1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spaprany LITEONv1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez misiekmr, Marzec 20, 2010.

  1. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam!

    Dzisiaj chciałem zflashować swojego LITEON'a v1 i podczas ponownego (tego szybkiego) podłączana zasilania do napędu PC się zawiesił.
    Mam plik dummy.bin.

    Czytałem ,że muszę zflashować teraz przez DosFlash.
    Mój problem polega na tym ,że gdy zrobię boot'owalnego pendrive'a z wszystkimi potrzebnymi plikami, to Pc nie chce się z niego uruchomić.
    Piszę "INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER", chodzi mu o płytkę z Windowsem którą mam ale gdy ją włożę włącza się Windows.

    W Biosie mam przestawiony cały start na: 1.USB FLOPPY 2. USB ZIP 3. USB CDROM, a i tak PC nie chce wystartować z pendrive'a.

    Czy jest jeszcze jakiś sposób na odratowanie napędu czy robię coś źle ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odratuj go z dyskietki

    albo źle utworzyłeś samobootującego pendriva ,
    albo twoja płyta główna nie obsługuje takiej opcji - mam to samo
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie pokazął folderu win98 programowi dlatego pisze że nie ma systemu bo go nie ma
     
  5. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
  6. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I jeszcze mam pewien problem tzn podczas ładowania dummy.bin do JungleFlasher wywala coś takiego:

    1.[​IMG]
    Jak kliknę Yes to to jest dalej:
    2.[​IMG]
    Klikam No.
    3. [​IMG]
    No i ładuje LT.
    [​IMG]
    4. DVD Key'e są identyczne.

    5. Mam też plik Lite_CFW.bin z LT dla swojego napędu.


    Czy coś źle robię ?

    Jak utworzyć poprawnie tego USB BOOT'a?

    Edit: zobacze tego pena.
     
  7. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    Wszystko pisze w okienku na temat błędu, który Ci się pojawił - Odczyt klucza, który posiadasz mógł zostać przeprowadzony przez stare narzędzia i nie posiada pewnych danych. Nie są one istotne z punktu widzenia funkcjonalności... w skrócie można grać, ale jeśli planujesz bawić się po necie to lepiej uzupełnij plik dummy o te informacje.
    JF poprowadzi Cię za rękę, jeśli odpowiesz twierdząco na pytanie "Do you wish repair..... " - jedyne co musisz zrobić to otworzyć obudowe napędu, bo jedna z naklejek z których będziesz spisywał cyferki jest naklejona kolo lasera....

    co do pena... sprawdź czy w ustawieniach biosu masz pełny support dla urządzeń usb.
     
  8. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bliss, ok to rozkręcam napęd.

    Wielkie dzięki bo zamierzam grać na XBL.
     
  9. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Już mam poprawny dummy_fixed.bin.
    Zrobiłem sobie Lite_CFW.bin.

    Za nic komputer nie chce mi startować z pendrive'a.
    Proszę pomóżcie.




    Przepraszam z nerwów zapomniałem edytować posta wyżej.
     
  10. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    To może nagraj te pliki na płytę i odpal z płyty.
     
  11. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Spróbuj zrobić w ten sposób :

    włącz w biosie USB Legacy Support.
    wyłącz USB 2.0 Support.
    poszukaj na swojej płycie lub w instrukcji PS2_USB_PWR1 i przestaw zworkę co zwiększy moc usb
    Po za tym jakby to nie pomogło wykonaj boot na pendrivie o pojemności nie większej niż 512 mb
    __________________
     
  12. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pomocy

    Mój sprzęt:

    - płyta główna: Epox 8VTAI
    zdjęcia:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    - bios:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    - specyfikacja:
    http://www.uno.pl/t_10911/ep-8vtai/

    Nawet nie wiem czy ona ma te funkcje które Wy wymieniliście :(.
    I jeszcze raz proszę Was o pomoc, to dla mnie ważne.
     
  13. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Sprawdź w biosie w opcji BOOT czy masz możliwość wyboru Flash USB lub coś podobnego. Jeżeli nie to z USB nie wystartujesz. Próbowałeś nagrać na płytę te pliki?
     
  14. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mogę ustawić:
    - USB-FLOPPY,
    - USB-ZIP,
    - USB-CDROM,
    - LS120,
    - ZIP100,
    - i standardowo dalej: HARD DISK, CDROM itd.

    Nie wiem za bardzo jak zrobić taką płytkę żeby się bez problemu bootowała.
     
  15. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    No to niestety nie masz opcji startu z Flash USB, a może upgrade BIOSU by pomógł?

    Tu masz obrazy płyt http://bootdisk.com/bootdisk.htm dorzuć do niego pliki potrzebne do flasha i śmigaj :)
     
  16. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    "stary" ale po co sobie życie utrudniasz ? masz FDD ?
    włóż dyskietkę i już, czy to tak ciężko zrobić ?
     
  17. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    HAHA racja wieki tego nie używałem i zapomniałem że jest taka opcja, ale skąd dyskietkę znaleźć ??????????
     
  18. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Qazimodo, dyskietkę też próbowałem, może coś źle robiłem, ale PC nie chciał z niej wystartować.
    Musiałem ją wyjmować żeby w ogóle Winda się włączyła.

    Wybrałem obraz MSDOS 6.22.
    Dobry wybór czy wybrać starszą wersję?

    Dlugin2, to są plik *.exe i chcą one nagrywać na dyskietkę.
     
  19. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    misiek zakup sobie karte VIA i po sprawie.
     
  20. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Blackburn, tzn. ?
     
  21. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    a po co mu ta karta na VIA?? Ona mu pomoze zabootowac z pendrive albo z dyskietki?

    Sciagnij sobie to:
    http://download.plop.at/files/bootmngr/plpbt-5.0.8.zip

    Nagraj sobie plpbt.iso. Odpal z bootowania cd-rom i potem bedziesz mogl odpalic z USB. U mnie to dzialalo.

    http://www.megaleecher.net/Boot_USB_Without_Motherboard_Support
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. smrodek11
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    779
  2. misiekmr
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    478

Poleć forum