1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spalony napęd ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez seba65310, Grudzień 25, 2013.

  1. seba65310

    seba65310 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Wczoraj próbowałem odczytać klucz z Lite-on DG-16D2S, niestety, ale poszło coś nie tak.

    Robiłem wszytko z tutoriala PMT HACK. Niestety, ale wyskakiwał mi błąd 1 Stage Failed. Miałem już kod 0x52. Po kilku próbach wyłączyłem XBOXA. Dzis wszytko robię od nowa, tylko, że włączam XBOXA, a tu błąd E64.
    Podłaczam SATA do komputera i komputer już napędu nie potrafi znajść. Tacka się nie wysuwa już.

    Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale podłączyłem pod GND, masę z komputera, ale iskierka malutka była to szybko odłączyłem, GND widziałem w jednym zagranicznym poradniku, dopiero później, zrobiłem tak jak jest na forum i miałem ten 0x52.
    No i w nocy doczytalem , że jeśli ma się przeróbkę , to jest inny sposób wyciągnia klucza.

    Co robić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Naped spaliles... teraz to juz rgh trzeba

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. seba65310

    seba65310 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oglądałem ścieżki i było wszytko, ok.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy a by na pewno ??
     
  6. seba65310

    seba65310 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba tak.

    Napęd żył wczoraj pomimo podpięcia przemnie tej masy, bo mi ten kod 0x52 pokazało normalnie, tylko, żle doczytałem indtrukcję , bo trzeba wyłączyć napęd na 5s, a ja zapomniałem ze 3 razy . Dopiero później doczytałem.
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fizycznie nie widać ,że jest pcb spalone to się nie dziwie ,że tam nic nie widzisz. Poszukaj na necie są sposoby odzyskania DVD KEY z spalonego pcb.
     
  8. seba65310

    seba65310 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, że są tylko takie wyjścia :

    Sprzedać/Kupić konsolę
    Oddać do wgranie RGH
     
  9. seba65310

    seba65310 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jest szansa na wykluczenie spalonego pcb? Mając do dyspozycji miernik.
     
  10. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Naped na pewno ubity, teraz nawet jak go wyczyscisz i wgrasz cos to dalej będzie niewidoczny.

    Wysyłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Ja bym sprobowal wejsc w vendor mode....jesli wchodzi to ewentualnie klucz z plyty glownej konsoli

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum