1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spalony lite-on pomocy !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez k-ray, Grudzień 29, 2011.

  1. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam...Mój problem wygląda następująco...Jak Idiota poskąpiłem 50 zł na przerobienie xboxa...gdyż po aktualizacji skasowało mi przeróbkę...No więc wziąłem X'a do kumpla bo sam mam laptopa ... Będąc zielonym w temacie zabrałem sie za przerabianie xboxa...rozkręciłęm go... podpiąłem zasilanie Od konsoli do napędu...Kabelek sata Do napędu i płyty głównej kompa...Odpaliliśmy kompa...zaczęliśmy sciągać JFlashera ... i z głupa włączyłem konsole żeby zobaczyć czy wstanie cokolwiek...I poczułem tylko zapach palonych kabli ... i ****... Odpiąłem wszystko szybko...no ale włączam konsole i moim oczą ukazuje sie RROD...
    Nie myśląc długo Wypiąłem napęd i włączyłem konsole bez napędu ... wszystko śmiga... rozkręciłem napęd...Jest przypalona jedna ściężka koło miejsca gdzie wpina sie kabel od zasilania...Czy ktoś ma może jakieś Sugestie jak to naprawić i czy wgl sie da ? W razie koniecznych dodatkowych info mogę wstawić fotki itd... Z góry dziękuje za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kingsjarek

    kingsjarek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nowy napęd-tak to już czasem bywa:)
     
  4. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I to jedyny sposób ? Mój ojciec trochę się zna na elektronice...coś tam polutował...i konsola wstaje z napędem...napęd zaskakuje tylko że tacka wyskakuje odrazu po włączeniu x'a jak z armaty... i nie da sie jej zamknąć...mówi że trzeba coś tam wymienić bo sie spaliło i wlutować... jak myślicie...na ile trafna jest ta hipoteza... ? Ta część co on mówi kosztuje ok 5zł... jakaś taka kostka mała ... nie powiem wam dokłądnie bo zielony w tym temacie jestem :)
     
  5. S3bastian

    S3bastian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najważniejsze że z konsolą jest wszytko ok:) , Kup nowy napęd i tyle ,być może faktycznie tylko jakaś ****rela się spaliła w napędzie ale nie wydaje mi się że przed taką pierdołę bi ci ROD pokazał:confused: , Ja bym Kupił nowy napęd .Poczekaj niech się jeszcze ktoś wypowie
     
  6. Darek24

    Darek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ktoś może ma jakieś pomysły co mogłem zrobić źle ? I co to PCB ? ta płytka taka ? i wgl to jak odzyskać teraz klucz napędu ...bo tu jest większy problem...
     
  8. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to jesteś w d**ie trzeba wyciągnąć klucz z nandu.A to kosztuje ok 150 zł
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12072
    Polubienia:
    1066
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wtyczka zasilania napedu byla zle wsadzona, jak sie uda klucz wyciagnac z tejplytki to i tak dobrze. jak nie to rgh wyciagnac dvdkey lub zosawic juz chip na stale bez napedu

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  10. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślicie że jak uda sie przywrócić zasilanie w napędzie i żeby to jakoś sie trzymało to uda sie wyciągnąc ?
     
  11. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    raczej nie
     
  12. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I jeszcze jedno...Jeśli po dashu nowym skasowało mi przerobke ... to przywróciło oryginalny klucz napędu ? czy nie...
     
  13. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    klucz zostaje ten sam tylko jest w innym miejscu
     
  14. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kijowo ... a to takie co jest napisane na napędzie
    HW : A**2
    to co to jest ? :D
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wersja hardware

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum