxa i do dysku
    teraz załatwie sata jutro podłącze do kompa i wtedy zobaczymy co da sie zrobic
    a powiedz mi jak z danymi?dam rade odzyskać czy w ogóle nie stracę? może nie dam rady odzyskać?
     
  16. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ODNAWIAM TEMAT
    ale bieda poszedłem do dwóch komputerowych i nie mieli Sata jakiego potrzebuje tzn nie było zasilającego tego szerokiego tylko sam cienki
    możecie rzucić jakąś aukcja na allegro z odpowiednim kablem?
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kup zwykly kabel sata i przejsciowke sata-molex do zasilania
     
  18. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zaraz się przejde zapytam czy ma przejściówkę bo zwykłe kable sata mają ale właśnei z zasilającym problem.jc zamówię chyba z Allegro..
     
  19. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dobra mam wszytko pasuje teraz mi niech ktoś wytłumaczy gdzie mam odpowiednio podłaczyć.wiem że sata do płyty głównej a zasilający do zasilacza ale nie trochę mam burdlu z kablami w obudowie i nie widzę dokładnie co i jak a nie chcę kombinowacv i się bawić bo raz tak zrobiłem i widać jak wyszło ;)
    moja płyta do Gigabyte Ga p35 Ds3 liczę na pomoc z góry dzieki
     
  20. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    niech ktoś powie jak dysk poprawnie podłączyć...nie chcę sam kombinować więc proszę o pomoc bo czekam z rozkręconym sprzętem ;>
     
  21. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    No normalnie podłączasz. Szukasz na płycie wejść sata i podłączasz, a następnie wolnego wyjścia zasilania od zasilacza (zależnie czy kupiłeś przejściówkę na molexa). Nie ma w tym żadnej filozofii.

    P.S Jak już podłączysz to nie dopuść żeby jakiś program windowsowy robił coś z dyskiem(np. może uznać go za uszkodzony etc.). W programie Xplorer360 spróbuj skopiować wszystkie pliki na pulpit(na wszelki wypadek) - jeśli Ci go w ogóle odczyta to znaczy że jest coś skaszanione z nim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum