1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spalony napęd??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ciacin9, Czerwiec 29, 2011.

  1. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    wczoraj zachciało mi się samemu przerabiać napęd , otworzyłem napęd i podpiąłem kabel zasilający napęd z konsoli bez kabla s-ata i uruchomiłem xboxa i zaczęło palić się miejsce zaznaczone jako "TU!!!!!!" ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting kolega poprawił mi te miejsce wlutowując kabelek ale napęd nie czyta żadnych płyt. jest szansa naprawić ten napęd i jak??. za wszystkie odpowiedzi wielkie Dzięki
    jest to napęd lite-on dg-16d2s
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    niewiem jakim cudem spaliłeś ten napęd
     
  4. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    tez nie wiem. macie jakieś podejrzenia co się tam mogło podziać?? i jak to naprawić?? pytajcie o wszystko bardzo mi zaleczy na tym napędzie i żeby jak najtaniej to zrobić .
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pewnie podłączyłeś odwrotnie kabel od zasilania
    Najtaniej wyjdzie ci wymiana płytki niż całęgo napędu
     
  6. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    nie mam kluczu napędu a na płytce jest cała pamięć napędu i nigdzie tego nie można kupić już szukałem i a całkiem możliwe ze źle wpiąłem zasilanie ://
     
  7. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    zasilanie raczej odpada bo są wypustki na kablu zasilającym. Chyba że podpinałeś do innego źródła zasilania. Podpinałeś razem z kablem SATA do PC po incydencie?
     
  8. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    na 99% źle wpiąłem zasilanie znalazłem na elektrodzie kilka identycznych problemow jak moje z tego samego powodu jak mój, złe podpięcie napędu do zasilania.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to teraz troche wybulisz za odzyskanie klucza plus naped.........i tu macie klasyczny przykład chęci zaoszczędzenia 50 zł....teraz wyda conajmniej 150
     
  10. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    czytałem ze można to jakoś naprawić i komuś się to udało ale ale to 1 osoba na 3 przykłady. wiec Moja mała porada jeśli nie umiesz przerabiać konsoli nawet jej nie otwieraj.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    udało się komuś takie coś naprawić?

    Jak to wygląda z wymianą napędu? Czy wystarczy wymienić i będzie wszystko działało?

    Dostałem taką konsolę ze źle podpiętym zasilaniem i muszę to jakoś naprawić.

    POzdrawiam
     
  13. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Musisz sczytać klucz ze starego napędu i wgrać go do nowego.
     
  14. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    Rozumiem, lecz jak mam to zrobić jeżeli nie da się? Scalaki grzeją się do stanu krytycznego w napędzie w ciągu 2-ch sekund a napęd nie reaguje na załączenie konsoli poprzez OPEN.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Glupie pytanie jak zlokalizowac trzeba zwarcia plus spalone sciezki, przelotki. Miernik w lape i jedziesz wszystko porownujac inny dobry, lub przelutowac chip jesli jeszcze.go nie zjarales

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  16. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    Doszedłem do tego porównując ze sprawnym napędem:
    Na U7 są inne opory oraz na przelotkach przy CB51 i r707. Wszystko przy U7.

    Gdzie i jak mam dalej szukać co padło ?
     
  17. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    Ma ktoś jakieś pomysły ?
     
  18. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    Ok napęd nie do odratowania. Kto zajmuje się sczytywaniem key-a z płyty głównej x-a?
     
  19. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Keya z plyty glownej nie sczytasz chyba ze posiadasz plyte glowna na ktorej da rade jtaga zrobic innej mozliwosci nie ma.
     
  20. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    podstawowe pytanie czy naped jest wykrywany, czy otwiera sie tacka, czy jest przejscie na tych rezystorach z 0 (to bezpieczniki) i jakie sa napiecia na U7... daj fote uszkodzenia

    z kad brales zasilanie do napedu ?
     
  21. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    zasilanie z X-a scalak zalany klejem ma zwarcie na wejściu napięciu 1,8V na 3,3V jest niby ok, U7 podmieniałem z innego i nie ma róźnicy.

    Co do foty - to nic nie widać poza przepalonym R207, oczywiscie jest zwora
     
Wczytywanie...

Poleć forum